Barbatul cu bani sau bărbatul cu caracter?

Puțin timp în urmă am avut ocazia să asist la o discuție destul de interesantă aș putea spune. Deși, sincer, a fost o discuție ce m-a azvârlit și mai rău în valurile confuziei. Două colege purtau o conversație la doar doi pași de mine și eu, fără să vreau, am cules câte puțin din înțelepciunea fiecăruia. Topica zilei? Barbatul cu bani sau bărbatul cu caracter? Care e diferența?

Barbatul cu bani sau bărbatul cu caracter

Nu știu de ce, dar pentru unele femei dacă un bărbat nu are bani nu e bărbat. M-a amuzat când am auzit argumentul uneia ”ce faceți dacă el nu are bani, dacă nu are unde să te scoată în oraș, să mergeți în vacanță, să mergeți în străinătate, stați doar în casă, vă plictisiți”. Un lucru e cert. Nu există femeie pe această planetă care să nu iubească diamantele.

Poate nu diamantele foarte scumpe, dar tot undeva în aria aia se învârte. Poate că nu toate femeile vor excursii în țări exotice sau mașini de lux împodobite cu trandafiri din aur, poate că unele preferă o cină romantică și o simplă plimbare, o îmbrățișare și șoapte pline de tandrețe. Poate pentru unele sunt lucrurile minore care contează mai mult decât contul din bancă. Aici cuvântul predominant e ”poate”.

Când eram mică îmi plăcea la nebunie să ascult povești. Povești despre prinți și prințeșe, despre castele și dragoni. Clasica poveste se desfășura mereu la fel. Mama mea se săturase să mi–o repete. Prințul fermecător pe armăsarul său alb distruge dragonul înfricoșător și ajunge sus în turnul întunecat unde se află frumoasa sa. Iar în momentul în care ochii se întâlnesc și buzele celor doi se ating, sunt sortiți să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți.

Acum, evaluând puțin problema, îmi dau seama că mama mea e o mincinoasă. Niciodată nu am știut dacă făt- frumos era de un caracter ireproșabil sau avusese norocul să moștenaescă o avere impresionantă care l-a asigurat pe viață. Poate că da…. poate că nu.

Totuși, POATE că unele femei preferă altceva. O personalitate, o morală și perseverență fermă, corectitudine, generozitate, sinceritate, loialitate, fie că vin împreună cu un cal sau fără. Toate înșirate de mai sus sunt categorii de trăsături care determină atitudini morale atât față de sine cât și față de cei din jur. Am uitat să menționez și contul bancar, dar deja acesta e implicit. Bărbatul cu caracter e domnul care știe cum să își umple contul.

Bărbatul cu caracter e domnul cu idealuri și aspirații în viață. Caracterul unui bărbat dă la iveală esența lui, asta am descoperit pe propria mea piele fără să fiu nevoită să mă cațăr într- un turn. Astfel că, banii sunt ultimii trecuți pe listă. Înainte de toate contează omul cu care vorbești, care te vrăjește prin fapte nu prin vorbe, care dorește să pornească pe un drum lung al vieții avându-te alături, care e hotărât, sigur pe el. În câteva cuvinte simple care e un adevărat domn.

sursa foto

Related Posts

One thought on “Barbatul cu bani sau bărbatul cu caracter?

  1. Barbatul de caracter isi doreste o femeie de caracter,nu o arivista …aceasta nu trebue sa fie neaparat partenera de afaceri dar a fie sigura pe profesia ei, sa aiba un job serios care sa i dea de inteles lui ca e constienta ca bani nu cad din cer. Barbatii de caracter nu se etaleaza, nu cred in fite, sunt practici, pragmatici si de o modestie incredibila adesea_aleasa unui asemenea barbat trebuie sa fie feminina dar sa nu se lafaie in briliante,sa aiba bun gust si bun simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *