Florin Dobre Nepsis

Artistul si designerul Florin Dobre, si-a prezentat la Bucuresti, noua colectie F/W 2016 ready to wear, denumita NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II, la showroom-ul Exotique din Splaiul Unirii nr. 96

Florin Dobre NEPSIS (Sbornicul) – The last legion PART II – F/W 2016/17

Prezentată inițial pe 11 ianuarie la Londra, colecția NEPSIS (Sbornicul) The last legion PART II a aparut in timp real pe site-urile marilor reviste VOGUE si GQ, editia britanica!

Link-urile catre fotografii sunt urmatoarele:

https://www.vogue.co.uk/fashion/autumn-winter-2016/mens/florin-dobre

https://www.gq-magazine.co.uk/shows/autumn-winter-2016-menswear/florin-dobre

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci. Aceștia sunt singurii reprezentați cu portul lor pe columna lui Traian. Acest fond stămoșesc care, în multe forme, a rezistat până astăzi, se regăsește în colecția lui Florin. Designerul imaginează propulsarea acestui fond, cu putere, spre viitor.

Materialele folosite sunt produse de fosta fabrică Dorobanțul, care, din păcate, după 129 de ani de la nașterea sa, în 1886, a decedat în anul „de grație” 2015, în luna noiembrie. Materialele au designul unicat, însă, de această dată, de nereprodus. Stofa, lâna, bumbacul și inul fac parte și de această dată din colecție, tăiate în clasicul croitorilor, „întinerite” de linia designerului și personalizate printr-un styling puternic, ca, de altfel, toate colecțiile anterioare.

Related Posts

1 thoughts on “Florin Dobre NEPSIS (Sbornicul) – The last legion PART II

  1. Aici citesc despre barbati si imi plac articolele voastre DAR sincer cand am urmarit aceasta colectie(clipul),in 90% din tinutele prezentate,nu am gasit barbati ci am vazut baieti care nici sa mearga ca barbatii nu pot si nici nu poarta haine care reprezinta clar genul masculin…parerea mea este ca tinutele din colectie sunt muuuuultttt prea afeminizate,au fost momente in care am crezut ca sunt si fotomodele (in cadrele de intrare,pana sa vina in primplan)…Barbatul sau genul masculin este reprezentat de forta si incredere…baietii in sine erau niste aratari slabe si fara vlaga…lumea e cu susul in jos….daca puneau in prezentare o echipa de handbal sau basket totul prindea culoare numai ca baietii astia nu ar fi pus pe iei asa ceva :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *