18

FLORIN DOBRE a prezentat colectia de moda masculina, Primavara/Vara 2015 “62.2 Meters” la Bucuresti pe data de 27 septembrie 2014. Spectacolul ce a avut loc la Romexpo a fost un succes, incantandu-i pe cei peste 400 de spectatori prezenti.

62.2 Meters la Bucuresti

Lansata initial pe 16 iunie la Londra in 5 locatii diferite ale metropolei, colectia62.2 Meters” a adus o strada londoneza in inima Romaniei. Tema colectiei prezentate a fost unitatea romanilor. Construita dintr-un singur material cu lungimea de 62.2 metri, colectia reflecta esenta si rezistenta unitatii romanesti in fata tuturor si a timpului. Un singur material aratand o singura inima, inima cea mai puternica si ultima reduta a rezistentei unei traditii stravechi de peste 2ooo de ani.

Evenimentul a fost mai mult decat o simpla prezentare de moda, a fost un spectacolul inedit de fusion art, marca FLORIN DOBRE. Pe langa colectia prezentata si decorul in stil londonez, publicul a putut urmari– biciclete, skate-boarduri, femei imbracate elegant, baieti care il imitau pe Michael Jackson– un amalgam de culoare, senzatii si trairi in ton cu vestimentatiile prezentate. Toate acestea pornind de la idea de celebrare a efemeritatii clipei, participarea prin non-participare in materialitatea timpului modern, in goanna zilnica dupa placer imediate care golesc, insa, sufletul si spiritul, uneori iremediabil. FLORIN DOBRE a creat un moment artistic prin compunerea unei povesti vestimentare memorabile cu o regie similara unei piese de teatru avand 82 de personaje. Scena a reprezentat o strada decorata in stil londonez, cu peretii infatisand cladiri emblematice, Big Ben, o strada cu treceri de pietoni, cabine telefonice rosii, spectatorii fiind astfel transportati in capitala britanica.

Toate piesele au fost croite dintr-o singura bucata de material conceputa special impreuna cu departamentul de creatie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania. Acesta are o tesatura cu un pattern unic, simbolic, reprezentand o singura strada, folosind culori predominante in portul traditional romanesc ce se nasc unele din altele, ce exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi. Taietura tinutelor a pastrat linia colectiilor care l-au consacrat pe FLORIN DOBRE  in Paris si Londra: o reinterpretare moderna a clasicului masculin. S-a mentinut sectionarea siluetei pe orizontala, dar fara dihotomia materie-spirit. Originalitatea in această colectie a fost predominant datorita exprimarii unice a spiritului, atat in partea superioara a tinutei – a sacoului, cat si cea inferioara – a pantalonului. Complementaritatea trairii simultane a douastari – seriozitate si joc este data de croiala clasica a sacoului combinata cu cea fantezista a camasii, in care isi fac loc jucaus,pantalonii pana la genunchi. Tinutele au fost intregite de sandale si accesorii, create de FLORIN DOBRE  impreuna cu diferiti artisti romani.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.