tipuri de veste

La început, mai multe tipuri de veste au fost utilizate de către mesagerii călăreți. Au fost create pentru a proteja călăreții de interperii. Cu timpul, după mai multe încercări, acestea au fost introduse și la ținutele formale.

Deși este un element excelent pentru layering, dar ne vom concentra pe diverse tipuri de veste pe care le poți întâlni conform informațiilor oferite de Louis Purple.

Tipuri de veste din vestimentația masculină

Vesta la un singur rând de nasturi

Este cel mai uzual model pe care îl vei întâlni aproape la orice ținută care implică o vestă sau un costum din trei piese. O vei găsi în diferite lungimi, tăieturi și culori. Aceasta va arăta bine atât la un costum cu un singur rând de nasturi, precum și la unul cu două rânduri de nasturi.O poți găsi cu decolteu în V sau U. Poate fi cu sau fără rever. Dacă dorești ceva mai deosebit, alege modelul cu revere sau cu decolteu în formă de U (o vei mai găsi cu denumire de potcoavă)

Vesta la două rânduri de nasturi

Acestea erau populare între anii ’20-’50 De regulă, acest tip de vestă o vei întâlni cu guler ascuțit sau șal. Nasturii pot fi aranjați fie în formă de trapez, fie paraleli. Dacă vesta este la două rânduri de nasturi probabil nu reprezintă o alegere atât de inspirată pe timp de vară, din cauza materialului extra. Recomandarea mea este să o porți doar la sacouri cu un singur rând de nasturi.

Partea din spate

Aici ai trei variante pe care le poți întâlni. Fie partea din spate este făcută din același material ca și cea din față, fie e un material în contrast din mătase sau vâscoză, fie alegi un imprimeu care personalizează vesta. Personal, aș alege ultima variantă deoarece reprezintă modalitatea perfectă de a individualiza vesta și, implicit, și ținuta prin plusul de personalitate.

Acestea sunt cele mai importante modele pe care le vei întâlni, restul sunt detalii pe care le stabilești tu. Numărul de nasturi, culoarea și poziția lor, numărul de buzunare, tipul de decolteu, lățimea și tipul de rever etc.

Voi reveni cu mai multe detalii după ce primesc vestele made to measure de la Louis Purple.

Mai multe detalii vei găsi în infograficul de mai jos.

A-Mans-Guide-To-The-Vest-Infographic-700 (1)
Tipuri de veste din vestimentația masculină

Ce tipuri de veste mai trebuie menționate?

sursa foto: aici.

5 thoughts on “Tipuri de veste din vestimentația masculină

 1. Patrik Hanko spune:

  Un articol superb!

 2. Rabbyt Rabbyt spune:

  Foarte util articolul.

 3. Tudurache Razvan spune:

  Problema ca sunt greu de gasit si au preturi piperate -la Bigotti e 390 buc!!!!!!!Cred ca am sa am sa merg pe la croitor,voi iesibmai ieftin.

 4. Razvan spune:

  Cand avem o vesta la două rânduri de nasturi, nasturele de jos trebuie ținut închis?

 5. Mihai spune:

  Am de vanzare o vesta cu doua randuri de nasturi si revere de la Massimo Dutti. Fabricata din amestec de lana(52%)/bumbac(48%).
  Partea din fata este gri inchis, spatele albastru. Marime L si o vand ca mi-e mare. Cumparata cu 99 lei la promotie. Tot atat vreau pe ea.

  Laci, daca este vreo rubrica unde se fac vanzari/cumparari, te rog pune acolo anuntul, Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *