Mulţi dintre noi servim cafeaua fie dimineaţă înainte de job, fie acompaniată de un parteneri de discuţii sau o ţigară. Sunt numeroase metode de a face o cafea ce nu implică espresorul unui pub sau cafetieră din bucătărie. Am avut ocazia să călătoresc iar din experienţă mea îţi pot spune, dragă cititorule de Stil Masculin, că există o infinitate de gusturi. Fie că o bei în Kenya sau în Costa Rica, fiecare îşi lasă amprenta asupra modului de preparare şi a gustului. Dacă eşti managerul unui local sau vrei să încerci lucruri noi în bucătărie, acest post îţi este adresat.
French Press

“French press” este o metodă foarte populară la ea acasă. Rezultatul fiind o cafea fină, puternic aromată.
Mod de preparare
1.Se toarnă o cantitate măsurată de cafea în partea de jos a presei.
2.Se pune apă la piert. După fierbere această se lasă câteva minute la răcit pentru a nu sparge vasul de sticlă a presei.
3.Se toarnă apă încet în presă până rezultă o spumă şi un miros plăcut.
4.Se ridică cilindrul uşor şi se lasă la infuzie circa 4-5 minute, după gustul consumatorului.
5.Apasă uşor cilindrul pentru a separă zaţul de cafea.
6.Se toarnă într-o cană şi se serveşte.
Leave a Reply