pălăria accesoriu

Dacă, în perioada rece, mănușile și fularul nu lipsesc din ținuta noastră zilnică, am constatat că, noi bărbații, nu prea vedem pălăria ca pe un accesoriu util în această perioadă. Sau doar să purtăm ceva pentru a fii chic. Asta oare tocmai datorită faptului că suntem bărbați, adica noi avem o rezistență mai ridicată la frig sau pentru că nu privim pălăria sau căciula ca și pe un accesoriu care ar putea face diferența?

Pălăria și căciula: un accesoriu sau o necesitate ?

Încă de la început, vreau să  clarific faptul că atunci când mă refer în articol la căciulă/ pălărie înseamnă că mă refer la toate genurile de obiecte de vestimentație “purtabile” pe cap. Sunt foarte multe denumiri și nu vreau să credeți că ma refer doar la o anumita categorie.

Există o varietate de modele și culori dintre care putem alege pălăria, fesul, căciula, șapca sau bereta pe care noi o considerăm potrivită. Trebuie să ținem cont de câteva aspecte atunci când alegem o căciulă și anume: fizionomia, înălțimea, culoarea pălăriei, materialul din care este confecționată, ținuta la care dorim să o asortăm și, evident, tendințele  de sezon.

caciuli
Pălăria și căciula: un accesoriu sau o necesitate ?

Fizionomia joacă un rol important, poate cel mai important, în a alege căciula/ pălăria perfectă pentru tine. Parcă uneori nu este atât de important ce pălărie este la modă, știu îmi veți spune că mă contrazic singur, cât să alegi ceea ce ți se potrivește ție în funcție de forma feței. Sigur că, daca ai o față rotundă sau pătrată, nu vei alege un model de căciulă/ pălărie, care să aibă bolurile mici sau care să se muleze pe cap; trebuie să alegi un model care să îți lungească fața și atunci vei opta pentru o pălărie cu bolurile mari, chiar asimetrice sau pentru berete sau sepci care să poata fi purtate într-o parte. Dacă avem o față ovală, asta ar fi varianta ideală, ne putem permite să purtăm orice.

Înălțimea este un alt aspect de care trebuie ținut cont când vrem să ne achiziționăm o căciulă. Dacă suntem mici de statură, vom opta pentru modele mai mici, chiar voluminoase în înălțime și pălării cu boruri înguste. Pălăriile voluminoase și cele cu bolurile late sunt recomandate pentru cei cu statură robustă, balansându-le astfel statura. Norocoșii înalți pot alege dintre modelele mai înalte sau cele cu boruri simetrice.

Tonurile de culoare cred că țin mai mult de îndrăzneala de a ieși sau nu în evidență și de combinația de culori din căciulă. În plus, căciulile pot avea diferite modele, desene, forme geometrice sau pot fi incrustate. Am constatat că, de obicei, bărbații preferă  culorile în tonuri mai închise, “ bărbătești”.

Când mă gândesc la materialul din care sunt confecționate căciulile, îmi vine instant în minte căciula rusească (să adaug ca și caracteristică “îmblănită” cred că ar fi un pleonasm), cu clapele lăsate în jos. Poate pentru că suntem în sezonul rece. Evident, în funcție și de anotimp, materialul pentru care putem opta atunci cand alegem să ne cumpărăm sau să alegem o căciulă/ pălărie este foarte variat, de la piele, lână, blană, tricotaj, fetru de blană, fetru de lână, material textil, la orice combinație de materiale.

Să știi să alegi pălăria/ căciula potrivită la o ținută poate fi un pic mai dificil, asta nu doar dacă o privești ca un accesoriu. De obicei, bărbații poartă pălăria/ căciula pe strada, în mediul exterior. Practic nu rămân cu capul acoperit într-o încăpere. La evenimente, recunosc ca am vazut mai rar sau chiar deloc, un bărbat care să aibă capul acoperit. Am găsit un citat care mi a plăcut foarte mult referitor la pălării: ”Cea mai mare greșeală este să crezi că pălăriile nu te prind. Daca ai ajuns la concluzia asta, înseamnă că nu ai știut cum să o alegi”, afirma Michelle Bermoy, manager la o firmă cunoscută de palarii.

Tendințele tind să se schimbe de la an la an, așa cum este normal, dar ceea ce am observat este faptul că paleta de culoare ramane cam aceeași: maro, negru, bleumarin, gri.

Purtați pălării cu stil, iar până data viitoare “Celebrate and Explore” !!!

Dacă ești în căutarea unei pălării îți recomand magazinul online Hatson.

Related Posts

2 thoughts on “Pălăria și căciula: un accesoriu sau o necesitate ?

  1. Gaby+Lorenzo spune:

    Am vazut o palarie fedora la waikiki si cu care imi statea bine insa materialul este 100% poliester.E de culoare bleu. Se merita sa o cumpar? Conteaza mult materialul cand vine vorba de palarie?

  2. john spune:

    Ce optiuni exista pentru a avea urechile protejate atunci cand nu este foarte frig?

    Daca e ger,da,porti o caciula,care de multe ori iti poate strica coafura dar nu ai de ales,ce facem cand temperaturile sunt mai blande dar nu suficient de blande incat sa umblam in capul gol?

    Acele bentite cu urechi sunt suficient de stilate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.