Costumul În Dungi La Două Rânduri De Nasturi

Costumul în dungi la două rânduri de nasturi mă duce de fiecare dată cu gândul la cele două filme Wall Street și The Wolf of Wall Street. Acest tip de costum era sinonim cu bunăstarea și se spunea că doar când ajungi la un anumit statut ai dreptul să porți așa ceva. Dar s-au schimbat multe lucruri din aceea perioadă a anilor ’80 când a avut loc acțiunea la filmele enumerate mai sus.

Mai multe detalii despre costumul în dungi la două rânduri de nasturi

Costumul în dungi a fost popularizat de britanici pe la sfârșitul secolului al XIX- lea și imprimeul în dungi a fost invenția lor. Se mai zice că acest imprimeu a devenit la modă în lumea bancherilor și prin folosirea lui în activitățile sportive.

În lumea bancherilor britanici acest costum cu dungi era un diferențiator între instituțiile bancare. Practic se lua în calcul lățimea și distanța dintre dungile de pe imprimeu.

Începând cu anii ’20, ’30 popularitatea acestuia a crescut pe continentul american. Acest costum devenind un fel de uniformă a actorilor, interpreților de jazz și a gangsterilor.

Purtarea unui costum înseamnă un anumit statut social, seriozitate, stil de viață, dar și faptul că ești atent la imaginea ta.

Nu am putut trece cu vederea continua prezență a acestui tip de costum în colecțiile Seroussi. Fiind un produs care se vinde bine cei de la Seroussi au scos câte un model nou în fiecare sezon.

Purtătorii de costum fac parte din următoarele categorii: cei care îl poartă în ținuta de zi cu zi, doar la evenimentele formale sau pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața lui – nunta.

În prezent putem observa costumul sau sacoul în dungi la majoritatea ocaziilor.

Un costum în dungi verticale te lungește din punct de vedere vizual. Iar faptul că e la două rânduri de nasturi te și lățește. În funcție de conformația pe care o ai îți oferă mai multe avantaje.

Din punct de vedere al nuanței alese cu cât un costum este mai închis la culoare cu atât este mai formal. Iar dungile pot fi foarte discrete sau subțiri. În cazul în care costumul are o nuanță deschisă și dungile sunt închise la culoare atunci această piesă vestimentară intră la categoria casual.

Acest costum se asortează cel mai bine cu o cămașă albă și o cravată bleumarin sau una tot din aceeași nuanță cu imprimeul polka dots. În funcție de formalitatea ținutei poți alege încălțămintea neagră sau maro/bordo. Dacă dorești ceva mai mult de la acest costum poți merge și pe varianta de cămașă albastră cu guler și manșete albe cu butoni.

Costumul prezentat precum și noua colecție se poate găsi online la Seroussi precum și la următoarele magazine fizice:

Brăila – Brăila Mall

Braşov – Complex Star

Bucuresti – AFI Cotroceni

Bucureşti – Galeria de Modă Shine

Cluj Napoca – Iulius Mall

Cluj Napoca – Vivo

Constanța – City Park Mall

Iași – Palas Mall

Odorheiu Secuiesc – Seroussi

Sibiu – Magazin Seroussi

Suceava – Iulius Mall

Târgu Mureș – Promenada Mall

Târgu Mureș – Shopping City

Timișoara – Iulius Mall 

Cum ai purta costumul în dungi la două rânduri de nasturi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *