Teama De A Fi Judecat

Aş dori să abordez, despre teama de a fi judecat, un subiect puţin mai diferit, dar care are mare legătură cu stilul vestimentar, deoarece influenţează evoluţia ta în acest domeniu. Iar subiectul este, după cum spune şi titlul articolului, „teama persoanelor pasionate de stilul vestimentar de a fi judecate de către cei din jur.” Teamă pe care în principal o simt persoanele la început de drum, care încă experimentează şi încearcă să-şi creeze un stil propriu de a se îmbrăca în viaţa de zi cu zi.

Ştiu că sunt mulţi începători printre noi, care se pierd în marea de informaţii de pe blog şi habar n-au de unde să înceapă concret. Au citit ei câteva articole cu sfaturi pentru începători, dar s-a omis esenţialul.

Esenţialul fiind…

Mentalitatea sănătoasă, care este punctul de pornire către „orice”. Vrei să-ţi îmbunătăţeşti relaţiile cu femeile? Vei fi sfătuit ca mai întâi să-ţi schimbi mentalitatea, percepţia asupra femeilor. Vrei să faci bani? Va trebui ca mai întâi să-ţi formezi o gândire sănătoasă despre acest domeniu. Vrei să ai un stil vestimentar minunat şi să te simţi bine în pielea ta? Evident, e nevoie de mentalitatea corectă!

ŞI ÎNCEPE DE AICI: De ce stilul contează pentru bărbați pentru a înţelege de ce e bine şi „sănătos” pentru tine să te îmbraci corect.

Apoi continuă cu acest articol, pentru a porni la drum cum trebuie.

Bun, acum că am terminat cu introducerea, să vedem mai departe despre ce este vorba…

Să luăm drept exemplu o situaţie.

Citeşti blogul de ceva timp, şi într-una din zile dai de articolul despre pantaloni coloraţi. Eşti atât de încântat de ce ai aflat nou şi îţi plac atât de mult, încât hotărăşti ca în weekend să mergi la mall şi să-ţi cumperi şi tu o pereche, verzi, pe care-i vei purta săptămâna viitoare la facultate. Vine ziua cu pricina, îţi alegi restul hainelor cu grijă, îţi place ceea ce vezi în oglindă, eşti mândru cu tine (toate astea în casă, singur, fără „spectatori”), se apropie momentul să pleci, şi deodată se întâmplă…

Ce anume se întâmplă?

Fiind ceva nou pentru tine, gândurile tale sunt fixate asupra reacţiilor pe care le vor avea ceilalţi şi apare acel sentiment de disconfort interior, urmat de o serie de gânduri de genu: „Vai de mine, dacă ceilalţi vor râde de mine? Dacă ceilalţi mă vor face gay? Dacă şi dacă şi dacă…”. Şi toate acestea chiar înainte de a ieşi în lume şi a înfrunta realitatea, care în 90% din cazuri este alta.

Adică nu te va opri nimeni pe stradă, doar ca să-ţi zică „prietene, azi eşti puţin cam gay, nu-mi place cum te-ai îmbrăcat!”. Eu cel puţin n-am păţit niciodată asta. Cine te va aprecia, vei observa asta în privirea respectivă, iar cine nu, te va ignora pur şi simplu.

Pentru a evita acele emoţii negative, sfaturile mele pentru tine sunt următoarele:

1. NU-ŢI MAI FIXA GÂNDIREA ASUPRA LUCRURILOR PE CARE LE PORŢI!

Vivo Cluj Stilmasculin Bigotti
teama de a fi judecat

Dacă de exemplu porţi o batistă de buzunar pentru prima dată, e cu totul ceva nou pentru tine şi e normal să te simţi puţin ciudat. Este ceva diferit în stilul tău, gândurile îţi stau în acea direcţie şi ai impresia că toată lumea te-a fixat cu privirea şi te agresează vizual. Dar această impresie este doar în capul tău. Tu eşti responsabilul pentru starea ta emoţională.

2. ÎNCEARCĂ SĂ FII RELAXAT, DETAŞAT, FĂRĂ A AVEA TEAMA DE A FI JUDECAT, ATUNCI CÂND IEŞI DIN CASĂ ÎMBRĂCAT CU HAINELE PREFERATE

Gândeşte-te la activităţi relaxante, dar fără să evadezi total din prezent. Vei vedea că şi limbajul corpului va fi altul, iar tu te vei simţi extraordinar, reflectându-ţi starea interioară în exterior.

3. VEZI PARTEA PLINĂ A PAHARULUI

Crama Jelna Pitti Uomo Stilmasculin
teama de a fi judecat

Când porţi o ţinută care ţie îţi place foarte mult şi este diferită faţă de ce vede lumea de obicei pe stradă, nu-ţi mai pune problema că vei primi critici sau priviri ciudate de la toţi „doctoranzii în stil şi vestimentaţie”, ci mai degrabă gândeşte-te că poate cine ştie, vei atrage privirea unei tipe faine, vei primi un compliment pentru ţinută, vei avea parte de reacţii pozitive într-un cerc social. Concentrează-te pe acest aspect şi vezi mereu partea plină a paharului.

4. DEZVOLTĂ-ŢI ÎNCREDEREA ÎN SINE ȘI SCAPĂ DE TEAMA A DE FI JUDECAT

Pentru că asta este în strânsă legătură cu atitudinea pe care o vei afişa în exterior. Iar hainele te ajută în acest demers, dar purtate cum trebuie: nu cocoşat, nu cu capul în pământ, nu lipsit de stimă de sine.

5. ÎNVAŢĂ CONSTANT ŞI EXPERIMENTEAZĂ!

Cartea The Parisian Gentleman
Teama de a fi judecat

Un lucru de care sunt sigur şi-ţi garantez pentru el, este că odată cu trecerea timpului şi cu aplicarea constantă a tot ceea ce înveţi de pe blogurile de stil, cu multă practică şi dorinţă, toate acele stări aiurea cu care te confruntai cândva VOR DISPĂREA. Şi asta pentru că încet-încet îţi vei forma un stil al tău care să se muleze pe a ta personalitate şi să te identifici cu el în societate: „ăsta sunt eu ca un întreg, mă acceptaţi aşa cum sunt, pentru că oricum nu îmi pasă!”

Şi nu uita…

Poartă hainele tale preferate, luminează-ţi faţa cu un zâmbet, capul sus, spatele drept şi ieşi în lume fără să-ţi pese de nimic.

Mai multe informații poți afla în cea mai nouă carte de stil de bărbați sau în Ești ceea ce porți?

Iar de fiecare dată când te confrunţi cu situaţia de mai sus, gândeşte-te: TU, PÂNĂ LA URMĂ, PE CINE VREI SĂ MULŢUMEŞTI? PE TINE SAU PERSOANELE DIN EXTERIOR?

Pentru că dacă răspunsul se identifică cu prima variantă de răspuns, felicitări, eşti pe drumul cel bun.

Dacă ai niște idei pentru a completa acest articol, te ascult.

sursa foto: aici si aici

Related Posts

9 thoughts on “Teama de a fi judecat

 1. pvasy spune:

  imi place articoul respect :)
  chiar imi place :) :
  sa sti ca apreciez aceste sfaturi, :D uneori si eu asa ma simteam, cum zicei pe la inceput, :D dar vorba ta totul a fost in capul meu;)) :D

  1. Laci spune:

   Ma bucur ca acum ai o directie clara.

 2. Andrei spune:

  Foarte bun articolul si cu exemple concrete.Bravo Laci.Faci o treaba minunata.Cand stai si citesti un astfel de articol chiar ca prinzi curaj si incredere in tine.

  1. Andrei spune:

   Auzi Laci mai am o intrebare.Cum ti se pare sit-ul Fashion Days.E un site de incredere?Faci cumva comanda de acolo?

 3. Rosca Florin spune:

  bine punctat!

 4. Hosszú spune:

  imi place articolul. Cam multe articole imi plac de la tine Laci. :-) Felicitari.

 5. Lavi spune:

  Cred ca e cel mai bun articol de pe blog. Felicitari, foarte bine punctat!

 6. Huian Daniel spune:

  Câta dreptate poți sa ai in ceea ce ai scris in acest articol. Sfaturi care ajuta foarte mult. Cu exemple concrete si bine detaliate. Faci o treaba buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *