The Botanist

Marți, 25 aprilie, la Kane World Food Studio a avut loc prezentarea cu degustare – Masterclass – The House of Bruichladdich unde a fost prezent și The Botanist ginul. În cadrul evenimentului desfășurat pentru whisky & gin aficionados, am degustat o selecție rafinată de Single Malt Scotch Whisky și un gin premium, provenite de la faimoasa distilerie The House of Bruichladdich.

The Botanist ginul pe care trebuie să-l încerci

Special guest a fost Joanne Brown, Brand Ambassador of The House of Bruichladdich, care a prezentat istoria Bruichladdich-ului şi distilatele sale: gama de whisky Bruichladdich – The Classic Laddie, Port Charlotte, Octomore şi ginul The Botanist.

The Botanist este un gin artizanal super-premium, distilat la Distileria Bruichladdich pe insula sălbatică Islay din arhipelagul Hebride, Scoţia.

În urma consultării cu botaniști profesioniști din Islay, Dr. Richard și Mavis Gulliver, Maestrul Distilator McEwan a selectat 22 de plante și flori aromatice ale insulei pentru a augmenta o suită de nouă extracte vegetale de gin clasic. Botaniștii culeg sezonier și sustenabil cele 22 de plante cu mâna de pe dealurile, malurile și mlaștinile de pe această insulă fertilă din Hebride și apoi le usucă atent, pregătindu-le pentru distilare.

Medium Masterclass 5360
The Botanist ginul

Ginul The Botanist este distilat prin picurare în ultimul aparat de distilat alcool Lomond din lume. Descris ca fiind „un coș de gunoi răsturnat, supradimensionat, făcut din cupru” de către Tom Morton în excelenta sa carte „Spirit of Adventure”, acest alambic inovativ, vechi de 60 de ani, a fost recuperat dintr-o distilerie abandonată de whisky de către geniul ingineresc Duncan McGillivray, care l-a transportat în Islay pe o barjă, înainte de a-l instala la Bruichladdich.

Medium Masterclass 5353
The Botanist ginul

Deși a fost inițial proiectat să funcționeze la o presiune semnificativ mai joasă decât distilatoarele comerciale obișnuite, Jim McEwan a mai facut o serie de modificări radicale care au avut drept scop încetinirea procesului de distilare. Scopul a fost de a maximiza refluxul vaporilor grei, concomitent cu extragerea blândă a uleiurilor esențiale din plantele insulare culese.

Procesul de distilare este lent, aproape dureros de lent, dar: „rezultatul”, susține McEwan, „este un gin foarte seducător, fin ca satinul, cu arome florale explozive și un gust bogat și discret. Acesta este un gin atât pentru minte, cât și pentru gust – ginul unei persoane gânditoare. The Botanist ginul este ca o suflare de Islay botanic într-un pahar.”
Acesta este un gin conceput în spirit de aventură, un alt exemplu al dorinței progresistului distilator Hebridean de a întreba: „ce ar fi dacă?” Este o filosofie care se extinde la admiratorul ginului care se bucură să experimenteze, punând întrebări care se întind dincolo de răspunsurile familiare clasice. Ce s-ar întâmpla dacă explozia de arome din The Botanist din Islay ar fi unită cu și mai multe plante culese?

Medium Masterclass 5359
The Botanist ginul

Complexitatea stratificată a ginului The Botanist este o sursă de inspirație pentru mixologii profesioniști care apreciază potențialul aromelor de a culege ingrediente din propriile medii locale – de a adauga o dimensiune foarte personală acestui alcool complex.

Indiferent dacă această individualitate este exprimată ca o răsucire botanică a unui Martini clasic sau ca un cocktail elaborat, rezultatul în mod cert va fi o provocare pentru convențional, va pricinui dezbateri și va pretinde o nouă perspectivă.

Prezentat elegant într-o sticlă făcută la comandă din sticlă flint albă, pe care au fost inscripționate numele tuturor celor 22 de plante insulare culese, sticla ginului The Botanist prezintă în plus și proveniența și patrimoniul de distilare ale acestui unic Islay Dry Gin.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *