Florin Dobre - ,,Romeo and Juliet'' collection LONDON 2015

Artistul si designerul de haine masculine Florin Dobre a prezentat colectia ,,Romeo and Juliet” in inima Londrei, la Institutul Cultural Roman,marti, 13 ianuarie 2015. La evenimentul sustinut de ICR Londra sala a fost plina: aproximativ 200 de persoane, majoritatea din domeniul modei,au venit din diferite colturi ale Europei sa descopere interpretarea celebrei drame shakespeariene in varianta artistului roman.In cuvintele Fashion Capital, cel mai important portal britanic al industriei de moda, spectacolul a fost complet: amuzant, dramatic, excentric, memorabil.

FLORIN DOBRE rescrie firul binecunoscutei povesti de iubire din opera lui William Shakespeare si aduce aproape de contemporan aceasta celebra drama. Folosind materiale românesti și combinând piesa cu spiritul poveștilor autohtone in ideea de “a fost o dată ca niciodată ca de nu ar fi nu s-ar povesti”, designerul surprinde inca o data audienta londoneza.

Despre colecția Florin Dobre ,,Romeo and Juliet” collection LONDON 2015

Cu o fire optimista, el nu accepta tragicul shakespearian dus la extrem si incearca o mutare spre dramatism,dorind ca tragedia să se transforme in drama deoarece dramele au sansa unui final fericit. Aceasta rescriere a naratiunii ii da designerului putere sa aspire mereu  la o intoarcere la speranta, la clasicul bunicilor, la intelepciunea si rabdarea de care acestia dadeau dovada.

collection LONDON 2015

Evenimentul s-a inscris in spiritul colectiilor anterioare marca FLORIN DOBRE, in ideea de a surprinde publicul si de a capta din ambianta unui spectacol de teatru, unde fiecare model este un personaj. Povestea colectiei, o imbinare intre geniul shakespearian si creativitatea unui designer autohton reflecta convingerea acestuia din urma ca lupta este nesfarsita, dar poate fi castigata prin bunatate, simplitate, bucurie si cunoasterea adevarului.

Avariat putin de avalansa prezentului viitor in care asimetriile si texturile futuriste intra adanc in viata noastra la fel de agresiv ca mass marketul, ajungand uneori chiar pana in sufletul nostru, designerul incearca revenirea la taietura clasica, hainele simetrice, croielile batranilor croitori si la minunata si impresionanta poveste de dragoste a tinerilor veronezi.[R1]  Materialele folosite pentru crearea vestimentatilor sunt concepute de Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

Calatoria lui FLORIN DOBRE prin lume a inceput in 2013 in Paris cu colectia de toamna/iarna 2013-2014Panta Rhei. Dar calatoria s-a continuat, designerul roman ajungand sa se afle cu ocazia lansarii acestei colectii pentru a treia oara in capitala britanica. El a lansat tot in Londra colectia de toamna/iarna 2014-2015 Follow the White Rabbit si cea de primavara/vara 2015 Back to London with 62.2 Meters. Acestea au fost un succes si au reusit sa portretizeze identitatea sufletului romanesc in cosmopolita lume a metropolei londoneze, lucru ce se asteapta si de la acesta colectie, dupa cum designerul ne-a obisnuit.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Institutului Cultural Roman.

Multumiri : Mihai Betianu/ Alina Vasile/ Alexandru Bogdan/ Cosmin Vum/

MakeUp: Fiona Grant/ Livia May/ Ellie Toms/ Jade Lambert/ Pooki Cristina/ Oya Bullock/

HairStyle: Cristian Balan

Photographers: Chris Yates/ Edie Lawless/ Marcel Rosu/ Daniel Ceapa/

Video: Adrian Varzaru

Music: Chi Pah

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *