Pălăria Panama

Cred că nimic nu îți protejează capul de razele soarelui, într-un mod elegant, așa cum o face pălăria Panama. Acele boruri late și nuanța de alb-gălbui își fac treaba foarte bine. Vei fi, cu siguranţă, o apariţie de fiecare dată când o vei purta.

Această pălărie datează din 1600, dar exportul lor s-a făcut abia după anul 1800. Pălăria Panama este asemănătoare cu cea din paie doar că este confecționată din palmierul jipa-japa, originar din America de Sud (zona Ecuadorului). Are foarte multe calități, și asta o face să nu fie tocmai accesibilă pentru fiecare persoană. Dar înainte de a alege o pălăria Panama trebuie să știi anumite detalii:

1) Mărimea pălăriei

2458402_71

Cu cât pălăria este mai mare, cu atât ea este mai scumpă, pentru că fiecare pălărie se face manual, și asta necesită o atenție deosebită.  Pentru un producător este mult mai econom să se facă pălării cu mărimea S, M și L față de alte mărimi intermediare. Dacă o pălărie îți este puțin prea mare te poți folosi de benzile reglabile.

Deci cu cât o pălărie are borurile mai late și coroana mai înaltă, cu atât și prețul este mai mare.

2) Culoarea paielor folosite pentru pălăria panama

2138403-71_Fafy

Paiele folosite pentru confecționarea pălăriei Panama nu au nuanța de alb deschis cu care probabil ești obișnuit. Acestea trec printr-un proces de înălbire cu ajutorul unor substanțe chimice. Se spune că acestea slăbesc țesătura și cu timpul pălăria va prezenta semne de uzură. Dacă paiele nu ar fi înălbite acestea cu timpul şi-ar schimba nuanța în ceva mai închis. Este un lucru perfect normal. Anumite persoane preferă acest gen de personalitate la o pălărie.

3) Finețea împletiturii

În funcție de finețea împletiturii paielor îți poți da seama de atenția acordată produsului, și asta se poate observa și în prețul final al pălăriei. Îți poți da seama de acest lucru din cât de subțiri sunt firele de paie folosite.

4) Forma pălăriei panama

Anumiți producători determină forma pălăriei manual sau cu ajutorul unei mașinării. Presupun că îți dai seama că orice lucru care este făcut manual este mai scump. De regulă, orice lucru care este realizat manual este considerat o operă de artă la fel ca și în cazul costumelor sau al cravatelor.

5) Uniformitatea împletiturii

Cu cât o pălărie Panama are mai puține neregularități, cu atât i s-a acordat o atenție mai mare la manufacturarea ei. În principiu, trebuie să verifici dacă pălăria are spații libere sau unele paie folosite sunt mai groase sau subțiri. Chiar dacă ți-am dat aceste detalii, asta nu înseamnă că fiecare pălărie Panama este perfectă. Anumite imperfecțiuni se vor găsi în orice pălărie. Cu cât mai puține, cu atât mai bine!

6) Îngrijirea ei

-Nu purta pălăria când plouă! Apa nu este cel mai bun prieten al pălăriei Panama.

-Când o dai jos sau o pui pe cap nu prinde pălăria de partea din față pentru că se poate rupe, cu timpul. Ea se prinde cu toată palma doar de partea de sus.

7) Unde poți găsi pălăria Panama în România

Unul dintre magazinele unde poți găsi pălării panama este Hatson. Aici vei găsi pălăriile în diverse forme și mărimi, dar și alte lucruri pentru iubitorii de pălării.

8) Cum să porți pălăria panama

Related Posts

1 thoughts on “Despre pălăria Panama și cum se poartă aceasta în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *