Caracter puternic

Este datoria unui bărbat de a fi cel puțin puternic, din toate punctele de vedere. Dar este datoria unui gentleman de a fi impenetrabil, indiferent de context. Desigur, asta nu înseamnă să porți tot timpul o mască sau să-ți ascunzi emoțiile în palmă sau în spatele ochelarilor de soare. Poți accepta totul, cu ochii larg deschiși fără să clipești, chiar dacă ești pus în situația în care lucrurile nu depind de tine.

Caracter puternic

Domnilor, nu este vorba de ignoranță sau de nepăsare față de mediul înconjurător, nici măcar de sfidare a celorlalți.
Există momente când trebuie să fii detașat de context, să te aștepți tot timpul la orice și să nu te ia nimic prin surprindere. Poți râde cu multă aroganță în fața oricărei situații grele. Ce altceva poți face? Cel puțin vei induce anumiți oameni în eroare.

Un caracter puternic se formează în urma unor eșecuri pe toate planurile. Un caracter impenetrabil se formează în urma concluziilor trase. Nimeni nu pierde nimic niciodată. Învață, în cel mai rău caz. Cât de grav poate fi să capeți experiență. Nu e deloc, așa e?

Pe de altă parte, nu trebuie să așteptăm nimic de la ceilalți, să ne punem speranțele în mâinile altcuiva, sperând că va face ceva bun. Poate o va face… sau poate nu. Și dacă nu, apare o decepție care nici măcar nu aparține propriei persoane. Trebuie să aspirăm la lucrurile pe care e putem realiza, nu la lucrurile pe care le pot realiza alții pentru noi.

E necesar să ai suficientă forță pentru a proteja lucrurie înconjurătoare care contează. Dar niciodată nu investim energie pentru a proteja ceva lipsit de importanță. Diferența dintre un bărbat și un gentleman e că unul e doar bărbat. Celălalt e un bărbat cu principii, și inteligent. Mix-ul dintre putere(în toate formele ei) și inteligență poate face din tine un caracter puternic impenetrabil. O personalitate impenetrabilă.

 sursa foto

 

2 thoughts on “Caracter puternic… sau impenetrabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *