Costumul În Dungi

Costumul în dungi a devenit popular la începutul lui 1920. La acea vreme însă, nu era considerat tocmai elegant, ci din contră, țipător, sclipitor. Astăzi, deși considerat un model perfect pentru ținuta business, dungile au devenit mult mai elegante. Dungile se întorc la rădăcini și sunt modelul ideal prin care să îți exprimi personalitatea și stilul într-o ținută business.

Cine ar trebui să poarte costume în dungi?

Costumul în dungi este modelul clasic de piesă vestimentară business. Modelul cu dungi verticale este potrivit persoanelor scunde, sau celor cu greutate, deoarece creează iluzia de alungire a trunchiului, persoanele înalte ar trebui să se orienteze spre alt model. Totuși, nimeni nu te obligă să porți astfel de costum dacă ești scund, nici nu îți interzice să îl porți dacă ești înalt, trebuie să te simți tu bine îmbrăcat așa.

Când se poarta costumul în dungi?

Experții în vestimentație spun că acest model de costum ar trebui purtat de la 9 la 17, compatibil cu programul de business. Astfel, acesta e potrivit pentru întâlniri importante, vânzări, o zi la birou, negocieri etc. Acest model de costum nu e potrivit pentru evenimente casual, dar nu se afla nici într-o zonă foarte formală, așa că nu îl alege nici pentru o noapte în club dar nici pentru un eveniment foarte elegant. Excepția la regulă sunt costumele casual.

Cum se poartă costumul în dungi?

1346863933_1

Pentru început, dintre costum, cămașă și cravată, una trebuie să fie fără imprimeu. De preferat cămașa. Desigur că se poate ca toate trei articolele să fie în dungi, dar asta e pentru experți, pentru că trebuie ținut cont de distanța dintre dungi, de orientarea lor și de nuanță pentru a te asigura că ținuta nu e prea încărcată. Pentru o versiune rafinată, alege o cămașă cu guler în contrast, manșete franțuzești și butoni. Aceste trei elemente împreună cu costumul în dungi vor face din dumneavoastră ținta privirilor celor din jur.

sursa foto : aici si aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *