Ryan Gosling

Ryan Gosling este o adevărată sursă de inspirație pentru bărbaţi, atât în ceea ce priveşte vestimentaţia cât şi atitudinea. Dacă încă nu ai aflat până acum, ţin eu să te anunţ că acesta are ţinute foarte bune atât în filme (în unele, din câte am înţeles, şi-a ales singur costumele) cât şi în viaţa sa privată. Dacă în filme o să-l vezi în ţinute perfect alese şi multe costume, în viaţa de zi cu zi optează mai mult pentru ţinutele casual, excepţie făcând diversele evenimente la care ia parte.

Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

Mai jos am selectat o parte din filmele în care poartă nişte ţinute foarte bune.

Ryan Gosling inspirație din filmul „The Ides of March (2011)”

Ryan Gosling - Ides of March
Ides of March – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

În acest film, Ryan Gosling joacă rolul lui Stephen Meyers, şi este purtător de cuvânt al unui candidat la preşedinţie din partea Partidului Democratic, pe nume Mike Morris, jucat de George Clooney. Asta ca o scurtă introducere pentru că apoi vom trece la ce ne interesează de aici, anume, vestimentaţia lui Gosling.

El adoptă o ţinută potrivită exact pentru cum ar trebui să arate un tânăr manager de campanie, formată dintr-un costum navy blue, o cămaşă albastru deschis şi o cravată albastră cu imprimeu polka dots, alături de o pereche de pantofi negri şi un palton, de asemenea, negru. Este o combinaţie simplă, curată, potrivită pentru un job de birou. Poţi merge la sigur cu ea, deoarece nu vei da greş. Şi datorită versatilităţii unui costum navy blue, poţi alătura acestuia şi o pereche de pantofi maro, o cravată vişinie şi nu numai. Posibilităţile sunt mai multe, dar caută să nu te complici, pentru că nu aceasta este ideea.

Piesele vestimentare The Ides of March
Piesele vestimentare The Ides of March – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

1. Costum navy blue

2. Cămaşă albastru deschis

3. Cravată bleumarin polka dots

4.a. Pantofi negri

4.b. Pantofi maro

5. Palton negru

Ryan Gosling inspirație din filmul „Crazy, Stupid, Love (2011)”

Ryan Gosling - Crazy Stupid Love
Crazy Stupid Love – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

Jacob Palmer (Ryan Gosling) este un playboy tânăr şi foarte stilat ce-l ajută pe Cal să treacă mai repede peste divorţul recent pe care l-a avut şi să-şi schimbe radical stilul de viaţă, atât în privinţa vestimentaţiei, a atitudinii şi a comportamentului cu femeile.

Înarmat cu un zâmbet atrăgător şi carismă, îşi poartă costumele cu o atitudine incredibilă şi demnă de urmat de către toţi bărbaţii care se doresc a fi nişte gentlemani.

Una dintre ţinutele pe care le-a purtat şi poate fi o sursă de inspiraţie pentru tine, este alcătuită dintr-un costum „made-to-measure” vişiniu putred, o cămaşă albă, pantofi maro double-monk (cataramă dublă), iar ca accesorii: ceas cu o curea maro din piele, batistă de mătase verde olive şi un inel ce inspiră masculinitate. Este o ţinută perfectă pentru o ieşire în oraş la un restaurant select sau pentru o întâlnire la care vrei să faci o impresie plăcută.

Articole vestimentare din Crazy, Stupid, Love
Articole vestimentare din Crazy, Stupid, Love – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

1. Costum “made-to-measure” vişiniu putred

2. Cămaşă albă

3. Pantofi maro double-monk

4. Batistă mătase verde olive

5. Ceas curea maro din piele

6. Inel

ŢINUTA # 3: Din filmul „Gangster Squad (2013)”

Ryan Gosling Gangster Squad
Gangster Squad – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

De această dată, aruncăm o privire în trecut, tocmai în anii 1940. Aceasta este o perioadă în care dominau costumele largi, din trei piese, cu sacou lung şi revere mari, umeri căptuşiţi, talie înaltă a pantalonilor cu manşeta acestora mai strânsă pe picior, acestea fiind purtate de către gangsterii acelor vremuri a căror personalitate era una puternică.

Pentru a completa această ţinută conform tiparului acelei perioade, mai adaugă o pălărie fedora de aceeaşi culoare cu cea a costumului, o cravată maro/vişinie cu imprimeu la alegere şi o pereche de pantofi maro Oxford cu imprimeu brogue.

O precizare pe care o am la această ţinută, ar fi că nu prea se potriveşte pentru orice persoană. Trebuie să fii un bărbat cu atitudine, să inspiri încredere în tine, pentru ca să te poţi afişa în acest costum.

De asemenea, îţi recomand ca în cazul în care doreşti să-ţi compui acest outfit, să alegi piesele croite pe corpul tău, să fie slim. Totuşi, nu mai suntem în anii 1940. Te poţi inspira, dar adaptează-te vremurilor pe care le trăieşti.

Piese vestimentare Gangster Squad
Piese vestimentare Gangster Squad – Ryan Gosling trei surse de inspiraţie

1. Costum gri din trei piese

2. Cămaşă light blue

3. Pantofi Oxford maro, cu imprimeu brogue

4. Cravată maro/vişinie cu imprimeu polka dots

5. Pălărie fedora

Apropo…

Ce vreau să reţii după ce parcurgi acest articol, este că nu eşti obligat să copiezi “mot-a-mot” una din ţinutele care poate-ţi place de mai sus, ci doar să te inspiri, să-ţi îmbogăţeşti imaginaţia. Poţi crea propriile tale idei de ţinută pornind de la cele de mai sus, dar alegând corespunzător cromatica.

Dacă vrei să ai ținute la fel de bune ca și Ryan Gosling îți recomand să citești cea mai nouă carte de stil pentru bărbați.

Care dintre aceste surse de inspirație de la Ryan Gosling ți-au plăcut?

Ţie ce ţinută ţi-ar plăcea să creezi, inspirându-te după cele de mai sus?

sursa foto: aici, aici,aici, aici

Related Posts

12 thoughts on “Ryan Gosling trei surse de inspiraţie (partea I)

 1. Wilhelm spune:

  1. Palton negru
  2. Costum navy blue
  3. Cămaşă albastru deschis
  4. Cravată maro/vişinie cu imprimeu polka dots
  5. Pantofi Oxford maro, cu imprimeu brogue/Pantofi maro double-monk
  6. Ceas curea maro din piele

 2. Lavi spune:

  Imi place tinuta numarul 2 datorita combinatiei cromatice, in tinuta nr1 nu imi place combinatia de albastru inchis cu negru deloc, ar fi mers mai bine un maro, nu?

  1. Într-adevăr, este mai stylish combinaţia cu pantofi maro, dar în această situaţie ar trebui schimbat şi paltonul cu unul gri, să se păstreze “curată” cromatica.
   Dar de asemenea, nu este nimic greşit în a purta costumul respectiv în combinaţia din poză, cu pantofi negri. Ţine doar de preferinţe (şi eu tot pe maro aş merge).

 3. Cristian Pocol spune:

  Stimate domn ma asteptam sa imi dai o indicatie de incaltaminte care se ridica la nivelul recomandarilor de la costume. Sunt dezamagit de acest articol.

  1. Laci spune:

   Nu sunt alte explicatii. Pe blog sunt multe articole despre pantofi. Dacă consideri ca articolul nu este complet, te astept cu completari.

 4. kata spune:

  “Pentru mine stilul este doar o chestie de stare…ma simt bine, ma imbrac bine, ma simt prost, ma imbrac bine” Ryan Gosling

  1. Egzvard spune:

   GENIAL !

  2. Laci spune:

   In Gq era asta?

 5. moro spune:

  Inspirate outfituri.

 6. Alin spune:

  In afara de varianta 2 de costum, care mi se pare ca nu se potriveste deloc stilului meu, imi plac toate.
  P.S. Vreau sa recomad niste pantofi, albastru bleu-marin de la Turbillon pe care i-as asocia eu la prima varianta, care mi se pare cea mai reusita https://stonecreek.eu/pantofi-barbati/pantofi-barbati/smart/pantofi-a1846blu.html, si unii gri Serengeti care se asociaza la a treia varianta, care imi place pentru ca se potriveste foarte bine cu rolul https://stonecreek.eu/pantofi-barbati/pantofi-barbati/smart/pantofi-12043500npbl.html

  1. Laci spune:

   Nu ma atrage nicio varianta pe care ai ales-o. Pantofii pe care-i propun nu sunt atragatori prin design si ma indoiesc de calitatea lor.

 7. Ovi Tchai Zee spune:

  salut. cred ca din "crazy, stupid, love" se puteau lua ca exemplu toate tinutele lui. respect. PS nu sunt fanul inelelor, dar probabil acolo I s-a potrivit unul pe deget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *