cum iti alegi ceasul

Un ceasornicar italian spunea că un bărbat are nevoie doar de trei accesorii pe care trebuie să știi cum să le alegi: mașina, nevasta și ceasul.

Cum iti alegi ceasul potrivit?

În zilele noastre, ceasul este văzut diferit spre deosebire de vremea când nu existau telefoanele mobile, sau alte accesorii la care ne putem uita oricând pentru a afla cât este ora. Acesta este perceput mai mult ca un accesoriu, decât ca un instrument care indica timpul.

De altfel, acum și un quartz ieftin poate indica ora la fel de bine ca un cronograf foarte scump, așa că oamenii aleg acest accesoriu mai mult în functie de design, decât de funcționalitate.

Ceasul rămâne un element foarte important în stilul masculin și îți oferă o anumită imagine. Este foarte probabil că purtând un ceas foarte scump și sofisticat, doar cei pasionați, sau care își permit la rândul lor astfel de ceasuri să îl remarce.

Totuși, mai mult ca sigur dacă porți o replică oricine își poate da seama. Aceasta ar fi cea mai mare greșeală pe care o poți face, ca și în cazul hainelor. Este de preferat să îți cumperi un ceas rezonabil ca pret, de la o firmă mai puțin cunoscută, decât o replică.

Iată câteva aspecte despre cum să alegi ceasul

 1. Dacă îți dorești un ceas de calitate, alege unul făcut de o firmă de ceasuri, nu de una de îmbrăcăminte, chiar daca a două este mult mai cunoscută. Experiența celor care produc exclusiv ceasuri determină calitatea acestora, spre deosebire de ceilalți, care produc doar un accesoriu fashion.
 2. Uită-te în garderoba ta și vezi ce ceas ți s-ar potrivi. Pentru tinuta sport, poți alege un ceas digital, iar pentru ținuta mai elegantă, un ceas analog ar fi cel mai potrivit. De asemenea poți opta și pentru un ceas de buzunar, care îți oferă un stil aparte, acestea nefiind foarte des întâlnite.
tumblr_n79dciLrX31tex37jo1_1280
Cum iti alegi ceasul potrivit?

 1. Alege ceasul în functie de mărimea încheieturii tale. Chiar dacă vezi un ceas care îți place ca design, dar este prea mare sau prea mic pentru încheietura ta, te sfătuiesc să nu îl cumperi pentru că va fi disproporționat.
 2. Exista mai multe tipuri de ceasuri, precum:
 • Quartz – Aceste ceasuri conțin un cristal de quartz care este alimentat de către o baterie electrică. Chiar dacă acesta este cel mai ieftin mecanism, el are cea mai mare acuratețe.
 • Automatic – Ceasurile automatice se folosesc de energia cinetica produsa prin mișcarea mâinii pentru rotația limbilor indicatoare. Aceste mecanisme sunt mai complexe decât quartz-ul, dar au dezavantajul de a se opri după câteva ore după purtare.
 • Mecanic – Ceasurile mecanice au cel mai complex mecanism și rotația se produce cu ajutorul unui arc metalic. Acestea sunt adevărate opere de artă, mai ales cele produse manual, dar au anumite dezavantaje: întoarcerea arcului la anumite intervale și precizia mai slabă decât în cazul celorlalte două.
 1. Nu uita să ai în vedere rezistența geamului protector al cadranului. Acestea pot fi de trei feluri:
 • Plexiglas – Este cel mai ieftin, rezistent, dar se poate zgâria ușor.
 • Sticla minerala – Este rezistenta la zgârieturi, dar este mai ușor de spart.
 • Safir – Este cel mai scump și cel mai rezistent la zgârieturi, dar se poate sparge ușor.

Având în vedere aceste aspecte, ai numeroase posibilități pentru alegerea ceasului potrivit garderobei tale.

Cum iti alegi ceasul?

sursa foto: aici și aici

Related Posts

5 thoughts on “Cum iti alegi ceasul potrivit?

 1. Andrei spune:

  Mai multa informare din partea autorului nu ar strica. Ceasurile mecanice sunt de doua tipuri in principal : cu tragere manuala si cele automatice , de regula cele din urma sunt mai complicate ( ca numar de piese )prin adaugarea balansierului si a altor componente .

 2. Dumitru spune:

  si ce-ai recomandat de fapt????

 3. ionut spune:

  Unde gasesc curele nato?

 4. sik spune:

  Curele nato gasesti pe OLX. Cam toate anunturile de pe OLX sunt ale unui baiat cu care te poti intalni pe la Victoriei in Bucuresti

 5. KenZen spune:

  Pe amazon.de ai o gamă largă de nato strap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *