Salina Equines Horse Trophy, La A Doua Ediție

Anul acesta, Competiția Internațională Salina Equines Horse Trophy se desfășoară în perioada 29 iunie – 2 iulie, pe domeniul Salina Equines, lângă Salina Turda. Peste 200 de concurenți din România și străinătate s-au înscris în concurs, atrași de premiile în valoare totală de peste 50.000 de euro și facilitățile premium ale bazei sportive.

Pe durata celor patru zile de competiție, iubitorii sportului hipic vor putea să se bucure de probe spectaculoase: Obstacole, Anduranță și Atelaje. Vineri (30 iunie) și sâmbătă (1 iulie), mult așteptatul Miron Bococi va putea fi din nou urmărit într-un show excepțional de dresaj și acrobații. La ediția precedentă, românul cu reputație internațională de ‘îmblânzitor de cai’ a impresionat prin spectacolul emoționant al comunicării om-cal. Organizatorii au pregătit și alte suprize, în cadrul spectacolelor de seară: dresaj în libertate, voltijă, carusel, dresaj spaniol, acrobații și jocuri de lumini.

Salina Equines Horse Trophy, la a doua ediție

La fel ca la prima ediție, vor funcționa locuri de joacă pentru cei mici și zone de food & drinks, în așa fel încât oaspeții Salina Equines să poată petrece o zi întreagă în natură, bucurându-se de compania cailor. În plus, zona Turda e generoasă în oportunități de a petrece timp în natură: Salina Turda, Lacurile Durgău, Podgoria Crama La Salina.

Biletele pentru accesul la competiție costă 5 lei / zi, iar cele pentru spectacolele de dresaj variază între 50 lei / zi (în picioare), 75 lei / zi (în tribună), 150 lei (zona VIP). Achiziționarea lor se poate face de la Salina Equines, Restaurantul Sarea-n bucate (Turda), Iulius Mall Cluj (Ticket Event, lângă Centrul Info), Agenția Teatrală, Agenția Wens Tour (Eroilor, nr. 10) sau accesând: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/470169/Club-Sportiv-Ecvestru-Salina-Equines-Turda.

Program Seht 2017

Parte din veniturile obținute din vânzarea biletelor sunt destinate, ca la prima ediție, să susțină dotarea Blocului Operator al Spitalului Municipal Turda.

Salina Equines Horse Trophy este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română și Federația Ecvestră Internațională, fiind inclus în calendarul competițional internațional. De asemenea, Familia Regală a României sprijină evenimentul hipic, câștigătorul spectaculoasei Probe Atelaje primind Trofeul Regina Ana.

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, oferă servicii de echitație – în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp -, funcționând și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai. Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat. “Ne dorim să promovăm un stil de viață sănătos, în care să includem timp petrecut în natură, alături de animale. Echitația e pentru toți: mici și mari, putem învăța din interacțiunea cu calul despre calm, forță interioară, leadership”, a spus investitorul Simion Mureșan, care a mai bifat anterior și alte inițiative de promovare a potențialului turistic din zona Salina Turda, printr-o podgorie cu cramă, un restaurant și o pensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *