Șanurile şi importanţa lor

Părerea mea este că orice bărbat care îşi respectă perechea de pantofi știe ce sunt șanurile și știe de importanța lor. Acum părerile sunt destul de împărţite cu privire la acest subiect,prima problemă discutată fiind cea a utilităţii. Această componentă ia contur în rândul oamenilor ca fiind o achiziţie inutilă deoarece ’’oricum îi arunci într-un an de zile’’.

Șanurile şi importanţa lor

Consider că astfel de idei pot fi schimbate în bine prin aducerea unor argumente solide ce susţin scopurile pentru care au fost create şanurile, am să le enumăr ce pe cele mai importante:

-păstrarea formei pantofului şi evitarea apariţiei încreţiturilor;

-absorbţia umezelei din interiorul încălţămintei;

-protejarea interiorului de mirosuri străine;

Prin aceste şanuri prelungim viaţa pantofilor noştri şi le oferim zilnic prospeţimea de care au nevoie.Achiziţia lor trebuie văzută ca pe o investiţie care se va amortiza în timp.Totuşi, există mai multe tipuri de şanuri,fiecare putând fi încadrat într-o categorie a pantofilor realizată în funcţie de raportul calitate/preţ.Nu vreau să restricţionez folosirea şanurilor în sensul că acel tip trebuie introdus doar în pantofii aflaţi în aceeaşi categorie, pentru că acest lucru nu prea îşi are sensul. Fiecare deţine libertatea să aleagă ce şan doreşte pentru o pereche de pantofi, dar cu condiţia ca acesta să fie realizat din lemn. Susţin acest material pentru că este singurul care îndeplineşte cele trei cerinţe importante enumerate mai sus.

Pentru o pereche de pantofi aflată în intervalul 200-400 RON,acest tip de şanuri este ideal şi îndeplineşte toate cerinţele fără nici o problemă.

Shoe-trees

Pentru o achiziţie aflată între 400-800 RON cerinţele pot creşte şi ele,o pereche de şanuri ca cele din poza de mai jos fiind perfectă.La acest tip şi nu numai se foloseşte lemnul de cedru,acesta având calităţi deosebite.

Diplomat_shoe_tree_0

O pereche de pantofi ce depăşeşte suma de 800 RON este considerată una de lux.Părerea mea este că persoana care deţine o asemenea pereche se gândeşte la întreţinere la fel de mult ca şi la calitate,design. O astfel de pereche de şanuri oferă rezultatele demne de pantofii de lux.

tree-grey_547f91f0-a8d0-47b7-92fb-0ba21c4283af_grande

Ce părere ai despre șanurile și importanța lor?

sursa foto: aici, aiciaici și aici

One thought on “Șanurile şi importanţa lor

  1. Traian spune:

    Frumos articol! M-as bucura daca ai mai scrie articole detaliate despre ingrijirea incaltamintei. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *