Brift-Cocktail Festival si Convenție de bar din România

BRIFT-Cocktail Festival sau Bartender Romania International Fair & Tale este cel mai mare Cocktail Festival si Conventie de Bar din Romania, organizat de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions.

Proiectul furnizeaza un forum unic pentru barmani, barista, manageri, proprietari de locatii, importatori si distribuitori de bauturi alcoolice, dar si o ocazie speciala pentru consumatori si connoisseurs de bauturi mixate si cocktail-uri de a afla care sunt ultimele tendinte in domeniu.

Targul se intinde pe o perioada de 2 zile, 16 si 17 Octombrie 2018, in Bucuresti la Palatul Bragadiru, pe Calea Rahovei 147-153, sector 5 (in spatele Academiei Romane).

Brift-Cocktail Festival si Convenție de bar din România

In cadrul targului sunt cuprinse 5 cadre importante:

Bar & Industry Fair

Zona expozitionala unde marii importatori de alcool si cafea isi expun brand’urile, prezinta inovatii, tasting si knowledge despre produse. Zona va fi impartita in 2 parti distincte: BRIFT Expo si Cofee Ark.

BRIFT Expo va gazdui brand-urile de alcool, bere si ingrediente speciale, solutii logistice pentru proprietarii de locatii in eficienta organizare, statii profesionale de lucru, instrumente profesionale de bar, uniforme si bar fashion, instalatii si optiuni de sunet marca Void si multe altele. Tot in aceasta sala va fi recreat barul peruvian Coya, iar gazdele vor fi chiar barmani din Coya, Dubai.

Cofee Ark este zona dedicata cafelei. Aici vor sustine prezentari si demonstratii despre metode de extractie a cafelei, aparatura si instrumente profesionale pentru prepararea cafelei, specialisti recunoscuti pe plan international.

Cocktail City

Zona interactiva de bartending, socializare, networking, DJ party. Targul este totodata si un Cocktail Festival dedicat consumatorilor si oamenilor care nu se afla in mod direct implicati in Industria Ospitalitatii. Ei se vor putea delecta cu bauturi creative si interesante, de la unul din cele 7 pop-up baruri prezente si vor putea pasi in spatele barului preferat unde au ocazia sa devina barmani pentru cateva minute. Mai mult, au ocazia de a dobandi informatii si skill-uri pentru a prepara bauturi atat pentru ei, cat si pentru prietenii lor care-i insotesc la BRIFT.

Pe terasa, vor fi prezenti si Lazy Duck, Good Fellas si Bubble Wafe care ne vor delecta cu preparate proaspete si savuroase.

Seminare

Un aspect esential pentru dezvoltarea Industriei si a culturii de consum sunt informatiile. In cadrul BRIFT, participantii vor putea asista la seminare sustinute de experti in domeniu, de pe intreg globul. Va exista o sala special amenajata, denumita The Prodigy Room, cat si Barul Flair Angel, unde experti ca Alex Kratena, Marian Beke, Tim Etherington-Judge, Jason Clark, Diego Ferrari si multi altii vor fi prezenti cu subiecte, inovatii si trend-uri noi.

Awards

BRIFT inseamna si merite recunoscute si vom acorda premiul pentru Cel Mai Bun Barman Roman, pe categoriile: Mixology, Barista si Flair Bartending. Am format o comisie de 28 de experti si oameni activi in Industrie, care propun barmani, dezbat si ulterior vor vota castigatorul pe fiecare categorie. Am propus 5 criterii prin care barmanii sa fie propusi si votati pentru aceste premii:

⁃ Etica si imaginea personala / profesionala

⁃ Activitate in spatiu competitional, constanta in participari si evolutie;premii obtinute

⁃ Sustinere si implicare in industrie – participarea la evenimente private, activitate sustinuta in mediul privat

⁃ Prezenta online si promovarea bartending-ului de calitate

⁃ Suportul oferit colegilor din industrie

Bartender Story

In fiecare an vom produce un episod special care ii va avea drept personaje principale, pe cei 3 castigatori ale categoriilor Mixology, Barista si Flair Bartending. Episodul prezinta eforturile, munca depusa in cariera lor, premiile obtinute cat si o parte din viata lor personala si ce metode au folosit pentru a ajunge la acest nivel inalt.

Pentru prima editie a BRIFT-Cocktail Festival am realizat deja un episod exemplu cu 3 barmani care au dobandit rezultate extraordinare pe categoria lor:

Mixology: Claudiu Mnerau – Castigator Sezon 1 Bartender Romania; Castigator competitii nationale si internationale; in prezent detine pozitia de Junior Global Bar Manager pentru lantul de restaurante Coya, si este stabilit in Dubai. In curand se lanseaza si episodul Mixology.

Barista: Alexandru Niculae – Detine titlul de Campion Mondial la sectiunea de prajit cafea, castigat la Targul International de Cafea din China; in prezent este partener / fondator la cafeneaua BOB din Bucuresti

Flair Bartending: Luca Valentin – Detine 2 titluri de Campion Mondial, castigate in cadrul concursului Roadhouse World Final – Londra. Singurul concurs recunoscut la nivel mondial care poate acorda titlul de Campion Mondial. Vezi aici on-line: https://www.youtube.com/watch?v=d-YR3UK3dac

Totodata, ne dorim sa activam si barurile de profil din Bucuresti. Dupa inchiderea usilor (21.00) vom organiza un Bar Hopping la barurile Flair Angel, Joben Bistro, FIX Mad, Interbelic Victoria, Linea, Origo – By Night si Oficiul 1. In unele din aceste baruri, anumiti experti care au si sustinut seminare in cadrul BRIFT, si barmani romani de renume, vor fi prezenti sub forma de invitat special si vor prepara bauturi pentru oaspetii locațiilor.

Program BRIFT

16 – 17 Octombrie

10:30 – Start BRIFT Expo

11:00 – Deschidere zona seminare / The Prodigy Room

11:00 – Deschidere zona Cocktail City

18:00 – Inchidere BRIFT Expo

22:00 – Inchidere Zona Cocktail City

22:00 – Bar Hopping

Cine mai merge la Brift-Cocktail Festival ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *