Dezvoltarea Stilului Personal

Dezvoltarea stilului personal trebuie să treacă prin foarte multe etape. Când stau şi mă gândesc în trecut îmi aduc aminte de garderoba mea din adolescenţă şi studenţie care era plină numai cu haine nepotrivite. La un moment dat timpul s-a oprit în loc pentru câteva secunde şi am realizat că îmi doresc o schimbare în acest sens. Bineînţeles că neştiind încotro s-o apuc. La început am fost şi eu manipulat de vitrine şi de ce “era la modă”. După ceva vreme însă am început să decodez stilul şi am fost foarte entuziasmat să aflu faptul că există varianta clasică de a te îmbrăca bine care nu se demodează niciodată.

Aşadar, principalele etape pe care trebuie să le parcurgă orice bărbat ce doreşte să-şi dezvolte stilul personal sunt: studierea stilului, punerea în practică a informaţiilor acumulate, primirea de feedback referitor la ţinutele proprii, construirea de “ţinute post-feedback”.

1)    Studierea și dezvoltarea stilului personal

Aceasta este prima şi cea mai importantă etapă a dezvoltării tale. Trebuie să iei decizia să faci o schimbare. Schimbarea nu trebuie să apară peste noapte. Stilul se poate studia săptămâni sau luni de zile până când te vei hotărî să mergi la cumpărături şi să materializezi ceea ce ai citit. Aş avea de menţionat un lucru important: contează foarte mult sursele pe care le studiezi. Dacă citeşti reviste de modă nu ai rezolvat nimic.

Citeşte numai articole cu informaţii de stil, despre haine şi încălţăminte care nu se demodează. Poţi citi despre principalele materiale folosite în vestimentaţie în funcţie de ocazie sau anotimp, despre principalele modele de încălţăminte purtate în funcţie de ocazie sau anotimp, despre culorile care ţi se potrivesc conform tenului şi părului, despre artificii de stil precum layering-ul, etc.

2)    Punerea în practică a informaţiilor studiate pentru dezvoltarea stilului personal

După un anumit timp în care citeşti zilnic câte un articol de stil sau vezi imagini cu ţinute va trebui să pui în practică teoria pe care ai acumulat-o. Ai grijă însă, deoarece nu trebuie neapărat să mergi la cumpărături şi să îţi achiziţionezi ţinute din cap până în picioare. În schimb fi răbdător şi acordă-ţi timp să faci achiziţii treptat. Încearcă să înlocuieşti obişnuitul tricou cu o cămaşă sau înlocuieşte jeanşii cu o pereche de pantaloni chino sau adidaşii cu o pereche de pantofi. Vezi cum te simţi în aceste haine noi. Ține minte că ele ar trebui să devină o extensie a personalităţii tale.

Sursa Www.hellomagazine.com
Dezvoltarea stilului personal

Nu uita! De multi ori hainele achiziţionate, fie ele cămăşi, pantaloni, sacouri, vor trebui ajustate la croitor înainte să le poţi purta deoarece nu sunt construite special pentru tine ci sunt de pe raftul magazinului. Spun asta pentru că o haină prea mică sau prea mare te dezavantajează.

3)    Primirea de feedback

Pe măsură ce vei fi studiat stilul de mai mult timp iar în garderoba ta se vor găsi tot mai multe haine şi accesorii vei începe să construieşti ţinute din cap până-n picioare. Aceasta este o etapă extrem de importantă deoarece aici este momentul în care vei face greşelile necesare evoluţiei tale. Oricât de greşită este o ţinută aceasta contează mult pentru simplul fapt că ţi-ai exersat stilul. Teoria fiind aproape cu zero dacă nu punem şi în practică ceea ce ştim.

Sursa Www.tsbmen.com
Dezvoltarea stilului personal

Observaţie ! Pentru a învăţa ceva din orice ţinută trebuie să ceri feedback de la persoane care cunosc mai multe decât tine şi te pot ajuta cu sfaturi constructive. Persoane care pot aduce argumente în momentul în care îţi critică ţinuta. În cazul în care nu ceri de la cineva un feedback vis-à-vis de ţinuta ta vei rămâne cu impresia că ţinuta este bună şi vei continua să te îmbraci greşit.

4)     Ţinutele post-feedback utile pentru dezvoltarea stilului personal

Acestea sunt ţinutele pe care le vei îmbrăca şi cu care vei ieşi în lume după ce ai primit un feedback de stil în prealabil şi ai aplicat sfaturile care ţi s-au dat în această privinţă. Fie cele mici detalii precum ajustarea hainelor la croitor. Fie faptul că ai ales să porţi o culoare mai potrivită. Fie că ai ales un material mai potrivit pentru sezonul în care te afli (bineînţeles nu vei purta boat shoes pe timp de iarnă şi ghete pe timp de vară).

Tu, ce pași ai urmat?

Un articol scris de Alexandru Remus

sursele foto: aici, aici si aici.

Related Posts

3 thoughts on “Dezvoltarea stilului personal

  1. Catalin_V spune:

    @Laci am si eu o intrebare, Chipiul din prima imagine, poate fi considerat ca un element de stil sau nu?

    1. Laci spune:

      Depinde cine il poarta.

  2. Inchirieri auto spune:

    Foarte bun articolul ! Intotdeauna aveti articole interesante si suntem siguri ca asa va fi tot timpul. Va multumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *