Michael Corleone

Cu toții am vizionat odată în viață trilogia Nașul (Godfather) sau cel puțin am auzit de ea, în caz contrar, vă sfătuiesc să o faceți, măcar primele două părți. Michael Corleone, interpretat de Al Pacino, a fost fiul cel mai mic al gangsterului Vito Corleone din această trilogie. Michael este un gangster stăpân pe sine, nemilos, inteligent și calculat. Abilitatea sa de a gândi în mod clar și de a fi un bun conducător îl face un excelent Naș în această capodoperă a lui Francis Copolla. Dintre copiii lui Vito, el a fost cu siguranță cel mai potrivit candidat pentru a prelua afacerile familiei.

Nu doar prin aceste caracteristici s-a remarcat Michael Corleone, ci și prin ținuta sa vestimentară. Îmbrăcămintea reprezintă un factor important pentru personajele din Nașul, îndeosebi pentru Michael Corleone, protagonistul acestei trilogii. Culorile maro, negru și gri predomină în garderoba acestuia. Încă înainte de a deveni un șef al mafiei, Michael se îmbrăca cu costume Ivy League. Totuși, ținuta sa era simplă și deloc convingătoare pentru un viitor gangster.

Având în vedere faptul că majoritatea secvențelor ale primei părți din trilogia Nașul se petrec în timpul sezonului rece, Michael optează pentru costum, cămașă+cravată și pentru îmbrăcămintea exterioară (paltoane, fulare, eșarfe, pălării, mănuși etc).

Michael Corleone


În îmbrăcămintea exterioară a lui Michael din această secvență predomină culoarea maro: palton din lână de culoarea maro la un singur rând cu revere notch, în față trei nasturi, manșete cu patru nasturi și cordon. Mănușile sunt din piele, de culoare maro, iar eșarfa este tricotată, tot culoarea maro, în două nuanțe. Pantalonii sunt din lână, culoarea gri închis, iar pantofii sunt derby, din piele, maro închis (nefiind vizibili în această secvență).

Făcând abstracție de îmbrăcămintea exterioară, Michael optează pentru o cămașă din bumbac, albastru deschis cu dungi orizontale de culoare albă, la guler având doi nasturi. Cravata este din mătase, roșie cu dungi albe, iar sacoul negru.

3043-33512


Odată ajuns capul familiei Corleone, Michael își schimbă puțin stilul, iar culoarea ce predomină în îmbrăcămintea sa este gri-ul. Așadar, Don Corleone se decide să poarte un costum gri închis în trei piese, combinat cu haine și accesorii de culoare neagră. Materialul pare a fi din mătase sau un amestec mohair. La partea de accesorii se pot observa ceasul de mână auriu și verigheta.

Michael Corleone

Vesta la un singur rând de nasturi, șase la număr, pantalonii sunt tot dintr-un amestec mohair, având două buzunare laterale și două în spate. Cămașa este o nuanță de gri deschis, cu două buzunare în partea frontală. În unele secvențe se pot observa și bretelele, tot aceeași culoare.

gf55m-cl3-tie2


Ajuns Don al familiei Corleone, Michael nu-și schimbă doar stilul, ci și culoarea îmbrăcăminții exterioare, preferând paltonul negru în detrimentul celui maro. De asemenea, optează și pentru pălăria homburg: neagră/gri închis și pantofi derby din piele de culoare neagră. Paltonul este din lână, în două rânduri de nasturi, cu revere late. Pălăria este din lână, cu o panglică lată de culoare neagră.

Michael Corleone

sursa foto: aici, aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *