Cămașa Non Iron Versus Cea Normală
Cămașa non iron versus cea normală

Aș spune că este un subiect sensibil la prima vedere. Preferi să stai comod sau să depui un minim de efort pentru a avea o cămașă călcată? Știu și eu de lipsa timpului, dar cred că fiecare avem problema asta. Dacă e posibil majoritatea am încerca să nu depunem deloc efort în ceea ce privește aranjarea ținutei și aici mă refer la partea estetică a hainelor

Cămașa non iron versus cea normală

Meyer Wegener Tinuta Simpla De Vara Camasa Colorata Stil Masculin

De-a lungul timpului s-au căutat soluții pentru de a ne ușura rutina precum și materiale care se calcă foarte ușor. Din punct de vedere al materialului avem cămășile non-iron. Adică după ce ai spălat și s-a uscat cămașa o poți purta fără a necesita o călcare fie că e vorba de o ținută casual sau formală. Cămașa non-iron va arăta gata călcată. Până acum totul e clar, dar cât de eficientă este o astfel de cămașă? Cât timp crezi că ai economisi dacă de astăzi toate cămășile tale vor fi non-iron? 

Cămășile non-iron și-au făcut apariția în 1953 la inițiativa Brooks Brothers. Situația este următoarea. Bumbacul este tratat cu o rășină formaldehidă. Dacă faci o scurtă căutare îți vei da seama că este considerată o substanță cancerigenă și este apropiată ca și compoziție cu formolul. Această rășină astupă toate golurile din bumbac ca o peliculă care oprește materialul să respire. De ce ne-am dori acest lucru? Doar pentru că va fi un material ridig care nu se șifonează la fel de repede ca și bumbacul obișnuit? Merită să economisești cele 2-3 minute pentru  cămașa non iron care îți garantează că vei transpira dacă o porți?

După câteva cercetări am descoperit brand-ul Twillory care a descoperit tehnologia Safe Cotton. Au înlocuit rășina formaldehidă cu o substanță care nu este considerată la fel de nocivă. În plus, după 30-40 de spălări cămășile non-iron își pierd din proprietăți.

Deci ce alegi? Să calci sau să profiți cămașa non iron? 

1 thoughts on “Cămașa non iron versus cea normală

  1. Christian spune:

    După spalare le pun la uscat pe umerașe și astfel călcatul durează mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *