Vogue.Gq.FlorinDobre2016


Artistul si designerul Florin Dobre, si-a prezentat la Londra noua colectie F/W 2016 ready to wear, denumita “NEPSIS. The last (re)legion part II”, la 4th Floor Studios/ 255-259 Commercial Rd/ Tower Hamlets/ LONDON/ E1 2BT. Sala a fost plina ochi, iar colectia a aparut in timp real pe site-urile marilor publicatii VOGUE si British GQ.

Link-urile catre fotografii sunt urmatoarele:

https://www.vogue.co.uk/fashion/autumn-winter-2016/mens/florin-dobre

https://www.gq-magazine.co.uk/style/catwalk-fashion-shows/AW2016/Mens/london/florin_dobre

Mesajul pe care „Nepsis” îl transmite…

„…este timpul să privim înapoi, ca să putem privi înainte cu alți ochi, cu mintea limpede, vigilentă și inima deschisă, gata să ne păzim mintea, gata să ne păzim inima…”

Florin Dobre a ales să își îndrepte atenția spre autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea si frumusetea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai.

London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre

Colecția NEPSIS, The last (re)legion reprezintă o călătorie spre origini, spre tradițiile sfinte moștenite de la strămoși. Designerul pășește, de această dată, pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci.

În strădania lui în a împleti modernismul și libertinajul modei cu acceptarea fara nici o ezitare a tradiționalului port românesc, în clasicul lui stil, Florin Dobre transmite un mesaj lesne de înțeles: dacă noi nu luptăm cu propria noastră minte, altcineva o va face.

Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, a imbinat cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul.

London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre

Jack Eyers, celebrul antrenor personal britanic a deschis showul. Eyers a devenit primul model cu picior amputat din istoria modei in februarie, anul trecut, cand a defilat pe catwalk la New York Fashion Week cu ajutorul FTLModa e Models & Diversity. In varsta de 25 de ani, are piciorul drept amputat de cand avea 16 ani si a fost extrem de entuziasmat sa fie parte din acest show.

Jack Eyers apare pe coperta ultimului numar al revistei Men’s Health, editia britanica.

Printre invitati se numara si Oris Erhuero, actor si designer de bijuterii coutoure.

Erhuero este un actor, producator, scriitor si fost model britanic. Dupa cativa ani buni de modelling, el a tranzitionat inspre televiziune si film, cu roluri in filme precum The Adventures of Sinbad, The Bill, Highlander: Endgame, Black Mask 2, Sometimes in April si Chicago Pulaski Jones.

London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre

Un alt invitat de marca e creative director-ul Oliver Morris. Morris, cu maiestria sa formidabila este un pionier al industriei, castigandu-si o reputatie de lider creativ exceptional in lumea modei si a artei. Acesta a primit laude de pretutindeni, fiind ales fotograful de moda al anului si descris de critici ca fiind unul din cele mai de pret exporturi ale Londrei!

Parteneri: Jägermeister / Silva / Media Cars London /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *