Student Upgrade

Indiferent de anul, facultatea şi specializarea pe care o urmezi, studenţia e o perioada importantă din viaţa fiecăruia. Trecerea de la liceu la facultate poate fi resimtita de mulţi ca fiind destul de dură şi anevoioasă, dar care vine şi cu beneficiile ei. Studenţia e perioada maturizării şi responsabilizării fiecăruia aflându-te pe drumul dezvoltării personale.

Student Upgrade

Schimbările care intervin în viaţa de student trebuie să se remarce şi în ceea ce priveşte ţinuta, garderoba şi stilul tău. Aceste mici upgrade-uri în garderoba ta nu vor avea un efect considerabil individual, dar îmbinându-le elegant pot face diferenţe sesizabile în măsura de stil.

Înainte să ajungem la schimbările propriu-zise, trebuie să realizăm de ce e necesară implementarea acestor soluţii. De ce să renunţăm la hanoracele confortabile şi la tinutele sportive? De ce să abordăm ţinute smart-casual şi office?

Nimeni nu spune că trebuie să îţi cauţi un tuxedo pentru cursurile de a doua zi sau să îmbraci un costum formal, dar elementele de eleganţă vor avea effect asupra imaginii tale în faţa colegilor, dar mai ales în faţa profesorilor care prin standardele lor îţi vor acorda respectul cuvenit în special dacă dezvoltarea ta personală se observă si în imaginea ta.

Totodată, dedicând timp în fiecare zi pentru îngrijirea imaginii tale şi ţinutei tale vei fi mai alert, mai atent şi te vei simţi mai responsabil. Aşa cum spun americanii: “When you dress sharp, you think sharp.”.Crezi că educaţia e importantă? Atunci îmbracă-te corespunzător şi îţi va fi mult mai uşor să vezi finalitatea acţiunilor tale.

Renunţă la tricouri

MR39573-2

Deşi sunt foarte confortabile şi extreme de utile pentru zilele toride de august, tricourile nu sunt cele mai inspirate opţiuni pentru o zi la facultate. Renunţă la tricourile cu imprimeuri stridente, la v-neck sau c-neck în favoarea camăşilor. Cămăsile sunt un obiect vestimentar extrem de verosimil, iar alegerea cămăsilor potrivite poate face trecerea la imaginea elegant pe care vrei să o creezi. Poti opta între cămăsile în carouri, cu diferite imprimeuri sau chiar şi la cele plain. Cămăsile pot da diversitate ţinutei tale. În zilele călduroase poţi opta pentru un tricou polo, dar nu ridica gulerul!

Renunţă la hanorace

Aşa cum am menţionat, hanoracele pot fi comfortabile şi călduroase şi pot fi cele mai bune opţiuni pentru o excursie montană, un grătar cu prietenii sau pentru activitățile sportive, dar în niciun caz pentru o zi de facultate. Adaugă puloverele în garderoba ta. Poți opta între o sumedenie de modele (clasic, v-neck, Polo Style, turtleneck, crew-neck s.a.m.d.), diferite materiale, culori şi imprimeuri. Pe lângă utilitatea acestora, puloverele vor complete mereu imaginea unei ţinute smart-casual.

Sacoul

tumblr_nddzv0PtHZ1qfjc32o2_500
Student Upgrade

Va trebui să vă completaţi garderoba cu sacouri. Puteţi opta între o varietate de modele, materiale, culori şi imprimeuri. Sacourile deschise la culoare din in sau bumbac sunt cea mai bună alegere pentru o zi de vară, iar sacourile mai închise la culoare din lână, tweed sau velur sunt cele mai potrivite pentru zile mai răcoroase. Sacoul poate fi o piesa vestimentară ce poate fi purtată peste cămasă sau peste pullover şi care va completa layering-ul pentru sezonul toamnă-iarnă.

Pantalonii

Probabil toţi ştim că vom scoate din discuţie de la bun început pantalonii de sport din orice material (care vor fi o alegere bună pentru activitătile sportive), dar este indicat să renunţaţi la pantalonii de tip harem, la blugii prespălaţi sau la cei rupţi/cu tăieturi. Orientaţi-vă spre blugi de culori mai închise, dar şi spre pantaloni de lână, stofă sau doc care vor da un aer de eleganţă ţinutei.

Pantofii

Pantofi
Student Upgrade

Renunţă la adidaşi sau la pantofii de alergat în favoarea mocasinilor, loaferşilor, a boat shoes, a pantofilor eleganţi sau a ghetelor. Puteţi alege o pereche de pantofi sau de ghete de piele sau de piele întoarsă pentru eleganţă. Pentru ţinutele mai casual, puteţi alege o pereche de canvas sneakers (tenişi) sau o pereche de bucks/chukkas.

Accesorii

1
Student Upgrade

Accesorizează ţinuta de student cu mare atenţie, dar nu exagera. Accesoriile folosite zilnic nu trebuie să fie opulente sau stridente, ci trebuie să completeze ţinuta smart-casual sau office. Puteţi opta pentru o brăţară de piele purtată lângă ceas, batiste cu imprimeuri pentru a va da o pată de culoare ţinutei, şosete colorate sau cu imprimeuri pentru costume. Nu uitaţi de cravate, acestea fiind cele mai importante accesorii cu care puteţi complete combinatia cămaşa-sacou sau cămasă-pulover. Alegeţi cravatele potrivite în raport cu ţinuta purtată, sugestiile de sezon fiind cravatele slim de lână sau bumbac. Totodată, eşarfele şi fularele pot fi o alegere câştigătoare.

Renunţă la ghiozdan

Studenţia e perioada în care e momentul să renunţaţi la ghiozdan, dacă nu aţi facut-o deja în perioada liceului. Numărul materialelor de care veţi avea nevoie într-o zi de facultate e probabil mai mic decât cel din liceu, iar ghiozdanul purtat într-o ţinută office nu este cea mai bună alegere. Pentru o zi mai liberă la facultate puteţi opta pentru o mapă de piele, o geantă sau o servietă de piele, iar pentru zile mai încărcate unde materialele necesare sunt într-un număr mai mare puteţi opta pentru faimoasa messenger bag. Aceste genţi vor fi suficient de încăpătoare pentru toate gadgeturile (laptop, tabletă etc.), dar şi pentru dosare sau caiete şi cărţi, fiind în acelaşi timp elegante.

Gadgeturi&Instrumente de scris

Stilul clasic de predare din liceu se va schimba considerabil, de aceea cei mai mulţi studenţi vor opta pentru folosirea unui laptop, a unei tablet sau unui e-reader. Acestea pot fi obiectele fără de care nu veţi putea pleca la facultate şi pot fi investiţia necesară pentru perioada de studenţie, dar şi pentru viitor. În cazul instrumentelor de scris, recomand investiţia într-un set de pix şi stilou sau creion mecanic calitativ si elegant care vor putea fi micile detalii din imaginea voastră ce vor face marile diferenţe.

Aceste upgrade-uri pot fi necesare la un moment dat în viaţă odată cu viitoarea carieră. Deşi un student probabil nu dispune de fondurile necesare pentru a face o schimbare radical în ceea ce priveşte ţinuta şi stilul, aceste etape pot fi îndeplinite cu suces fără un efort financiar considerabil. Dacă educaţia esteşi o investiţie financiară importantă, de nu ai investi şi în imaginea ta?

sursa foto

6 thoughts on “Student Upgrade

 1. Interesant si in acelasi timp util acest articol,

 2. Ei ultima parte este adaptabila, cu ghiozdanul, cel putin eu optez intre geanta si ghiozdan, depinde de cat de incarcata imi este o zi.

 3. Alex spune:

  Eu nu vreau sa renunt la hanorace , imi plac prea mult. O sa le port cu ceva sacou, cu care sa se potriveasca. Vad eu.

 4. Un articol foarte bun!

 5. Georgescu Andrei spune:

  Salutari domnule Benga!

  Excelente articole, acesta si cel cu casa! Te felicit! Ma bucur ca inca mai exista oameni stilati care nu sunt aroganti, plin de figuri, cu picioarele pe pamant si artisti ai cuvintelor! Am gasit in articolele tale puterea de a ma schimba (chiar am aruncat un hanorac!). Motivul pentru care am decis sa scriu, pe langa de a te felicita, este propunerea prietenei mele de a te incuraja in scrierea articolele pt femei si misoginism! Ea nu se mai regaseste in propria-i tinuta si casa! Asteptam cu interes articolele tale!

  Cu stima!

 6. Adminc spune:

  Bună seara. As vrea și eu o părere. Am de prezentat un proiect și vreau sa ma îmbrac
  mai elegant. As opta pentru o pereche de pantofi maro,pantaloni de un verde murdar, o cămașă gri, cu o cravata vișinie și un sacou bleu. Îmi puteți spune dacă e ok sau e prea mult.
  Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *