Despre Moda

Dintotdeauna am trăit într-o societate în care imaginea contează, se pune foarte mult preț pe cum arăți, despre modă etc. Masele sunt manipulate de reclame la tv, pe strada și oriunde de manechini/manechine bine îmbrăcați/îmbracate care îți sugerează să cumperi de la ei dacă vrei să arăți ca ei, un mare bullshit.

Despre modă sau stil

Moda este ceva trecător, astăzi este, mâine nu mai este, pe când stilul este ceva veșnic, poate nu te naști cu el, dar ți-l formezi în timp până îți formezi niște principii pe care le folosești tot timpu’.

Hai să luăm un exemplu practic: Cu ce mă avantajează pe mine mai mult faptu’ că am căluțul pe piept? Răspuns: Nimic! Este logo-ul unui brand atașat pe produs, atâta timp cât produsul meu no-name este confecționat dintr-un material de foarte bună calitate nu văd de ce aș scoate câteva sute de lei în plus din buzunar pentru a cumpăra produsul cu logo. Într-adevar când vom ajunge la un nivel avansat de stil și la un buget pe același nivel cu stilul pe care practicăm vom ține cont și de alte detalii ce ne cresc notorietatea și respectul celor din jur.

Până atunci, hai să ne formăm o garderobă elementară din care nu lipsește cămașa albă, cravata neagră și o pereche de pantofi ce contine un pattern ce te face să te diferențiezi de cei din jur.

Este vorba despre stil, nu despre modă

De aici a început totul și la mine și la tine și la el, depinde doar de tine să devii conștient cu ce te îmbraci și să începi chiar de astăzi să faci curățenie în dulapul tău de haine din care uneori te îmbraci la întamplare fără să ții cont ce porți și în care sunt sigur că nu ai mai făcut o ordine de foarte mult timp. Pentru început te axezi pe ce păstrezi și ce arunci (m-ai auzit bine, arunci toate lucrurile care îți sunt prea mici, prea mari, care nu au treabă cu stilu’ și care conțin artificii chicioase, fără resentimente) și să începi să completezi cu ce îți lipsește încet, dar sigur.

Pe de alta parte să nu crezi că stilu’ ține numai de cum te îmbraci. Se ține cont și de îngrijire personală, ce deodorante folosești care în același timp să fie compatibile cu pielea ta, ce parfumuri crezi că ți se potrivesc și sunt pe aceași undă cu pH-ul tău. Și celălalt detaliu ce trebuie menționat ține de aranjarea părului: atât ce frizură ți se potrivește cu fizionomia, cât și cum îți tunzi barba, elemente ce trebuie întreținute regulat pentru a avea un aspect îngrijit.

Fiecare suntem unici în felul nostru, nu există copii sau replici, trebuie să ai o gândire foarte săraca să crezi că nu îți poți forma ceva al tău, așa că descoperă-ți personalitatea, vezi ce persoană ești și formează-ți stilu’.

Deci, despre modă sau stil ?

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *