Stilul vestimentar în acest an

Nu mai e mult si cu paşi alerţi şi isterici uneori, ne îndreptăm către finele anului, un 2014 unde moda în sectorul masculin a căpatat  diverse valenţe, deseori de stagnare, alteori de „inovaţie”, păstrând totuşi nişte canoane bine stabilite de industrie. Moda ca şi în contabilitate, ajunge la un punct unde bilanţul la sfârşit de an este primordial. Deci va invit astfel, să învăţăm contabilitatea, sau moda.

Stilul vestimentar în acest an

Cum sa porti dungile verticale costum royal Craus Pitti Uomo 94
Stilul vestimentar în acest an

Probabil vă întrebaţi ce importanţă are discuţia despre modă cu sfârşitul anului sau de ce este important să vorbim despre ce s-a întamplat în modă în ultimul an? Ei bine, eu găsesc esenţială discuţia având în vedere tot acest amalgam de stiluri propuse pentru ambele sezoane aceşti” idoli”  propuşi de modă, designeri care sunt obligatoriu la modă sau pur şi simplu în ce s-a transformat strada în ultimul an.

Personalitatea noastră

Ziua internationala a palariei
Stilul vestimentar în acest an

Dintr-un obiectivism profund nealterat de influenţe ma voi referi la România, o Românie actuală ce se doreşte a fi cosmopolită, ce „doreşte” necontenit în a respira modă. Bărbaţii au înţeles în sfârşit faptul că imaginea contează, îi defineşte, le dă putere, le oferă credibilitate, că stilul se dobândeşte şi că este unic în esenţă, la fel ca şi personalitatea noastră, a fiecăruia.

Dar ce putem face când prea mult strică? Când spun prea mult, ma refer la această tendinţă nesănătoasă de a copia, de a crede că stilul altuia ce conturează perfect pe personalitatea sa, că unele „item-uri” sunt obligatoriu la modă şi necesitatea de a le avea, depăşeşte graniţa acceptării sale ca şi individ, ca şi bărbat într-o societate meschină, condamnată de superficialitate, unde unicitatea este ceva aproape aspiraţional.

Stilul în 2014 se rezumă doar la  creionarea sinelui, de a ajunge la inteligenţa de a avea o garderobă deşteaptă, în care se vor regăsi fară dar şi poate lucruri de calitate, perfect de reinterpretat, de reintegrat în alte ţinute, fără prea mult efort, făra a cădea în penibil, făra în a deveni „un altul”. Strada în momentul de faţă „strigă” după ajutor, singurele semne salvatoare stau deseori în zonele mai bune ale oraşelor, sau în jurul tinerilor, liceeni, ce dau semnale că au înţeles definiţia stilului şi că informaţia sau modelele sunt în concordanţă cu ceea ce ei vor să exprime, peisajul fiind superb.

Atrocităţile în această zonă, a stilului, se regăsesc deseori prin dorinţa  multor de bărbaţi de a purta lucruri „greşite”, acest lucru văzându-se în incapacitatea lor de a se simţi bine în veşmintele purtate, greutatea de a rezona cu personalitatea hainelor, reieşind astfel un tablou destul de incert, haotic şi de blamat în ultima înstanţă, având în vedere multitudinea de informaţii, doar la un „click” distanţă.

Moda masculină în acest an

Ce a propus acest an pentru moda masculina? Nici nu ar trebui să vă intereseze, pentru că mulţi nici nu ştiu ce înseamnă moda. Ce a propus acest an pentru definirea stilului personal? Unicitatea ta, nevoia de amerge mai departe cu tine.

Moda în 2014 are rolul de a te ajuta în creionarea stilului personal. Fiecare casă de modă are un stil al ei şi nişte adepţi de asemenea. Intervine aici astfel importanţa pe care o acorzi stilului şi le voi înşirui succint şi poate cinic: eşti noncomformist, îţi desfăşori activitatea într-un mediu creativ, respiri artă.

Vei afla ca acest stil te va costa, noncomformismul costă( vezi Margiela, Owens, Slimane, Tisci), eşti un bărbat simplu ce nu cochetezi cu moda, designerii, esti corporatist sau lucrezi la un office, vei învaţa că veşmântul suprem este costumul, iar acesta trebuie să strige a calitate, o calitate ce nu o găseşti la Zara şi daca vei învăţa acest lucru, vei economisi enorm. Daca eşti tânăr, eşti încă la liceu, nu te îmbrăca în costume, vei arata penibil, trăieşte-ţi exuberanţa vârstei, o vei elogia mai încolo.

Cred cu tărie în unicitatea noastră ca şi indivizi, ca şi stiluri pe care le abordăm, astfel spus Vă invit să fim unici!

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *