căștile bluetooth Lumaudio

Timp de o lună am avut ocazia să testez căștile bluetooth Lumaudio și am ajuns la câteva concluzii. Pe lângă asta, am mai cerut câteva păreri înainte de a oferi acest feedback despre produsul testat.

Pentru mine, căștile sunt un accesoriu la fel de important ca o pălărie sau o cravată pentru că îmi rezolvă o nevoie importantă. Le folosesc des atunci când lucrez sau fac sport. Fie că sunt la birou sau acasă, am nevoie de acele momente de concentrare maximă și pentru asta trebuie să elimin orice zgomot din preajma mea. Mă conectez fie la laptop, fie la telefon, în funcție de caz, și ascult muzică. De multe ori le-am pus, în ureche, fără să pornesc muzica și are aproape același efect. Se pot folosi ca înlocuitor pentru dopuri de urechi.

Căștile nu au conexiune multipunct. Ceea ce înseamnă că nu pot fi conectate simultan la două dispozitive.

Când ieșeam la alergat mă foloseam fie de căștile mari, fie de cele cu fir de la telefon. Ca termen de comparație căștile bluetooth Lumaudio mi s-au părut cele mai potrivite. M-am împăcat destul de greu cu căștile mari, adică le-am considerat potrivite doar pentru calculator. Eram limitat la multe dintre exerciții și trebuia să am grijă să nu-mi cadă căștile de pe cap. Cele cu fir erau puțin mai aproape de realitate, dar firul acela era de fiecare dată în plus, indiferent dacă era peste sau sub tricou.

Căștile sunt waterproof. Am putut să alerg, fără probleme, fie că a plouat sau am transpirat fără să cadă din urechi sau să afecteze în vreun fel funcționalitatea căștilor. În schimb, câteodată, îmi mai cad din ureche când sar coarda.

Îmi place senzația pe care mi-o oferă aceste căști după fiecare alergare pe care o termin cu un sprint. După ce opresc muzica se aud bătăile inimii în căști.

Cu căștile Lumaudio am avut nevoie de o perioadă de adaptare. La început îmi cădeau des pentru că nu știam cum să le port (cutia vine cu instrucțiuni de cum trebuie poziționate în urechi). Acum nu mai îmi cad atât de des.

Un avantaj sau dezavantaj, este în funcție de fiecare persoană în parte, când pui căștile nu mai auzi ce se întâmplă în jurul tău. Eu am alergat printr-un parc, dar parcă nu le-aș folosi când alerg pe stradă. Aș vrea să știu ce se întâmplă pe lângă mine.

Din punct de vedere audio (conversație, ascultat muzică) sunt bune, dar când ai o conversație și ești pe afară sau într-un loc gălăgios microfonul captează și sunetele din jurul tău.

Căștile vin cu o cutie de încărcare. După ce ai terminat cu ele, dacă le pui la loc, acestea se deconectează automat. Fiecare cască are câte un buton multifuncțional: play/stop, răspunde/închide. Poate nu ar fi stricat și un buton de volum. Dacă vrei poți folosi doar câte o cască.

Nu am testat autonomia lor. Am pus cutia la încărcat, o dată pe zi, sau când îmi aduceam aminte. Pe site-ul lor scrie că au o autonomie de 6 ore având o încărcare rapidă. O chestie certă e că m-au ținut o zi întreagă la o utilizare medie.

Am folosit căștile și la distanțe mai mari de 10 metri față de dispozitivul conectat și au funcționat în continuare indiferent că vorbeam la telefon sau ascultam muzică.

Căștile costă 189 lei și le găsești aici https://lumaudio.ro/produse/casti/casti-bluetooth-talk

2 thoughts on “Am testat căștile bluetooth Lumaudio

  1. Mihai spune:

    Salut, foarte util articolul! Cum ți s-a părut cutia lor de depozitare, este suficient de compacta pentru a o putea tine în buzunar, sau este necesar sa o tii in geanta/rucsac?

    1. Laci spune:

      O poti purta atât în buzunar precum și în mână pentru că vine o mică baretă care se poate pune peste degetele de la mână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *