1792 Small Batch - Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Un whiskey sofisticat si complex, 1792 Small Batch se distinge prin amestecul de cereale cu un conținut ridicat de secară ( rye ) din care este distilat cu îndemânare. După un process de maturare de minim 8 ani master blender-ul desemnat de Barton Distillery alege cu grijă un număr limitat de butoaie pentru a începe procesul mariajului dinaintea îmbutelierii.

De ce să încerci 1792 Small Batch whiskey

Cunoscut inițial sub numele de Reserve Ridgemont, acest whiskey bourbon deosebit distilat în Bardstown, comemorează anul în care Kentucky a devenit stat, primind astfel numele de 1792.

Atenția oferită procesului de fabricație este atestată de onorificile primite de-a lungul timpului câstigând de mai multe ori titlul de World’s Best Bourbon și fiind elogiat în mai multe ediții a Jim Murray’s Whisky Bible cu un scor de peste 92/100.

Note degustare:
Caracterul desăvârșit al acestui whiskey începe cu o aromă plăcută de caramel completată de note de stejar care se deschid apoi într-o mireasmă ușoară de scorțișoară, vanilie și mentă. Gustul este intens cu nuanțe de stafide caramelizate și fructe confiate împrospătat apoi de clementine și marmeladă de portocale. Pe postgust rămâne ușor picant cu tente de tabac și bezele coapte.

Aspect:
Învechirea îndelungată a acestui whiskey bourbon îi conferă o tentă arămie intensă și ușor ambrată.

1792 Small Batch – Kentucky Straight Bourbon Whiskey are ABV-ul 46,85% și se găsește la sticlă de 0.75 L online la King.ro , Finestore.ro, Alfadrink.ro și Emag.ro. Și în diverse locații Horeca din România.

Cum ai degusta acest whiskey? Simplu sau cu gheață?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *