Târgul Satului vine la Cluj: Zeci de producători locali, meșteșugari și artiști din Transilvania, timp de 4 zile, în Parcul Etnografic

Vă mai aduceți aminte de atmosfera copilăriei petrecute toamna la bunicii de la țară? Nu vă e dor de gusturile, mirosurile, sunetele și imaginile satului? Copiii dvs. le știu? Aveți ocazia să le (re)descoperiți împreună, la finalul acestei săptămâni, la ,,Târgul Satului”, ce se va desfășura în Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. În perioada 1-4 octombrie, aici și-au dat întâlnire zeci de meșteșugari, producători și artiști locali din toată Transilvania, pentru a le oferi vizitatorilor patru zile de relaxare și voie bună autentic românești.

Cei care vor trece pragul Târgului Satului vor putea alege dintr-o gamă largă de produse, de la alimente și băuturi, sau produse de îngrijire personală, la îmbrăcăminte și accesorii, până la obiecte și lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică) și obiecte de decor pentru casă și grădină. În plus, vor putea participa la activități tematice specifice zonei rurale și la spectacole performate de artiști locali.

Vom avea degustări de produse locale, ateliere de meșteșuguri și o scenă a producătorilor locali, unde aceștia ne vor familiariza cu ceea ce înseamnă produsele lor și procesul prin care ele ajung la noi, inclusiv mici secrete din producție. Am gândit acest eveniment nu numai ca o oportunitate de a consuma local – ceea ce este extrem de important, atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru economia locală – dar și pentru a apropia consumatorii de producători, de a le da șansa să se cunoască, să relaționeze, să aibă încredere unii în alții. Și, da, și pentru a se simți bine împreună, într-un mediu deschis, verde, autentic, potrivit stării de bine. Un mediu care ar trebui mai mult apreciat de noi toți. Haideți alături de noi, între 1 și 4 octombrie, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, să ne bucurăm împreună de o toamnă frumoasă, să ne aducem aminte de copilărie și de zilele petrecute la bunici!”, spune Sorin Ailenei, Președinte Asociația AiA, co-organizator al evenimentului.

Weekendul în care se desfășoară Târgul este unul plin de evenimente** la Muzeul Etnografic, iar vestea bună este că posesorii de bilete la oricare dintre aceste evenimente vor putea participa, gratuit, și la Târgul Satului.

**Evenimentele sunt:

  • Vineri, 2 octombrie, 16:00 – Spectacol Aniversar „Rapsodia Somesana la 45 de ani”
  • Sâmbătă, 3 octombrie, 11:00 – Premieră: Bastien și Bastienne | W.A. Mozart
  • Sâmbătă, 3 octombrie, 16:00 – Grigore Lese si Dor Transilvan
  • Duminică, 4 octombrie, 11:00 – Fata Babei și Fata Moşului | Florin Comișel

Târgul se va deschide oficial pe 1 octombrie, la ora 14.00, iar programul următoarelor trei zile (vineri – duminică) va fi între 10:00 – 19:00.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de intrare, care poate fi achiziționat de pe iabilet.ro :

  • joi: 6 lei
  • vineri: 15 lei
  • sâmbătă: 15 lei
  • duminică: 10 lei

Evenimentul Târgul Satului este organizat de Asociația AIA în colaborare cu Made in Cluj și revista producătorilor locali Made Local, cu suportul și prezența Satul vine la oraș și Asociația Meșterilor Populari Clujeni.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *