Teatrul Și Un Domn

Avându-și rădăcinile în Grecia Antică, o artă uitată în timpurile în care trăim, sau cel puțin nu atât de mediatizată, teatrul va rămâne mereu în această mare de divertismente un loc, chiar un sentiment, care pentru un domn adevărat nu va muri niciodată.

Teatrul și un domn

Pe lângă elementele de bază care țin de conduită (punctualitate, bunele maniere), un domn trebuie să parcurgă un ritual complex înainte de a participa la un astfel de eveniment.

Actorul Marius Manole afirmă că lumea are nevoie de teatru în perioada asta, chiar dacă vine uneori mai din snobism, alteori dintr-o nevoie reală, e frumos că se umplu sălile şi că stau totuşi cuminţi.

Prin urmare, când decizi să mergi să vizionezi o piesă de teatru, trebuie să o faci din motivele corecte. Nu este o ieșire la suc cu prietenii, nu este un film cu buget redus la cinema, este o metamorfoză, cu totul altceva.

Actorii adevărați au ințeles asta, de aceea nu doar încearcă să realizeze cea mai bună prezentare a scenariului, ci își expun sufletul în cel mai autentic mod posibil. Cel mai rudimentar lucru pe care un domn poate să îl facă pentru a echilibra balanța este sa fie îmbracat bine.

Așadar, sper că nu mai este nevoie să afirm că adidașii sport și jeanșii ies din orice discuție. Ceea ce trebuie să urmarești este atingerea punctului de intersecție dintre casual și business, un echilibru la care să ajungi jonglând cu aceste două concepte.

Referitor la procesele care au loc în timpul unei piese, cum auditorul, sala, scena și actorii trebuie să fie un singur element comun, ar exista o adevărată discrepanță dacă te-ai prezenta îmbrăcat în cele mai vii culori. Cum de regulă un eveniment de acest gen are loc spre seara, garderoba în jurul căreia vrei să gravitezi este una de nuanțe mai închise.

Important este de asemenea să te îmbraci într-un mod în care să te simți confortabil, având în vedere că vei petrece câteva ore pe un scaun. Dacă vrei să renunți la clasicul pantalon negru, mergi pe nuanțe de gri, maron sau crem în combinație cu un blazer semi-casual și o cămașă mai închisă la culoare. O alternativă la cămașă este maleta pe gât.

Aceastea, cele din urmă trebuie să se afle într-un ușor contrast cu restul ținutei, iar pantofii trebuie să fie cât mai apropiați de nuanța pantalonului. Cravata nu este un must, ci doar o opțiune pe care poți să o iei sau nu în calcul. În cazul în care optezi pentru, încearcă să nu fie un stridentă, iar dacă alegi să nu porți, descheie nasturele de sus de la cămașă și accesorizează ținuta cu o batistă discretă împăturită plat.

Totul în regulă până aici, dar am parcurs doar jumătate. Ești familiar deja cu armonizarea atitudinii în raport cu vestimentația așa că nu o să o mai iau de la început. Totuși, sunt anumite detalii pe care aș vrea ca tu și eu să le luăm în considerare. Cum spuneam mai sus, ceea ce ține de conduită. Regulile de bază ale bunelor maniere spun ca telefoanele mobile să fie închise sau cel puțin pe modul silențios.

Când se sting luminile și începe spectacolul propriu-zis, orice altă activitate precum vorbitul sau ridicatul de pe scaun trebuie să fie evitată. De asemenea, dacă ești însoțit de o parteneră, este în totalitate responsabilitatea ta ca să îi asiguri confortul necesar. La finalul piesei, un gest respectuos este să te ridici alături de ceilalți spectatori și să iți prezinți recunostința aplaudând.

Deși sunt mulți care pretind că ințeleg filosofia manierelor în public, sunt unele locuri care arată adevăratul caracter al unui bărbat. Teatrul este unul din acele locuri…

Sursa foto: Alin Surducan Photography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *