S-a vândut cel mai scump costum în România

Cel mai scump costum care s-a vândut în România fost creat la comandă, în Franța, de Ego Men`s Fashion Concept pentru unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Romania și a costat 25.000 de euro.

Detalii despre cel mai scump costum în România

Țesătura din care este realizat costumul se numește Vanquish 2, a fost lansată de casa Dormeuil și este evaluată ca fiind cea mai scumpă din lume. Cele trei fibre componente care fac din Vanquish 2 o țesătură aproape imperceptibilă și  valoroasă se numesc Vicuna, Pashmina și Qiviuk. Vicuna ia naștere din blana lamelor ce trăiesc îm Anzi, Pashmina din cea a caprelor ce supraviețuiesc pe piscurile Indiei, la altitudini de 4800 de metri, și temperaturi de -40 grade, pe când Qiviuk provine din blana bizonului de Alaska.

Datorită rarității fibrelor și a preocupării pentru menținerea acestor animale într-un habitat cât mai protejat, ele nefiind vânate pentru blana lor, doar 300 de costume pot fi confecționate într-un an, în întreaga lume, din această lână prețioasă.

Pe lângă aceste fibre extrem de rare,  valoarea costumului este dată de firele de aur și platina care intră în compoziția materialului.

Au fost necesare mai mult de 80 de ore și 5.000 de cusături pentru a realiza această vestimentație.

Cum ți s-a părut cel mai scump costum vândut în România?

Related Posts

7 thoughts on “S-a vândut cel mai scump costum în România

 1. Alex spune:

  Bravo lui pentru ca a ales sa-si faca un costum la comanda si nu sa cumpere unul gata facut de la marile nume in domeniu unde 70% din pretul costumului platesti numele.

 2. Eduard spune:

  O capodopera.

 3. Laci spune:

  @ Alex Totusi, costul este destul de mare.

  @ Fic Nu inteleg relevanta.

 4. Fic spune:

  scuze laci,dar un anumit prost care e cu mine in clasa,a intrat azi cu numele meu si ca sa vezi,glumita pam-pam.. daca poti tu sa stergi comentariul de mai sus..si merge cumva sa ma inregistrez ca sa nu mai fol altcineva numele meu?

 5. ursuh spune:

  Ma bucur ca pretul costumului este datorat materialelor rare,pretioase si de calitate din care este facut si nu are la baza eticheta cu numele firmei, pretul fiind umflat doar pentru ca scrie „x”

 6. Laci spune:

  @ Fic Stai linistit ca au fost comentarii si mai rautacioase, dar nu au fost aprobate. Trebuie sa vad cum pot face partea cu inregistrarea.

  @ Ursuh Ai dreptate.

 7. Marius spune:

  Nu stiu de cine este vorba – si nu ma prea intereseaza foarte mult atata timp cat achizitia vorbeste despre el – este o cocota masculina care nu stie sa impresioneze prin asortare si prin atitudinea cu care poarta hainele si se rezuma ca tot parvenitu la card.
  Poate ca sunt eu „depasit” dar parerea mea este ca nu eticheta si pretul de achizitie il fac pe om .
  Si inca ceva – trece Xulescu asta care poarta haina asta pe strada si il vad – am idee ca e imbracat in platina si aur ?- sti deja parca vorbim de cocalari.com dar forma rafinata de parvenetism.
  Mai cred ca articolul asta ar merge de minune la categoria „Asa nu „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *