Pitti Uomo 87

Eram îndrăgostit de Italia și de tot ce înseamnă ea : istorie, spaghete, pizza, Vespa, vinuri, cafea și nu în ultimul rând de stilul italienilor de a se îmbrăca…Dar acum am îndrăznit mai mult și am vrut să fiu parte a unui eveniment care are loc de două ori pe an la Florența: „PITTI UOMO”.

Am fost și eu la Pitti Uomo 87

Astfel, l-am rugat pe Laci să își”extindă” echipa, așa încât să pot participa și eu la ediția Pitti Uomo cu numărul 87 a acestui târg de modă masculină. Să nu întelegeți greșit, nu puteti cumpăra nimic de aici, produsele expuse la târg sunt destinate „buyerilor” adică celor care dețin magazine și vor să contracteze produse din noile linii lansate ale colecțiilor de încălțăminte, costume, cămăși, cravate sau diverse accesorii bărbătești.

Spectacolul este însă altul…mult mai complex și mai amplu. Aici se adună în aceste zile de „Pitti” majoritatea bloggerilor de stil masculin din lume, fotografii cei mai buni ai revistelor de specialitate, style icons reprezentativi în ceea ce priveste moda masculină și poți vedea aici ținute care să te inspire chiar și pentru 2 ani de zile!

Cunoșteam din discuțiile cu Laci cam ce se întâmplă aici deoarece l-am invidiat de fiecare dată când vedeam pozele făcute de el alături de oameni pe care îi vezi în reviste și care te pot inspira cu ținutele lor când rămâi în pană de idei. După PITTI UOMO 87 nu rămâi în pană de idei! Dimpotrivă, ai inspirație pentru mult timp de aici încolo.

Trecând peste partea cu bagajul (în care parcă aș fi vrut să pun tot dulapul de haine și pantofi! ), nerăbdarea de a ajunge la Florența, cazarea și acreditări necesare, am reușit să facem o plimbare prin oraș în ziua premergătoare târgului și să discut cu Laci despre felul în care se desfășoară lucrurile pe acolo. Obiectivele turistice însă le voi vizita la ediția din vară când doresc să revin la Pitti.

Deoarece dupa periplul lui Laci la Pitti Uomo și informațiile transmise de el pe blog, comunitatea de români prezentă la târg a crescut cu fiecare ediție, am avut plăcerea să reîntâlnesc oameni foarte faini/cool/ sau cum vreți voi să îi numiți:

DSC_0787
Dan Costache – The Urban Ties
Daniel Ifrim - Sarto
Daniel Ifrim – Sarto
Radu Zavate - Sarto
Radu Zavate – Sarto

Dar și să cunosc oameni noi, romani care au ajuns la fel ca mine aici doar din pasiune. Aici l-am întâlnit pe Mihăilescu Ovidiu fondatorul paginii de facebook The Man’s Book și blog-ul The Man’s Book care locuieste în Bologna și care este un pasionat de stil.

Mihailescu Ovidiu - The Man's Book
Mihailescu Ovidiu – The Man’s Book
Marian Manciu
Marian Manciu
Mihai Manciu
Mihai Manciu

Sursa foto

Marian si Mihai Manciu sunt doi frați stabiliți la Roma care au făcut o vizită de o zi doar pentru a veni la târg și a ne întâlni, precum și pe Laviniu Flonta are este model (locuiește în Belgia) și care atrage ca un magnet obiectivele aparatelor foto datorită stilului său nonconformist, care este atât de căutat la Pitti.

Laviniu in tinuta Vicomte-A si The Urban Ties
Laviniu in tinuta Vicomte-A si The Urban Ties
 
Și Laci
moda_en_la_calle_pitti_uomo_streetstyle_2015_680006872_800x1200
Am fost și eu la Pitti Uomo 87
Sursa foto: GQ Spania
 
Ce m-a impresionat pe mine? Culoarea! La Pitti  poți să porți orice…dar parcă niciodată nu ești destul de colorat. Întotdeauna apare ceva mai colorat! Nu e un concurs, e doar curajul de a încălca reguli și de a fi parte a acestui spectacol, sau cum a spus o altă persoană avizată din domeniu:” just to be part of the „circus”. Nu găsești nicăieri în lume mai multe ținute perfecte pe metru pătrat, asortări perfecte de materiale, culori și accesorii care să scoată în evidență pasiunea celor care participă în orice fel la acest show.

Concluzii?

În primul rând o să renunț la a-mi mai cumpăra jeansi! Domnilor, nu am prea văzut jeanși în această zonă…Apoi voi trece la modificarea lungimii pantalonilor, respectiv scurtarea lor pentru a nu face nici măcar o cută și a oferi posibilitatea admirării șosetelor și a pantofilor din garderobă sau pe care îi voi achiziționa.
 
Sper să pot participa și la ediția 88 a acestui spectacol de calitate, care a fost pentru mine un punct zero și care mă provoaca /obligă pe viitor sa îmi stabilesc alte repere în ceea ce privește garderoba.
Salut pe aceasta cale ” the Romanian Gang from Pitti Uomo 87″
DSC_0560
Am fost și eu la Pitti Uomo 87
Mă bucur că ne-am întâlnit.
Multumesc, Laci!

Related Posts

2 thoughts on “Am fost și eu la Pitti Uomo 87

  1. George Timiș spune:

    Ținuta lui Laci din penultima poză este pură clasă. Mulțumim pentru insight-ul din acest articol !

  2. Radu Macaiala spune:

    salut Cristian. Mi-a facut si mie placere sa intalnesc romani frumosi la Firenze cu ocazia Pitti. La buna revedere in vara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *