Florin Dobre S/S 2015 - Serbia Fashion Week

Sambata,18 octombrie 2014, de la ora 21:00, FLORIN DOBRE prezinta la Novi Sad, Serbia, Fashion Week colectia de moda masculina, Primavara/Vara 2015 “62.2 Meters”. Designerul a fost invitat sa incheie festivalul Serbia Fahion Week cu prezentarea ultimei sale colectii.

FLORIN DOBRE S/S 2015 – Serbia Fashion Week

Prezentata initial pe 16 Iunie la Londra si pe 27 septembrie la Bucuresti, colectia62.2 Meters”se va muta in Novi Sad, Serbia. Saptamana modei din Serbia este un eveniment ce creste in mod constant ca popularitate in lumea modei, Aceasta va avea 20 de prezentari de moda atat nationale, dar si internationale, dar si invitati speciali de renume. Vor participa personalitati marcante din industria modei cum ar fi Donald Potard, director general al casei de moda Jean-Paul Gaultier pentru mai mult de 30 de ani si Marcellous Jones, critic de moda renumit.

Tema in jurul careia designerul FLORIN DOBRE a desenat intreaga colectie este unitatea romanilor. Construita dintr-un singur material cu lungimea de 62.2 metri, colectia intreaga reflecta esenta si rezistenta unitatii romanesti in fata tuturor si a timpului. Dar acesta mai are o alta semnificatie: un singur material arata o singura inima, inima cea mai puternica si ultima reduta a rezistentei unei traditii stravechi de peste 2ooo de ani. De 2ooo de ani pastram aceleasi idealuri, aceleasi valori morale printr-o incapatanare a rabdarii, a acceptarii tuturor celor careincearca sa intervina in spatiul nostru primitor al Romaniei.

Primul eveniment a fost prezentat in 5 locatii diferite, pe strazile Londrei. Iar cel din Bucuresti a adus o strada londoneza in inima Romaniei, unde cei 400 de spectatori prezenti au putut urmari o poveste vestimentara, un amalgam de culoare, senzatii si trairi, acestia fiind transpusi in capitala britanica. Ambele au avut in centrul atentiei barbatii boemi, care au lansat si marcat curentul modernismului avantgardist european, acesta regasindu-se in toata moda masculina actuala.

FLORIN DOBRE  a transpus original toate aceste sentimente in noua sa colectie de Primavara-Vara 2015. Toate piesele sunt croite dintr-o singura bucata de material conceputa special impreuna cu departamentul de creatie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *