Culoarea Turcoaz

Culoarea turcoaz combină liniştea albastrului cu aspectul inviorător al verdelui care evocă gânduri liniştitoare, o scăpare de la probleme zilnice şi tot în acelaşi timp ne restaurează simţul bunăstării. Turcoazul este o culoare la care mulţi vor răspunde pozitiv.

Culoarea turcoaz se asortează cu nuanțe neutre şi maronii, vine în completarea roşului şi a rozului, creează o ţinută maritimă clasică în combinaţie cu un albastru închis şi înveseleşte culorile verzi. În modă turquazul vine cu o afirmaţie că poţi arăta elegant purtând mătase şi bijuterii sau casual în bumbac sau ţinută sport. Datorită versatilităţii sale turcoazul este un accent de culoare în cravate, cămăşi şi haine sport pentru bărbaţi. În multe culturi,turcoazul este considerată o culoare protectivă.

Cum să porți și să asortezi culoarea turcoaz

Pentru a nu fi nevoie să îţi reinvetezi garderoba în fiecare sezon, oamenii doresc piese vestimentare care să complete ceea ce au deja în garderobă. De ce nu încerci culoarea turcoaz?

Spre deosebire de galben şi portocaliu, albastrul este o culoare cu care un bărbat se simte confortabil să o poarte. Dacă vrei să îţi cumperi o cămaşă colorată optează pentru una albastru-turcoaz în locul celei albastre.

Albastrul-turcoaz este o culoare ce este potrivită pentru mai multe tipuri de tenuri şi culori. Această culoare este potrivită atât pe bărbaţii cu ochi albastri şi păr grizonat cât şi pe cei cu piele închisă la culoare şi bruneţi. Un avantaj îl reprezintă pentru cei bronzaţi.

PENTRU A PUTEA PURTA ACEASTĂ CULOAREA TURCOAZ URMEAZĂ URMĂTOARELE SFATURI:

Poartă doar o singură piesă de acestă culoare.

4

Dacă nu te simţi confortabil să porţi mai multe articole de culoarea turcoaz limitează-te doar la tricou sau cămaşă. Într-o mare plină de cămaşi colorate, albastrul – turcoaz este o culoare sofisticată şi liniştitoare ce arată bine pe mulţi bărbaţi. Dacă tot primeşti complimente asupra ochilor tăi albaştri atrage atenţia asupra lor cu o cămaşă albastră.

Poartă bijuterii

Acc2

Bijuteriile din turcoaz nu se găsesc într-o varietate mare dar oricine îşi poate găsi ceva potrivit mai ales că se pot asorta fără nici o grijă cu hainele de aceaşi culoare. Pietrele de culoarea turcoaz au la baza lor albastru. Nu este o culoare mai potrivită să reprezinte personalitatea bărbatului decât albastrul. Inelele din turcoaz atrag atenţia lumii asupra degetelor tale. Brăţările din această culoare se pot uşor asorta cu cea ce ai în garderobă.

Cu cât piatra de turcoaz este mai albastră cu atât ea este mai de calitate. Dacă ea tinde mai mult înspre verde calitatea acesteia scade şi bineînteles şi preţul ei. Dar dacă piatra se potriveşte cu nişte ochi verzi atunci e valoroasă. Turcoazul merge bine cu argint deoarece se complimentează una pe cealaltă.

Gândeşte în contrast : Când eşti la costum încearcă următoare combinaţie : cămaşă albastru-turcoaz şi cravată portocalie sau un roşu-portocaliu.

Câteva motive să porţi culoarea turcoaz

2

În antichitate bărbaţii obişnuiau să-şi împodobească săbiile şi frâiele cu turcoaz. Faraonii erau îngropaţi cu turcoaz ce simboliza renaşterea. În Marea Britanie din secolul al -17 – lea, gentlemanii purtau bijuterii de turcoaz ca fiind un semn distinctiv al bărbatului stilat.

Mai multe despre acest subiect vei găsi în materialul video Cum să-ți asortezi hainele.

Related Posts

8 thoughts on “Cum să porți și să asortezi culoarea turcoaz în 2023

  1. omucu spune:

    nu m-ai convins sa port turcoaz, da’ m-ai convins sa nu ma feresc de el, deci tot e ceva

  2. Bogdan spune:

    imi place mult culoarea asta :D.. uite ca a ajuns si la moda

    caut de cv vreme o camasa turoaz dar nu gasesc …ma ajuta cnv:D?

  3. Eduard spune:

    Am cateva intrebari.
    „Din fericire nu prea se găsesc pantaloni de această culoare. Dacă nu te simţi confortabil să porţi mai multe articole de culoarea turcoaz limitează-te doar la tricou sau cămaşă.”
    De ce e asa bine ca nu se gasesc pantaloni aceasta culoare?Si daca ma simt ok cu mai multe articole turcoaz pe mine le pot purta?Intreb pt ca astazi mi’am luat pantaloni scurti turcoaz si un polo care are si el turcoaz dar si dungi albe,gri si bleumarin.La asta vreau sa port o cravata de albastru mai inchis,curea alb cu negru,tenisi albi,iar pt sosete poate imi dai tu o idee:D.
    P.s:merge turcoazul cu mov,lila?

  4. Laci spune:

    @ Eduard nu este gresita combinatia pe care ai descris-o dintre pantalonii scurti si polo.

    Idee era sa nu ai doar articole turcoaz pe tine.

    Iti recomand sa renunti la sosetele normal si sa le alegi pe cele joase.

    Merg cele doua nuante. La ce fel de combinatie te-ai gandit?

  5. Eduard spune:

    Sosete no show nu cred ca gasesc (cred ca la ele te’ai referit).
    Am vrut ca la pantalonii scurti turcoaz sa port un polo lila.Vazusem prin magazine.Dar n-am fost sigur de combinatie si am ales unul cu turcoaz,cum ti-am spus.Oricum am atras ceva priviri cu tinuta asta:D.Am gasit niste sosete joase(nu no-show) apropiate ca nuanta de pantaloni si tricou.Am legat sireturile tenisilor intr-un mod mai special.(tot la tine pe site am gasit).Am purtat cravata slim care se asorteaza cu o dunga subtire bleumarin de pe tricou.La o mana un ceas iar la cealalta doua bratari negre impletite pe care le am de ceva vreme.Mi-am rulat pantalonii astfel incat sa vina deasupra genunchilor.

  6. Laci spune:

    @ Eduard Interesant stil. Cand trimiti niste poze?

  7. Raul spune:

    Salut Laci!
    gasesc foarte utile articolele tale, care de cele mai mlte ori mi-au schimbat anumite idei perconcepute. Nu sunt un priceput in „d’ale modei” insa sunt deschis la noutati. La obiect… in sfarsit am gasit o camasa turcoaz asa cum imi doream, mai ales ca am si ochii albastri :). Dilema mea este asortarea ei cu pantalonii, sacoul, incaltamintea. Prima idee a fost sa port camasa cu o pereche de pantaloni crem deschis ceva in genul primei fotografii din acest articol(nu prea imi plac pantalonii bleumarin). Momentan am de ales intre pantalonii crem, gen chino si pantalonii crem sau gri eleganti, la dunga (bineinteles sunt deschis la alte optiuni). Ca pantofi… boat shoes sau eleganti cu siret , ambele perechi culoare maro, ghete subtiri gri sau crem din piele intoarsa. Sacou gri sport sau casual bleumarin cu dungi albe foarte foarte subtiri, in relief (un fel de raiat cu gungile foarte foarte subtiri). Crezi ca poate iesi o combinatie reusita din ce am prezentat eu? iti multumesc foarte mult!
    P.S. nu ma pot inregistra pe forumul tau, deoarece nu pot vizualiza codul de confirmare (nu apare in pagina).
    Toate cele bune!

  8. Gmx Paul spune:

    Turcoaz este o culoare deosebita la fel ca marsala sau rosul caprifoi turcoaz este culoarea preferata a surori mele ce.ce credeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *