Michael CorleoneMichael Corleone reprezintă pentru mulți bărbați o sursă de inspirație din punct de vedere vestimentar. The Godfather (Nașul) este un fenomen cultural american care nu are nevoie de nicio explicație. Este o experiență a trei filme epice ce urmărește evoluția unei familii italiano-americane mafiote din Statele Unite (1901-1979). După cum am amintit în articolul anterior, odată cu parcurgerea acestei trilogii, veți înțelege mai bine despre ce este vorba. Există opinii diferite cu privire la faptul dacă prima parte a trilogiei a fost mai reușită sau cea de-a doua, atât din punct de vedere al industriei cinematografice, cât și al stilului vestimentar.

Michael Corleone sursă de inspirație

În primele două filme, în special, costumele reprezintă o ținută de nelipsit din garderoba personajelor, mai ales celor implicate în familia Corleone, și nu numai. Când Michael se înrolează în marină, el poartă uniformă. Atunci când este student optează pentru un simplu sacou, cămașă+cravată și pantaloni. În timp ce crește în rangul familiei Corleone și ajunge Don, Michael preferă costumele scumpe, mai ales cele în trei piese.

În articolul anterior am putut observa ținuta vestimentară a gangsterului Michael Corleone din prima parte a trilogiei Nașul. Acest articol se va concentra pe stilul vestimentar abordat de Michael în cea de-a doua parte.

Michael Corleone-sursă de inspirație (II)
Michael Corleone sursă de inspirație

Încă din primele secvențe ale filmului îl putem observa pe Don Corleone într-un costum din mătase gri deschis, în carouri negre, mai puțin vizibile. Sacoul este în doi nasturi, buzunare laterale și un buzunar în zona pieptului, manșetele fiind în trei nasturi. Pantalonii sunt dublu plisați, cu buzunare laterale.

Cămașa este albă, având manșetele în doi nasturi, fără buzunar la piept. La partea de accesorii, putem observa cureaua neagră din piele, cu o încuietoare de argint rotunjită și cravata slim de culoare neagră.

Michael Corleone-sursă de inspirație (II)
Michael Corleone sursă de inspirație

Pantofii lui Michael sunt mocasini gri deschis, purtați cu șosete negre. Șosetele sunt pe negru pentru a se asorta cu cravata și cureaua. La partea de bijuterii și accesorii, Michael se limitează doar la un ceas de mână cu cadran alb, curea de culoare închisă și un inel de argint.

4
Michael Corleone sursă de inspirație

În călătoria sa de afaceri din Havana, Don Corleone optează pentru mai multe ținute: costum gri deschis, cămașă albă+cravată ascot floral într-o nuanță deschisă, costumul clasic negru, în două piese, cămașă+cravată neagră slim sau un costum bleumarin închis, cămașă albă+cravată ascot floral de nuanță închisă.

5

Datorită sezonului rece, pentru călătoria de afaceri din New York, Michael alege paltonul negru, din lână, la două rânduri de nasturi, cu revere late. Costumul este tot negru, în trei piese, cămașă+cravată slim neagră. În anumite secvențe, se poate observa mai multe modele de cravate: pe negru, vișiniu, chiar cu imprimeu floral sau paisley.

Odată cu reîntoarcerea sa în Nevada, Don-ul poartă un palton crem din lână de cămilă, la două rânduri de nasturi, cu revere late și buzunare frontale+fular din lână, pe crem, de asemenea. Făcând abstracție de ținuta exterioară, Michael optează de data aceasta pentru un tricou polo, vișiniu și pantaloni negri din lână+ cureaua neagră din piele, cu o încuietoare de argint rotunjită.

7

Cum ți s-a părut Michael Corleone ca sursă de inspirație?

sursa foto: aici, aici, aici,

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *