Cum să-ți îmbunătățești stilul vestimentar în 5 pași

Dacă printre obiectivele tale în acest an se număra și cum să îți îmbunătățești stilul vestimentar și imaginea personală, te afli în locul potrivit.

Imaginea personală sau stilul, se poate îmbunătăți în câțiva pași simpli, ușor de pus în aplicare:

Fii deschis la schimbare

Adoptarea unui stil personal,începe cu dorința de a fi o persoană mai bună, iar stilul vestimentar este și el un aspect al dezvoltării personale,care presupune o schimbare și o valorificare pozitivă a propriei persoane. Așadar primul pas în a deveni o persoană cu stil este să-ți dorești acest lucru,și de ce nu, să-ți faci un obiectiv concret în această direcție (De exemplu: până la 1 martie îmi voi adaugă în garderobă un sacou,2 cămăși..etc).Exemplul este unul simplist, dar ideea din spate e aceeași.

Caută informații despre vestimentație și cum să îmbunătățești stilul vestimentar

Abonează-te la bloguri despre stil,sau de ce nu, citește cărți despre stilul masculin. Având în vedere că ai ajuns pe site-ul Stil Masculin, ești pe drumul cel bun în dezvoltarea stilului tău personal.

Ordonează-ți garderoba actuală

În acest sens,poți face o „analiză” a garderobei tale actuale, iar hainele pe care le consideri anti-stil, le poți aruncă sau poți să le donezi unei cauze caritabile sau second-hand-urilor, acest lucru rămâne la latitudinea ta.

De asemenea , dacă ai prin garderobă cămăși, sacouri sau alte articole vestimentare care „nu-ți vin”poți încerca să mergi la un croitor cu ele pentru a efectua mici ajustări.


O garderobă perfect organizată te va ajuta să salvezi timp și bătăi de cap. În plus, când vei intenționa să faci o achiziție nouă, va fi mult mai ușor să vezi ce piese vestimentare îți lipsesc, evitand astfel achizițiile “fara acoperire”.

După ce ți-ai ordonat garderoba actuală, este momentul să achiziționezi sau să înlocuiești piesele de bază

Tricouri polo, cămăși, pantaloni, blugi, pulovere, sacouri, cardigane, aici incepe lista pieselor de bază care se regăsesc in garderoba oricărui bărbat cu stil.
Important este să ai o listă clară în minte atunci când mergi să cumperi aceste produse, pentru a nu cădea în mirajul reducerilor, sau al „ofertelor”, trezindu-te astfel cumpărând haine de care nu ai nevoie. De asemenea, este important să fii atent și la etichetele produselor pe care le achiziționezi pentru a vedea compoziția materialului acestora și a vedea dacă își justifică prețul.

Experimentează până îmbunătățești stilul vestimentar

Cere feedback de la prieteni, sau de la persoane care au idee despre ce semnifică stilul personal.Posibil ca multe persoane să te descurajeze în demersul tău de a deveni o persoană cu stil. Însă,dacă ai ajuns deja la punctul in care știi perfect ce iti place și ce înseamnă stilul masculin, probabil că nu vei lua în seamă opinia lor.

Dacă ai ajuns la acest pas,poți încerca accesorii precum batista de buzunar sau cravata, sau poti acorda o importantă mai mare detaliilor ce țin de coloristica.

Mult succes în crearea propriului tău stil masculin!

Tu, cum îți îmbunătățești stilul vestimentar?

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *