Casa frumoasa

Sezonul toamnă / iarnă se apropie, așadar vă invităm să descoperiți colecțiile masculine din portofoliul de brand-uri Casa Frumoasa: Scabal, Salvatore Ferragamo, Loro Piana, Santoni, Jacob Cohen.

 Scabal la Casa Frumoasa

Colecția Scabal pentru toamnă-iarnă 2014-2015 debutează cu o abordare cu totul nouă privind croiala costumelor și a jachetelor, păstrând cel mai înalt standard de calitate a țesăturilor. Noul Director de Creație de la Scabal – Detlev Diehm a studiat cu atenție funcția umărului uman și a venit cu o nouă linie, pe care o descrie ca ”un look eminamente elegant în felul său relaxat, utilizând o arhitectură vestimentară neobstructivă”.

Stilul cu un singur rând de nasturi si două tăieturi laterale rămâne cel mai popular, deși există o creștere vizibilă în acceptarea opțiunilor cu două rânduri de nasturi, care au fost în permanență căutate de cunoscătorii în croitorie.

Culoarea este un atribut semnificativ al noii colecții, adesea regăsită în pantalonii și jachetele de weekend, precum și în tricotaje și accesoriile din piele. Așa cum ne-a obișnuit Scabal, totul se coordonează într-o manieră plină de atenție și eleganță.

Salvatore Ferragamo

Pentru colecția Salvatore Ferragamo a acestui sezon, Massimiliano Giornetti explorează senzualitatea tactilă a materialelor și calitatea organică a culorii, mergând pe ideea unei garderobe în care puritatea croielii iese în evidență și este primordială pentru țesătura intrinsecă.

Silueta, exactă și clară, este exprimată prin piese care condensează limbajul fundamental al articolelor de îmbrăcăminte masculine, reinterpretând-o într-o manieră compactă și esențială: bluzoane mici, jachete scurtate, duffle coat-uri, ulster coat-uri, pea coat-uri și pantaloni cu croială slim. Acest caracter concis face ca accentul să fie pus pe suprafețe: niciodată plată, în culori variate și senzuale.

Țesături jacquard decolorate și dungi grafice pe sacouri și jachetele în stil militar, haine din tricot cu mâneci voluptoase, țesături care seduc și invită la examinări mai îndeaproape, un periaj care oferă croielii o calitate vibrantă. Efectele de inserții și suprapunere deranjează nivelul aparent de precizie: o glugă care iese în afară, detalii din piele, jachetă bomber cu mâneci tricotate. Cămășile cu margini împodobite sunt considerate ca jachete utilitare.

Paleta de culori este organică cu intruziuni neașteptate: bej, crem, susan, caramel, note ruginii și salvie contrastează cu nuanțe de albastru, de la albastru olandez până la ”albastru miezul nopții”.

Loro Piana la Casa Frumoasa

Loro Piana FW 2014 15
Casa Frumoasa: Colecția masculină pentru toamnă-iarnă

Brandul italian Loro Piana, cel mai celebru producător de cașmir din întreaga lume, renumit pentru fibrele rare obținute de la specia de animale Vicuña, pe cale de dispariție, sau florile de lotus, a propus pentru noul sezon o varietate de culori. Combinația stilului clasic și sportiv se regăsește în anumite secțiuni ale acestui sezon, indiferent dacă este vorba de eșarfele din cel mai bun cașmir și mătase, mănuși din piele de căprioară sau cămășile din mătase japoneză sau bumbac.

Santoni

Stilul bărbatului prezentat de Santoni pentru colecția toamnă-iarnă 2014-2015 reprezintă o călătorie în timp. Colecția Santoni pentru toamnă-iarnă 2014-2015 creează personaje reale și proiecții fictive din care decurge stilul contemporan consolidat  prin puterea unei imaginații împărtășite din punct de vedere estetic.

Colecția masculină Santoni pentru toamnă-iarnă 2014-2015 este completată de două colecții capsulă. Prima prezintă un stil urban negru care împrumută evoluțiile tehnologice de neopren combinat cu piele de vițel și cizme militare cu tăietură exactă. Ca o consecință firească vine Active Santoni care reinterpretează modelul Clean într-un material cauciucat cu sau fără a fi asociat cu neopren și opțiuni mai îngrijite în alb, negru și gri care descriu reala esență a unui pantof sport.

Modelele clasice precum pantofii cu șiret și papucii de casa sunt îmbogățite cu detalii prețioase din aur roz pentru metalul de la catarama dublă a clasicului Santoni și textilele Rubelli care creează papuci de casa prețioși chiar și în aspectele metalice vitrate de bronz și albastru. Părțile din piele prezintă o caracteristică metalică și lucioasă așa cum modelele din struț și crocodil oferă un caracter prețios.

Jacob Cohen la Casa Frumoasa

Jacob Cohen începe prin a alege pentru Campania de toamnă-iarnă 2014-2015 tema ”călătoria ca experiență de viață” deoarece ”călătoria a reprezentat întotdeauna dorința omului de a-și găsi propriul loc spațio-temporal, așadar este  nelimitată prin definiție, exact ca cele despre spațiu și timp” afirmă Managerul de Marketing al brandului.

”Același lucru este valabil pentru călătoria denim-ului în timp: este una dintre țesăturile cele mai vechi și de durată în domeniul modei, având în vedere că înregistrări privind existența sa pot fi găsite chiar încă în secolul al cincisprezecelea; nemaivorbind de tehnica de colorat Indigo care a luat naștere în Asia acum mai bine de 4.000 de ani. În timp ce stabilea Campania de toamnă/iarnă 2014-2015, Jacob Cohen a hotărât să își continue călătoria sa fotografică în căutarea celor mai profunde emoții, căutând neobișnuitul, și condus de dorința de a oferi ceva cu adevărat autentic, unic și magic.

Care dintre următoarele brand-uri, de la Casa Frumoasa, îți plac?

Related Posts

One thought on “Casa Frumoasa: Colecția masculină pentru toamnă-iarnă

  1. Pozele grăiesc şi întăresc. Ar merge, zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.