Rozul Caprifoi

Rozul caprifoi a fost ales culoarea anului 2011 o nuanță la fel de întrăzneață ca și cea din 2010 turcoazul. Institutului de Coloristică Pantone, a ales această nuanță  încrezătoare, curajoasă și fundamentală. Această nuanță este una plină de adrenalină, captivantă, care atrage atenția asupra noastră. Nuanța aleasă de Institutul Pantone este culoarea flori roz de caprifoi. Nuanța caprifoiul este de un roz roșiatic dinamic.

Cum să porți și să asortezi rozul caprifoi

Pitti Uomo 94 Boggi Milano

Chiar dacă a fost aleasă culoarea anului 2011 nu trebuie să exagerăm cu purtarea ei. Pe scurt limitează-te la maxim două articole. Aceste două articole pot fi cămașă/tricou polo, și o cravată cu imprimeu roz roșiatic, dar această nuanță nu arată bine pe oricine.

Astfel, această culoare îi avantajează pe cei cu tenul mediu și închis.

Rozul-roșiatic se asortează cu nuanțe de negru, bleumarin, culoarea cărbunelui și gri.

Câteva combinații la care o poți folosi această nuanță sunt:

-un costum de nuanțe neutre cu o cămașă roz roșiatică accesorizat cu o cravată neutră (ca și costumul) și o batistă de buzunar de culoarea cămășii;

-tot aceași combinație ca și cea de sus doar că în locul cravatei poți alege una cu un imprimeu roz roșiatic și o batistă de altă nuanță;

-o eșarfă roz-roșiatică arată bine peste un tricou negru sau gri.

-pe timp de primăvară- vară, o cămașă cu mânecile suflecată sau un tricou polo de această nuanță va da bine pe o piele bronzată. Desigur ai posibilitatea de a purta o cravată neutră în amândouă cazurile și completată de o brățară de piele ce mai poți adăuga este și o curea cu o dungă stridentă de roz roșiatic.

-stinge această nuanță vibrantă cu ajutorul unui cardigan neutru.

Acestea sunt doar câteva posibilități de purtarea a rozului roșiatic.

Aș mai adăuga să renunți la idea de bască, costum, sacou, pantaloni, încălțăminte și șosete în unele cazuri ( vezi rebel în stil).

Cum ai asorta rozul caprifoi?

10 thoughts on “Rozul caprifoi – culoarea anului 2011

 1. radu.crd spune:

  cred ca m-as risca,chiar daca nu am nimic roz in garderoba:D

 2. Flavius spune:

  hmm… nu prea imi convine culoarea… pentru barbati e putin cam aiurea… adika nu oricine poate purta roz…trebuie sa dai pe afara de masculinitate ca sa iti poti permite sa porti roz…

  am sa vad…ce va fi la anul

  ma mai gandesc

 3. Laci spune:

  @ Flavius

  Trebuie sa te contrazic daca dam o privire pe http://www.gq.com si https://www.thesartorialist.blogspot.com/ si alte site-uri de specialitate vei observa ca sunt multi barbati ce poarta roz si nu le scade din masculinitate.

  Daca nu ma insel cred ca pe tine te prinde bine aceasta nuanta.

 4. kata spune:

  @flavius
  ai castigat o carte cu tinuta compusa din pantaloni albi si tricou turcoaz din cate tin minte.La fel de bine poti inlocui tricoul polo cu unul de culoarea roz caprifoi,plus ca ai si tenul care te ajuta.

 5. pantera spune:

  merci de pont!saptamana trecuta am gasit o cravata exact culoarea asta si…m-am cam ferit de ea!..sper sa o mai gasesc maine..!

 6. Laci spune:

  @Pantera

  Ma bucur ca-ti asumi acest „risc” calculat.

 7. alex spune:

  este o culoare frumoasa dar nu trebuie purtata in exces, sincer tot turcoazul imi place mai mult, dar asta e ne axam pe ce se poarta!

 8. Laci spune:

  @ Alex

  In acest articol am prezentat ce nuanta este la moda. Nu pentru a schimba garderoba in functie de ce „se poarta”.

 9. Kovacs Alex spune:

  Si acum 2 ani toata lumea purta tricouri roz…

 10. Laci spune:

  @ Kovacs Alex Bine ai zis „toata lumea purta tricouri roz” chiar daca ii venea sau nu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *