Alegerea jachetei de iarnă

Jacheta de iarnă este elementul must-have al iernii, când precipitațiile sunt abundente, iar vantul inghetat ne izbeste pretutindeni. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o jacheta de iarna sau un palton.

Alegerea jachetei de iarnă

Intrucat ne bazam pe rolul ei functional, atunci cand cumparam o jacheta de iarna, trebuie sa fim foarte atenti la calitatea materialului si modul in care aceasta este realizata. De exemplu, cand esti in cautarea unei jachete impermeabile, este recomandat sa verifici daca fiecare element ce o compune, inclusiv cusaturile, au aceeasi caracteristica.

Gradul de izolare

Jacheta 1595 lei, Ego Men`s Fashion Concept (2)
Alegerea jachetei de iarnă

Pentru unele geci antifonate, stratul interior este format din fulgi de gasca sau materiale sintetice caracterizate printr-un grad de izolare, masurat in grame. Cel mai scazut grad de izolare este de 30 grame, iar cel mai ridicat, 800 grame. Tocmai datorita acestui strat interior, curatarea jachetei se face exclusiv la spalatoriile chimice. De asemeni, daca esti alergic, evita gecile umplute cu fulgi de gasca.

Intrucat hainele pe care le porti trebuie sa iti puna in evidenta atuurile, lungimea jachetei este foarte importanta. Barbatii scunzi trebuie sa evite jachetele foarte lungi, care le-ar putea ascunde genunchii, intrucat aceastea i-ar face sa para chiar mai mici. Pentru barbatii inalti sunt de evitat jachetele scurte, pe talie. Aceastea vor alungi picioarele si disproportiona silueta purtatorului.

Marimea

Jacheta parka, pret la cerere, EGO Men`s Fashion Concept
Alegerea jachetei de iarnă

Desi jacheta trebuie sa lase loc unui strat gros de haine sau sacoului de la costum, nu este nevoie sa alegi o dimensiune superioara. Producatorii s-au gandit, cu siguranta, la nevoile tale din timpul iernii.  Cu toate acestea, pentru a pleca din magazin convins ca ai ales dimensiunea potrivita, cere consultantului de vanzari in cabina de proba un pulover sau un sacou, in functie de tipul jachetei.

Modalitatea de inchidere a noii jachete este, de asemeni, foarte importanta intrucat iarna avem mai putina dexteritate din cauza manusilor sau a bagajelor pe care le transportam. Evita nasturii  in favoarea fermoarului sau a capselor.

Produsele de mai sus sunt disponibile exclusiv in magazinele EGO Men`s Fashion Concept.

2 thoughts on “Alegerea jachetei de iarnă

  1. mihai spune:

    Salut Laci, ce parere ai despre agrafele de bani?

  2. Lazar Mihai spune:

    Salut Laci, ce parere ai despre agrafele de bani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *