asortarea culorilor

În acești ani, noi bărbații, am făcut progrese mari în a înțelege asortarea versus potrivirea culorilor în ținută și cum să le punem în evidență. Adică modul în care ne aranjăm culorile pe noi ne poate pune într-o lumină bună sau rea. De aici se poate genera un întreg dialog. Deși am avansat din punct de vedere al asortărilor unii bărbați sunt încă ancorați în stilul clasic și poartă doar nuanțe neutre. Aceasta nu este un lucru greșit. Și-au găsit acest stil și se simt confortabili.

Asortarea versus potrivirea culorilor

Asortarea culorilor

Una dintre cele mai importante reguli în privința asortării este contrastul. Dacă nuanțele sunt bine alese atunci nu trebuie să îți faci griji. Cea mai simplă combinație este negrul cu alb. O consider potrivită pentru înmormântări sau Black Tie. Sau poți lua nuanțele neutre precum gri, bleumarin, bej, bordo, negru sau alb și să adaugi accente de culoare. În primul rând nuanțele neutre au rolul de a tempera culorile tari, dar și de a le pune în evidență. În plus, dacă dorești poți renunța la nuanțele neutre și să te folosești de spectrul culorilor de a găsi contraste noi sau nuanțe complementare.

Sau poți începe de la o anumită culoare și pe baza acesteia să îți construiești ținuta. Fie ocupi volum cu acea culoare fie ai mici accente. Cel mai simplu exemplu este atunci când purtăm: șosete, cravată, batistă sau alte accesorii.

Potrivirea culorilor

Din punctul meu de vedere potrivirea culorilor se face atunci când încercăm să ne asortăm cureaua la încălțăminte. Care este o asortare clasică, banală și prea evidentă. Sau când vrei să te îmbraci din cap până în picioare folosind aceeași nuanță cum sunt ținutele all black care nu trasmit nimic special. Dar dacă tot dorești să pui aceași culoare măcar să fie de tonalități diferite. Să zicem că vrei să te îmbraci în albastru. Poți avea un sacou albastru, o cămașă bleu, cravată bleumarin și jeanși pe o altă nuanță de albastru. La fel poți proceda și cu gri. Ți-am dat doar aceste două exemple deoarece sunt mai sigure.  Poți încerca și cu nunțe de bej, maro sau verde.

Un aspect foarte important cu care trebuie să rămâi după acest articol este că nu doar culoarea este importantă când ne alegem hainele ci și materialul precum și croiul. Mai multe despre asortare poți găsi aici.

Asortarea versus potrivirea culorilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *