Tweed Run - Propunere Pentru Bicicliştii Din România

Trebuia să pregătesc un alt subiect, dar căutând după fotografii, am găsit ceva interesant care mi-a dat un gust dulce şi unul amar. Cel dulce a fost datorită ţinutelor pe care le-au purtat biciclişti, iar cel amar este că ideea de la „Eleganţă pe două roţii” nu a fost una originală.

Acest articol l-am pregătit ca şi o propunere pentru bicicliştii din România,  poate o dată se va materializa şi pe la noi. Sper ca să adune Chinezu astfel de lume când vine cu bicicleta prin Cluj.

Tweed Run este un grup de biciclişti din Londra care sunt îmbrăcaţi în ţinuta tradiţională  a cicliştilor britanici. Hainele apreciate sunt cele din tweed şi pantalonii sport de pe vremea Ducelui de Windsor. Este acceptată orice bicicletă, dar sunt recomandate cele vintage.

Tweed Run - Propunere Pentru Bicicliştii Din România
https://swipelife.com

Prima ediţia a avut loc în 24 ianuarie 2009 organizată de un forum online de ciclism.

A doua ediţie, din 10 aprilie 2010 a strâns peste 400 de participanţi.

De la prima ediţie Tweed Run care a vut loc în Londra, s-au mai ţinut unele similare urmând acelaşi standard în San Francisco; Boston; Chicago; Philadelphia; Toronto; Paris; Riga; Sydney; Tokyo; Washington, D.C.; Durango, Colorado; Dallas, Texas; Kansas City, Missouri;Fremantle, Western Australia şi Traverse City, Michigan.

Un alt participant al Tweed Run-unul a fost Evan McGregor.

46
https://ridingpretty.blogspot.com
56
https://ladyrubyray.blogspot.com

Pentru a înţelege mai multe despre acest eveniment, te invit să urmăreşti următorul clip.

Cum ții se pare această propunere pentru bicicliștii din România?

sursa foto: https://swipelife.com

Related Posts

8 thoughts on “Tweed run – propunere pentru bicicliştii din România

 1. kata spune:

  Cat de bine se integreza bicicleta in cuvantul stil.

  Poti fi chic si elegant si nu trebuie sa cobori dintr-un Bmw seria N sau alte masini.

 2. Daniil spune:

  Eleganta englezeasca isi spune cuvantul acolo . Cat despre organizarea la noi ar fi cam dificila . Nu de alta dar asa o multime de biciclisti i-ar prea tenta pe vitezomanii pe patru roti de la noi sa-i ia pe capote :)

 3. razvannn spune:

  Aşa e Kătă :) . Şi păcat că noi subestimăm folosirea bicicletei pentru deplasare . Pe lângă faptul că este sănătos , mai ajuţi puţin şi mediul , ne mai poluându-l atât cu maşina . În alte ţări există piste enorme doar pentru biciclete .. sunt şi la noi , dar nu ca afară .. eu din toate zonele pe unde am avut ocazia să merg , doar în Braşov am văzut aşa ceva .

 4. kata spune:

  @Razvannn

  In Brasov nu prea se respecta,pietonii mergand pe acele piste.(putine oricum)

  In schimb,Viena e peste la asa ceva.”Neamtu’i neamt”.

 5. CheapTrick spune:

  Oarecum interesanta ideea, ar fi o experienta, dar ca impatimit de bicicleta va pot spune ca la un efort serios ti-ai dori sa arunci tweedul la primul tomberon.

  Imi place ca a crescut un pic interesul pentru bicicleta si, intr-adevar, poti fi elegant la un drum prin oras pe o bicicleta ca asta:https://www.evanscycles.com/products/claud-butler/courier-2011-road-bike-ec027601#features.

  In schimb, la o tura serioasa, sper ca nu te superi ca ma imbrac in lycra (asortat bine, evident!)

 6. Laci spune:

  @ Kata Scott Schumann este pasionat de biciclete si fotografiaza de fiecare barbati si femei cicilisti.

  @ Daniil Daca este ceva organizat, nu cred ca se va intampla ceva rau.

  @ Razvannn Si-n Cluj sunt piste pentru biciclete.

  @ Cheaptrick De ce lycra?

 7. CheapTrick spune:

  @ Laci Lycra e materialul din care e facut echipamentul de ciclism, tricourile specializate etc. Nu e ceva cu care sa iesi la restaurant, am zis.

  Apropo de discutia despre piste, trebuie sa va spun ca pistele facute pe trotuar sunt O PROSTIE. Pistele de bicicleta trebuie sa fie pe sosea. Pietonii sunt mult mai imprevizibili decat o masina care merge pe banda ei, iar trotuarul are tot felul de obstacole, borduri etc, sa nu mai vorbesc de masini parcate. Pistele pe trotuar, cum am vazut in Ploiesti si Bucuresti, sunt o sursa sigura de nervi. Piste ca lumea, pe strada, am vazut de exemplu in Sibiu, un oras extrem de frumos de altfel :D.

  In Anglia, de exemplu, nici macar nu e legal sa mergi cu bicicleta pe trotuar.

 8. kata spune:

  Stiu,am observat in dese randuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *