Cardigan Sau Pulover

Probabil nu știi ce să alegi dintre cardigan sau pulover, care dintre ele ţi se potriveşte mai bine sau care este mai avantajoasă pentru stilul tău sau pentru conformaţia corpului tău. În cele ce urmează, voi enumera caracteristicile principale ale fiecărui tip de haină iar tu va trebui să decizi care îţi place mai mult.

Cardigan sau pulover?

Cardiganul

Materialul din care poate fi confecţionat:
– majoritatea cardiganelor de pe piaţă sunt confecţionate din bumbac sau bumbac+material sintetic; sunt cele mai ieftine şi sunt cel mai uşor de întreţinut, în sensul că pot fi spălate la maşină.
– următoarea categorie sunt cele confecţionate din lână, motiv pentru care se folosesc în loc de vestă, în lunile de iarnă, pentru a face layering cu o cămaşă şi un sacou. Acestea sunt şi ele de două feluri: din lână mai groasă pentru zilele foarte friguroase şi din lână de merinos, pentru zilele mai călduroase de iarnă sau pentru primăvară şi toamnă.
– din ultima categorie fac parte cardiganele confecţionate din caşmir sau o combinaţie de caşmir cu lână. Sunt cele mai scumpe şi cel mai greu de întreţinut, având în vedere fineţea materialului din care sunt confecţionate.

Tipul de guler:

– gulerul şal, ce caracterizează un model de cardigan mai gros, folosit în ţinute causal:

Cardigan Sau Pulover
Cardigan sau pulover?
Reg C

– gulerul normal, caracteristic unui cardigan mai subţire. Acesta din urmă este mai versatil, poate fi folosit atât la ţinute casual, cât şi la ţinute business casual:

Cu imprimeu sau fără?

La fel ca un sacou de calitate, cardiganul trebuie să iasă în evidenţă prin croială şi prin calitatea materialului, nu neapărat prin imprimeuri. Poţi folosi un cardigan cu imprimeu discret pentru o ţinută casual, chiar unul cu nasturi în contrast, sau un cardigan uni pentru o ţinută mai serioasă.

Cu ce se asortează?

Pentru ţinute casual, se poate asorta cu o pereche de blugi, chinos sau pantaloni 5 pocket, în special modelul de cardigan gros cu guler şal.

Dacă doreşti să laşi impresia unui bărbat mai serios, atunci îl poţi asorta cu o pereche de pantaloni slim fit din lână, o cămaşă şi o pereche de pantofi.

Pentru oricare dintre aceste două variante ai opta, îţi recomand să alegi un cardigan cu o culoare diferită de cea a pantalonilor.

Puloverul

Grosimea hainei este cel mai bun indicator al materialului din care a fost croit puloverul. Astfel, un pulover cu guler în V, confecţionat din lână de merino sau caşmir, va fi mai subţire, pentru a se aşeza cât mai bine pe umeri şi pe talie. Puloverele cu guler normal (rotund) şi cele cu guler înalt (pe gât) pot fi confecţionate atât din lână de merinos sau caşmir (pentru zilele mai călduroase şi pentru ţinute business casual), cât şi din lână mai groasă (pentru zilele friguroase şi ţinute casual).

Round S
Cardigan sau pulover?
Vneck S

Tipul de guler:
– gulerul normal, rotund. Este o opţiune bună pentru ţinutele casual, el putând fi purtat atât singur, cât şi cu o cămaşă cu guler button down:
– gulerul în V (anchior). Dacă alegi un astfel de guler, ai grijă ca V-ul să nu fie exagerat de jos; el ar trebui să coboare până la jumătatea superioară a sternului, suficient încât să se vadă nodul şi o mică parte din cravată:
– guler înalt. Dacă porţi un pulover cu un astfel de guler, acesta ar trebui să fie confecţionat dintr-o lână fină, de calitate, ca să nu te iriţi pe gât.

Cu ce se asortează?

În funcţie de ocazie, puloverul poate fi asortat cu nenumărate haine, de la paltoane, sacouri şi pantofi eleganţi, până la camăşi casual din flanel, blugi şi încălţăminte sport.

Deci ce vei alege dintre cardigan sau pulover ?

surse foto: aici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *