Am fost foarte motivat la început, dar după un timp...

Se întâmplă mai ales la început. Când eşti nevoit să cumperi piesele de bază din garderobă şi nici nu ai foarte multă experienţă: deoarece e nevoie de investiţii mai mari pentru o haină de iarnă, pantofi de calitate sau un costum, ţi se pare că dezvoltarea stilului ar putea fi prea costisitoare pentru tine, şi chiar să te întrebi dacă merită tot acest efort.

Să fim realişti: toate beneficiile pe care stilul ni le aduce sunt extraordinare. Şi fac să merite toate aceste eforturi. Dar atunci când eşti în mijlocul provocării, când faci economiile, când planifici, când depui cele mai mari eforturi, e foarte uşor să te demotivezi, să te descurajezi. Asta şi pentru că, fiind foarte implicat, nici nu observi foarte bine progresele majore pe care le faci.

Am fost foarte motivat la început

Louis Purple Cluj – boutique ul destinat barbatilor 1
Am fost foarte motivat la început, dar după un timp…

Mi-am propus ca în articolul de azi să oferim o altă perspectivă asupra începutului anevoios al călătoriei dezvoltării stilului vestimentar.

Probabil ai început foarte motivat, şi eşti deja mult mai conştient de felul în care te îmbraci tu dar şi alţii, ai mai multe cunoştinţe de stil şi ai început să observi progrese. Totuşi, realizezi şi cât de mult mai ai de avansat şi de investit. Ca să evităm demotivarea în acest moment critic, putem să privim lucrurile puţin mai în perspectivă. Mai jos voi puncta câteva argumente care te vor ajuta să-ţi menţii perspectiva pe termen lung:

 • Începutul este cel mai dificil Nu este un clişeu! Pe lângă faptul că îţi lipsesc multe cunoştinţe în acest domeniu, descoperi că sunt şi multe obiceiuri pe care trebuie să ţi le dezvolţi (îngrijirea hainelor, crearea ţinutelor în mod conştient, planificarea bugetului şi a cumpărăturilor, studiul principiilor de stil etc). De asemenea, eşti nevoit să îi cauţi tu pe cei care se îmbracă deja bine şi să iniţiezi discuţii cu ei.Este acelaşi principiu ca cel al rachetei care se desprinde de forţa gravitaţională a Pământului folosind cel mai mult combustibil în primele minute de zbor. Sunt sigur că ai motivele tale pentru care ai ales să-ţi dezvolţi stilul. Această motivaţie puternică va fi combustibilul tău de început. Şi vei avea foarte mare nevoie de ea. Dar trebuie să ai încredere că nu va fi la nesfârşit atât de dificil. Începutul este cel mai greu!

 • Ai de făcut investiţii mari şi numeroase Costumul, pantofii, haina de iarnă, toate sunt nişte piese de bază din garderoba unui bărbat stilat, şi toate reprezintă o investiţie majoră, mai ales la început. În plus, va trebui să le cumperi la o distanţă de timp relativ scurtă. Dacă nu ai fost obişnuit până acum să investeşti în calitate şi pe termen lung, această etapă nu va fi uşoară.Dar ajută să ţii cont că acestea sunt investiţii. Le cumperi acum, şi pentru următorii câţiva ani nu-ţi mai faci griji. Nu va trebui mereu să faci astfel de investiţii şi într-un asemenea ritm. Prin faptul că ai investit în elemente vestimentare versatile, de calitate şi atemporale, te-ai asigurat că pentru următorii câţiva ani vei fi îmbrăcat foarte bine, fără să trebuiască să înlocuieşti aceste articole, decât dacă vrei. Odată ce ai început să-ţi construieşti o garderobă solidă, ţinutele tale vor deveni automat mai stilate, mai complimentate, iar beneficiile pe care ţi le doreşti vor începe să apară!

 • Descoperi că tot ceea ce ştiai până acum despre stil este de fapt doar vârful ice-bergului După ce ţi-ai făcut curaj şi te-ai aventurat în călătoria asta fascinantă, ai reuşit să treci de piedicile iniţiale şi ai deja primele progrese, vei realiza cât de multe nu ştii de fapt. Cât de mult mai ai de descoperit, de aflat, lucruri despre care nici nu ştiai că există. Din discuţiile cu cei mai avansaţi decât tine, din studiul principiilor de stil şi din propria experienţă vei realiza că tot ce ştiai până acum, deşi ţi se părea foarte mult şi complex, nu este chiar aşa.În acest punct este important să nu te descurajezi. Este la fel ca în orice alt domeniu. Dacă îţi doreşti să fii printre cei mai buni, trebuie să-ţi confrunţi limitele în mod direct, să fii modest şi să înveţi. Dezvoltarea stilului este un proces de lungă durată, şi vei vedea că preferi să fie aşa. O să ajungi să-ţi placă atât de mult, încât te vei bucura că nu se termină niciodată.

Sunt sigur că ai trecut la un moment dat sau treci chiar acum, printr-o perioadă de genul acesta. Te invit să scrii un comentariu mai jos în care să ne spui cum ai trecut peste momentele de demotivare sau cum plănuieşti să o faci. De asemenea, dacă ai întrebări, simte-te liber să le adresezi mai jos!

Sursă foto

Related Posts

2 thoughts on “Am fost foarte motivat la început, dar după un timp…

 1. Salut!! Sunt curios ce faci atunci cand ramai fara inspiratie?Atunci cand pur si simplu te uiti in garderoba si iti vin aceleasi idei de a combina tinutele intre ele?Am ajuns in acest impas si nu-mi doresc sa ating pragul banalitatii purtand aceleasi tinute mereu.

  1. Iosifv spune:

   Salut, Ştefan!

   Am trecut şi eu prin momente asemănătoare. Ce am făcut a fost să încerc şi alte combinaţii între articolele vestimentare pe care le aveam deja sau să îmi achiziţionez câteva accesorii.

   De exemplu, îţi poţi cumpăra o eşarfă colorată pe care să o adaugi mai multor ţinute şi să le schimbi simţitor aspectul. Nu te costă foarte mult. Ai multe opţiuni aici: batiste de buzunar, brăţări, cravate, şosete colorate sau chiar şi o pălărie.

   De asemenea, pe parcurs mai poţi investi în diverse articole vestimentare versatile precum un pulover sau o vestă. Important este ca atunci când îţi cumperi orice articol vestimentar, să te asiguri că poate fi asortat şi combinat cu cât mai multe dintre hainele pe care le ai deja in garderobă. Astfel pleci din start cu mai multe posibilităţi.

   Baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *