Parfumuri Masculine Gurmande
Parfumuri masculine gurmande

Şi totuşi, ce înseamnă un parfum „gurmand”? Fără să sune a definiţie unanim acceptată, acest parfum conţine note care aduc aminte, mai mult sau mai puţin direct, de diferite delectări mai curând gustative, decât olfactive. Iar parfumurile ultimelor decenii au inclus o varietate de astfel de note, printre care: vanilie, scorţişoară, cola, ciocolată şi cafea, caramel, fructe – şi nu doar obişnuitele citrice – ci orice de la măr şi pară la ananas şi frunze de banană. Însă pentru a rămâne „masculin” în această mulţime de note uneori dulci, alteori de o căldură şi o familiaritate excesivă, trebuie contrabalansate de altele mai astringente, mai reci, mai amărui, mai neutre sau mai sobre, pentru a rămâne adresate segmentului masculin.

Parfumuri masculine gurmande

În ce măsură scurta lista ce urmează atinge sau nu acest echilibru, nu mă pot pronunţa, totuşi poți lua în considerare următoarele parfumuri gurmande masculine:

Rochas Man

Încep cu acest parfum, fiindcă iniţial nu îmi plăcea aproape nimic la el, de la sticla conică, până la mirosul persistent de dulciuri şi milkshake-uri, însă totuşi ceva anume mă fascina la el. Redescoperindu-l şi testându-l, apoi purtându-l mai des, îl percep acum mult mai complex decât la început, având o notă finală caramelizată, dar într-un mod neobişnuit, ca şi când beţişoare de santal şi răşini lemnoase s-ar fi amestecat cu zahăr ars, toate acestea precedate de o impresie iniţială de parfum masculin floral-pudrat gen Dior Homme. Oricum, mult mai subtil şi mai imprevizibil, decât mă aşteptam.

L’Instant de Guerlain pour Homme

Nu ştiu de ce, dar acest parfum îmi aduce aminte de bomboane de pom (de foarte bună calitate şi plăcut mirositoare), dar asta nu îl face mai puţin indicat pentru a fi purtat şi în sezonul mai cald

Gucci Envy for Men

O notă iniţială aducând vag a mentă, urmată de o notă mult mai puternică de ghimber, şi în final, chiar ceva distinct oriental, gen Opium de la YSL (şi cel masculin, şi cel feminin). Un oriental gurmand pare imposibil? Nu şi pentru Gucci.

Azzaro Visit Men

Acestui parfum i s-au atribuit cele mai neobişnuite sugestii olfactive, de la carne de vânat excesiv de condimentată până la tămâie. În acest conglomerat dulce-amărui, uşor vanilat, resimt, într-adevăr condimentele şi tămâia, însă nici o urmă de vânat…

Burberry London Men

În sfârşit, un parfum clasic şi distins cu note de tabac, ce îşi permite să experimenteze nestingherit cu notele condimentat-lemnoase, ba chiar de vanilie şi scorţişoară, fără a-şi pierde aerul sofisticat, chiar elitist.

Endymion de la Penhaligon’s

Am păstrat pentru final acest parfum aproape necunoscut pe piaţa românească, însă reflectând, deşi lansat abia în 2003, tradiţia unei case de parfumuri britanice existentă din 1872. Deşi gurmand, este orice altceva decât un parfum tineresc. Da, este adevărat, conţine note de cafea şi ciocolată spre final, însă mult mai mult de atât, într-o combinaţie aparent improbabilă cu salvie, mosc şi extrem de multe condimente grele, persistente. De aceea, chiar dacă este indicat pentru a fi purtat vara, totuşi mai curând ca parfum de seară.

Aceste parfumuri masculine gurmande, deşi tot mai populare, sunt uneori întâmpinate cu reticenţă din partea purtătorilor de sex masculin. Totuşi, potenţialul lor de viitor constă în faptul că sunt imprevizibile, deci nu foarte comune, şi, cu toate acestea, destul de adecvate pentru un public în pas cu moda şi într-o căutare permanentă de senzaţii noi (şi nu doar olfactive…).

sursa articol parfumuri masculine gurmande: https://www.parfumio.ro/blog/

Related Posts

3 thoughts on “6 Parfumuri masculine gurmande

  1. Recomand si Jean Paul Gaultier.

  2. Andi Furdu spune:

    Versace pour homme

  3. Creed Ascend, La Nuit de l`homme YSL, Thierry Mugler Pure Havane etc. Si multe altele mai bune decat ce ai enumerat tu acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *