FLORIN DOBRE lanseaza in Londra Romeo and Juliet

Marti, 13 ianuarie 2015 incepand cu ora 19:00, artistul si designerul de haine masculine FLORIN DOBRE va lansa noua sa colectie toamna/iarna 2015-2016 Romeo and Juliet in cadrul Institutului Cultural Roman la Londra la adresa: 1 Belgrave Sqaure, London SW1X8PH.

FLORIN DOBRE lanseaza in Londra Romeo and Juliet

Inspiratia colectiei este bine-cunoscuta opera a lui William Shakespeare din secolul al XVI-lea. FLORIN DOBRE rescrie povestea si ne arată versiunea proprie intr-o interpretare aproape de contemporan a celei mai frumoase si renumite povesti de dragoste din toate timpurile folosind materiale românesti și combinând piesa cu dramatismul poveștilor romanesti, “a fost o dată ca niciodată ca de nu ar fi nu s-ar povesti”. Designerul , cu o fire optimista nu accepta tragicul shakespearian dus la extrem si incearca o mutare spre dramatism, dorind ca tragedia să se transforme in drama deoarece dramele au sansa unui final fericit. Asta ii da putere si spera mereu intr-o intoarcere la speranta, la clasicul bunicilor, la intelepciunea si rabdarea de care dadeau dovada.

Evenimentul va fi unul cu totul inedit si original, marca FLORIN DOBRE, menit sa surprinda si sa ia din ambianta unui spectacol de teatru, unde fiecare model este un personaj. Povestea va fi o imbinare intre geniul shakespearian si creativatea unui designer impamantenit intr-o traditie de 2000 de ani in care lupta este nesfarsita dar poate fi castigata prin bunatate, simplitate, bucurie si cunoasterea adevarului.

Avariat putin de avalansa prezentului viitor in care asimetriile si texturile futuriste intra adanc in viata noastra la fel de agresiv ca mass marketul, ajungand uneori chiar pana in sufletul nostru, designerul incearca revenirea la taietura clasica, hainele simetrice, croielile batranilor croitori si la minunata si impresionanta poveste de dragoste a tinerilor veronezi. Materialele folosite pentru crearea vestimentatilor sunt concepute de Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

Calatoria lui FLORIN DOBRE prin lume a inceput in 2013 in Paris cu colectia de toamna/iarna 2013-2014 Panta Rhei. Dar calatoria s-a continuat, designerul roman ajungand sa se afle cu ocazia lansarii acestei colectii pentru a treia oara in capitala britanica.. El a lansat tot in Londra colectia de toamna/iarna 2014-2015 Follow the White Rabbit si cea de primavara/vara 2015 Back to London with 62.2 Meters. Acestea au fost un succes si au reusit sa portretizeze identitatea sufletului romanesc in cosmopolita lume a metropolei londoneze, lucru ce se asteapta si de la acesta colectie, dupa cum designerul ne-a obisnuit.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Institutului Cultural Roman.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *