Reduceri de iarnă: cum profit de ele și cum o poți face și tu

Pentru că ne aflăm în plină perioadă când sunt reduceri de iarnă, am hotărât să descriu puțin câteva dintre modalitățile concrete prin care eu am profitat și continui să profit pentru a-mi completa garderoba cu articole vestimentare valoroase, la prețuri foarte bune. Mai ales despre cum voi continua să fac asta, pentru că unele magazine vor avea promoții până la sfârșitul lunii februarie.

În acest articol îți voi da câteva exemple personale, iar apoi îți voi oferi câteva ponturi pe care și eu le-am folosit pentru a mă descurca mai bine decât alții în marea de magazine și oferte.

Reduceri de iarnă: cum profit de ele și cum o poți face și tu

Cum m-am pregătit pentru sezonul reducerilor?

vivo stil masculin ianuarie reduceri

Încă de la începerea sezonului de toamnă-iarnă, de prin septembrie 2015, lunar, am pus deoparte bani. Uneori o sumă mai mare, alteori o sumă mai mică, după posibilități, ”fără să îmi dau banii de pâine pe haine”, cum spune Laci în cartea Stil Masculin. Este un obicei pe care am început să mi-l cultiv în ultimii ani și mi-a adus foarte multe avantaje. Acum, de fiecare dată când sunt reduceri considerabile, eu sunt pregătit cu un buget pentru haine. Desigur că nu am reușit asta de la primele încercări, dar cu perseverență am reușit în cele din urmă.

Dacă nu ai reușit să pui bani deoparte, poți face un efort financiar acum, pentru a investi în haine care te vor ține pentru mai mulți ani, fără să se demodeze. Avantajul este că acum poți plăti mai puțini bani pe ele.

Pentru că în legislația românească există doar două perioade pe an în care magazinele pot oferi produse la prețuri reduse considerabil, îmi este simplu să mă organizez în acest sens. Iar pentru că în ultimii ani mi-am conturat mult mai bine stilul personal, educându-mă în mod accelerat, am știut exact ce îmi doresc când am mers la cumpărături.

Ce am căutat în acest an?

Anul acesta am optat să îmi completez garderoba cu pulovere, pantaloni, cămăși, o curea, o pereche de pantofi și o nouă serie de șosete colorate. Acestea din urmă sunt preferatele mele. Îmi place să folosesc șosetele ca pată de culoare într-o ținută, dar nu numai, ci le și asortez cu diverse alte elemente. Sunt o fire creativă, iar asta e o modalitate excelentă de a-mi exprima această trăsătură.

Toate produsele pe care le-am cumpărat acum le-am luat la reduceri considerabile de preț, deoarece magazinele sunt nerăbdătoare să introducă noile colecții, care bineînțeles că se vor demoda în doar câteva luni. Pe mine nu mă deranjează chiar deloc că port haine ”din vechea colecție”, pentru că mereu îmi aleg hainele în funcție de felul în care îmi vin, de calitatea materialelor și de felul în care le pot asorta cu ce am deja în garderobă, și nu în funcție de modă. E adevărat că trebuie să caut foarte mult atunci când nu accept decât materiale naturale, dar efortul merită. Cel mai probabil îmi voi cumpăra haine și din colecțiile noi, dar la vară, când vor fi la reducere.

Tips & Tricks pe care le-am folosit pentru a profita la maximum de perioada reducerilor de iarnă:

Pentru că atunci când merg în magazine nu doar cumpăr, ci fac un efort să relaționez cu vânzătorii și managerii de magazin, și să obțin informații cheie, am învățat foarte multe într-un timp scurt, iar acum îți pot transmite și ție aceste informații valoroase. Astfel de informații sunt avantajul competitiv pe care îl ai față de alți bărbați, tocmai pentru că citești blogul Stil Masculin.

Așadar, iată ce am aflat din experiență, dar și întrebând vânzătorii, managerii de magazin și alți prieteni pasionați de stilul vestimentar:

1. În perioada reducerilor, dacă mergi în magazine în zilele de luni și marți, vei avea tot spațiul și timpul din lume, deoarece cei mai mulți oameni se înghesuie începând de miercuri, dar mai ales în weekend. Știind această informație, îți poți programa ședințele de shopping mai repede și vei avea mai multe avantaje: îți alegi hainele înaintea altora și în plus, eviți agitația.

2. Majoritatea magazinelor aplică un sistem gradual de reduceri. Adică încep de la reduceri nesemnificative, de 10-20% pe la începutul lunii ianuarie, și ajung până la reduceri de 75-80%, spre sfârșitul lunii februarie. Totuși, eu recomand cel mai mult să cauți perioada de mijloc, deoarece vei ajunge la cel mai bun compromis astfel: datorită perioadei mai lungi de timp, spre sfârșitul acesteia, când reducerile sunt proporțional cele mai mari, multe dintre stocurile produselor sunt deja epuizate. Așadar, în perioada de mijloc găsești și reduceri considerabile (chiar și 40-60%), dar găsești și articole vestimentare la diverse mărimi, din care să îți alegi. Eu las ultima perioadă (finalul lunii februarie) doar pentru câteva ocazii – dacă am șansa de a găsi atunci un articol vestimentar de calitate, care să mi se potrivească și să fie și redus aproape complet, îl voi cumpăra. Dacă nu, nici o problemă.

Mi-am cumpărat chiar astăzi o pereche de pantaloni khaki, la o reducere de 55%. Se integrează perfect cu ce am deja în garderobă și abia aștept să îi ridic de la croitor, după ajustări, ca să încep să îi port.

3. În cartea ”Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin” vei găsi un principiu care spune că dacă nu ai cumpăra un produs atunci când este la preț întreg, atunci probabil că nu merită să îl cumperi nici la reducere. Spun asta pentru că este foarte important ca în această perioadă să eviți cumpărăturile din impuls. Doar pentru a simți o satisfacție de moment că ai plătit mai puțin, nu merită să arunci banii pe haine pe care nu le vei purta sau care nu se potrivesc cu ce ai deja în garderobă. Tentația este foarte mare și știu asta din proprie experiență. E un real efort să îți controlezi reacția de a-ți dori să profiți de promoții. Dar e lucrul înțelept de făcut.

În final nu pot decât să îți doresc cât mai multă răbdare și baftă, ca să găsești ce îți dorești în magazine!

Apreciez dacă scrii într-un comentariu ce alte strategii ai descoperit tu că funcționează atunci când mergi la cumpărături în perioada reducerilor. Îi va ajuta și pe ceilalți membri ai comunității, prin inspirație și tips & tricks.

Iosif.

P.S. Dacă ți-ar plăcea să aprofundezi subiectul, Laci a creat un material extrem de valoros pe tema asta, care a ajutat deja sute de bărbați din România. Este vorba despre cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin. Îți recomand să intri pe pagina de prezentare a cărții pentru a afla ce te poate învăța. Mie, personal, mi-a clarificat foarte mult conceptele de vestimentație și mi-a oferit tehnici și strategii clare, ușor de implementat, care mi-au salvat foarte mulți bani și m-au ajutat îmi îmbunătățesc stilul într-un timp scurt. La câtă valoare îți oferă această carte, poți considera prețul ei ca fiind unul infim.

Sursa foto

Related Posts

3 thoughts on “Reduceri de iarnă: cum profit de ele și cum o poți face și tu

 1. Marius spune:

  Un articol foarte bun si folositor :) Multumim!

 2. Justin Case spune:

  Util articol, cu idei care te pot inspira. Exact pe linia cartii din 2013 " Cum sa te imbraci bine si sa platesti mai putin". Cartea are cu mult, mult mai multe idei utile ( avand un volum mai extins decat un articol) pentru felul in care poti profita de preturi bune pentru haine de calitate. Trebuie sa precizez insa ca personal am fost surprins de faptul ca tema cartii si continutul este doar despre cum sa iti procuri haine la preturi bune. Personal m-as fi așteptat si la unele ponturi despre cum asortezi hainele, o introducere in arta bunului gust in aria vestimentara. In rest sigur e o carte pe care trebuie sa o ai daca esti preocupat de felul in care arăți.

 3. Iosif Vidoni spune:

  Salut și mulțumesc pentru aprecierile la adresa articolului! De asemenea, mă bucur că ai citit cartea.

  E adevărat că în carte nu sunt multe informații despre asortări, dar pe lângă ideile despre cum să îți procuri haine la prețuri bune, sunt prezentate mai multe principii despre cum să te îmbraci bine. De exemplu, că la început poți opta pentru nuanțe neutre, importanța mărimii și calității hainelor sau îngrijirea și întreținerea lor. Toate acestea te ajută să fii bine îmbrăcat și sunt lucruri de bază.

  Asortarea este doar unul dintre ele, și este unul important. De asemenea, este și una dintre cele mai cerute teme de abordat. De aceea, Laci se va concentra anul acesta pe mai multe materiale pe tema asortărilor. Dacă urmărești blogul sau newsletterul în continuare, vei fi printre primii care află despre ele.

  Keep in touch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *