Liga Campionilor

Ceea ce se anunța a fi un sezon fantastic, din Liga Campionilor, pentru două din super-puterile fotbalului european la nivel de cluburi, se poate transforma într-unul de coșmar, dacă informațiile date publicității de hackerii ce au spart adresele de mail ale celor două cluburi se dovedesc a fi adevărate.

Potrivit unui articol apărut cu câteva zile în urmă pe sport.ro, un grup de hackeri, a căror identitate nu a fost aflată până în prezent,a reușit să spargă adresele de mail ale cluburilor Paris Saint-Germain, campioana Franței, și Manchester City, campioana Angliei. Dacă informațiile publicate de aceștia se dovedesc a fi reale, avem de-a face cu un scandal uriaș, deoarece este vorba, se pare, despre modul în care cele două cluburi au păcălit anchetele realizate de UEFA în legătură cu fairplay-ul financiar, beneficiind de sprijin chiar din interiorul celui mai înalt for al fotbalului european. Ca atare, UEFA a  anunțat redeschiderea anchetelorîn perioada imediat următoare, potrivit cotidianului AS, citat desport.ro:

,, UEFA e obligată să facă o anchetă după apariția informațiilor noi. Vom cere explicații și vom cere lămuriri în privința balanței financiare ale cluburilor. Regulile UEFA se aplică universal tuturor cluburilor afiliate.’’

Campioană a Franței de 5 ori în ultimii 6 ani, PSG defilează și în acest sezon prin campionatul intern, câștigând fără prea mari emoții toate cele 13 partide disputate până în prezent. Beneficiind de un compartiment ofensiv de vis (Neymar, Mbappe, Cavanni) dar și de o apărare pe măsură, condusă din poartă de celebrul Gianluigi Buffon, PSG a marcat 45 de goluri în cele 13 etape scurse, adică o medie de 3.4 goluri/meci, primind în tot acest timp doar 7 goluri. Situatia nu este însă la fel de roz în Liga Campionilor, acolo unde PSG a părut un pic lipsită de idei, câștigând un singur meci din cele 4 disputate până acum, 6-1 cu Steaua Roșie Belgrad. Pierzând primul meci din grupă, 3-2 pe terenul lui Liverpool, și remizand în ambele partide jucate în compania lui Napoli, parizienii au acumulat doar 5 puncte înaintea ultimelor două etape și se află pe poziția a 3-a, în spatele rivalelor Napoli și Liverpool, ambele cu câte 6 puncte. În aceste condiții, PSG se află pe locul 5 în topul favoritelor UCL 2018/2019, cu o cotă la pariuri de aproximativ 12.00. Nu putem totuși sa vorbim despre această grupă fără a aminti de cea mai proastă seară a lui Liverpool in acest sezon, ’’cormoranii ’’ pierzând fără drept de apel pe terenul Stelei Roșii Belgrad în ultima rundă, scor 2-0.

Caștigătoarea Premier League în sezonul trecut, Manchester City este și ea pe prima poziție în competiția internă, însă a câștigat doar 10 din cele 12 partide disputate până acum, remizând în deplasările de la Liverpool și Wolves. Chiar dacă se află la doar 2 puncte distanță de locul secund, pe site-urile ce oferă ponturi pariuri cota 2 și alte sugestii de pariere, trupa lui Pep Guardiola este în acest moment favorită clară la câștigarea unui nou titlu, fiind cotată cu aproximativ 1.30. ,,Cetatenii’’ sunt favoriți și la câștigarea Ligii Campionilor 2018/2019, fiind creditați cu prima șansa la casele de pariuri (cu o cotă de aproximativ 4.80) însă drumul către titlul de Campioană a Europei este mult mai dificil decât cel din Premier League. Cu două runde înainte de finalul partidelor din grupe, Manchester City se află pe prima poziție în Grupa F, cu 9 puncte din 12 posibile, deoarece, după cum probabil vă amintiți, englezii au cedat în mod surprinzător chiar pe propriul teren în meciul inaugural, pierzând cu 1-2 în fața francezilor de la Lyon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *