DallesGO

DallesGO, cea mai importantă platformă de cursuri interactive afterwork din România, are plăcerea de a vă invita miercuri, 12 februarie, ora 20:00, la Galateca, la prezentarea colecțiilor absolvenților cursurilor departamentului de modă DallesGO.

După săptămâni întregi de desenat schițe tehnice și artistice, creat moodboard-uri, proiectat prototipuri, tăiat și cusut, absolvenții cursurilor de Design Vestimentar, Tipare și Croitorie, Design Genți și Design Pălării, din cadrul DallesGO, isi vor prezenta colectiile în cadrul unor defilări de modă spectaculoase.

De-a lungul a 20 de săptămâni cursanții de la Design Vestimentar au studiat totul despre crearea unei colecții, de la primele schițe și până la construirea propriu-zisă a unor piese vestimentare care să spună o poveste. Designerul Lena Criveanu i-a îndrumat pe cei care acum au pășit pentru prima oară pe drumul creativ al designului vestimentar. Kristina Dragomir i-a ajutat pe absolvenții cursului de pălării să își transforme fanteziile în realitate, într-o colecție de pălării și accesorii de cap extrem de unitară și spectaculoasă. Otilia Flonta, designer cu experiență vastă pe piața internațională de marochinărie, a făcut un pas înainte alături de cursanții de la Design Genți, care au ajuns să aducă la realitate accesoriile mult visate. Alex Niculescu i-a învățat ABC-ul unei meserii complexe, aceea de croitor și de desenator de tipare, absolvenții știind la finalul a 20 de săptămâni să confecționeze piese de bază și modele derivate din acestea.

„Diferența față de ultimele sezoane este că acum fiecare cursant și-a conceput propria colecție după propria poveste. Astfel, dacă unul a fost inspirat de libertatea păsărilor, altul a gândit o colecție desprinsă dintr-o lume în care totul este tehnologizat. Și în ceea ce privesc materialele folosite acestea variază, pentru că țin de conceptul fiecărei colecții. Fiecare dintre cele 8 cursante a gândit 5, 6 ținute, la fel cum se practică și în școlile de artă, iar în cadrul prezentării de modă publicul va fi surprins cu peste 40 de ținute fabuloase”, declară Lena Criveanu, coordonatorul cursului de Design Vestimentar Incepatori.

„Prezentăm 15 modele de pălării diferite și șepci realizate manual pe calapod din fetru de lână, pe care le-am accesorizat ulterior cu pene, mărgele, cristale, flori din mătase și benzi ripsate colorate”, spune Kristina Dragomir, coordonatorul cursului de Pălării.

Mulți dintre acești absolvenți vin din domenii complet diferite de cele pe care le studiază la DallesGO, așa că realizarea acestor colecții constituie pentru ei un vis devenit realitate.

DallesGO este cea mai importantă platformă de cursuri interactive after work din România, cu centre în toate marile orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Oradea, Craiova, Sibiu, Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *