Coffe

Mulţi dintre noi servim cafeaua fie dimineaţă înainte de job, fie acompaniată de un parteneri de discuţii sau o ţigară. Sunt numeroase metode de a face o cafea ce nu implică espresorul unui pub sau cafetieră din bucătărie. Am avut ocazia să călătoresc iar din experienţă mea îţi pot spune, dragă cititorule de Stil Masculin, că există o infinitate de gusturi.

Fie că o bei în Kenya sau în Costa Rica, fiecare îşi lasă amprenta asupra modului de preparare şi a gustului. Dacă eşti managerul unui local sau vrei să încerci lucruri noi în bucătărie, acest post îţi este adresat.

Cafeaua nu este doar neagră

French Press
French Press

„French press” este o metodă foarte populară la ea acasă. Rezultatul fiind o cafea fină, puternic aromată.
Mod de preparare
1.Se toarnă o cantitate măsurată de cafea în partea de jos a presei.
2.Se pune apă la piert. După fierbere această se lasă câteva minute la răcit pentru a nu sparge vasul de sticlă a presei.
3.Se toarnă apă încet în presă până rezultă o spumă şi un miros plăcut.
4.Se ridică cilindrul uşor şi se lasă la infuzie circa 4-5 minute, după gustul consumatorului.
5.Apasă uşor cilindrul pentru a separă zaţul de cafea.
6.Se toarnă într-o cană şi se serveşte.

Siphon Pot
Siphon Pot

Mecanismul este simplu. Sunt doi cilindri conectaţi în mijloc printr-o conducta. Cel de jos este cu apă iar vasul de sus este un cilindru de sticlă cu un tub la final. În separeul dintre cele două se află un filtru şi un arc. Iată cum funcţionează.

1.Umpleţi vasul de jos cu apă şi asamblaţi întregul aparat. Pune aparatul pe foc mic şi lasă-l să fiarbă. După fierbere apa se va ridică în cilindrul de sus sub formă de vapori.
2.După ce apă s-a mutat în dubul de sus, pregăteşte cafeaua. (Cafeaua trebuie să fie măcinată)
3.După ce aproape toată apa a fiert şi s-a dus până la cilindrul de sus, se toarnă in cel de sus cafeaua măcinată şi se amestecă uşor.
4.Lasă totul să se limpezească circa 1-2 minute.
5.Opriţi focul. Pe măsură ce camera inferioară se răceşte, se creează o diferenţa de presiune care forţează lichidul înapoi în jos. Cilindrul superior, care este acum mult mai fierbinte va dori să împingă în cel de jos. Datorită presiunii conţinutul va fi separat de filtrul de la baza.
6.Dispozitivul este fierbinte după tot acest proces. Da-i ceva timp să se răcească.
7.Cilindrul de jos poate fi folosit că şi recipient pentru băut aşa că, serviţi va rog!

Poți învăța mai multe urmând un curs de barista.

Astept parerile tale intr-un comentariu.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *