Sacou Şi Pantaloni

Sunt mulţi dintre bărbaţi îşi construiesc o garderobă bazată pe haine casual cu logo-ul la vedere. Există anumite piese vestimentare clasice care sunt atât de versatile încât e imposibil să le ignori. Ai la dispoziție sacou și pantaloni, indiferent de stilul vestimentar pe care îl adopţi. Blazerul clasic este una dintre aceste piese. Pe lângă faptul că este un sacou clasic cu închidere la doi nasturi deci poate fi purtat de oricine. Acesta este şi foarte versatil şi îl poţi îmbrăca la orice ocazie.

În rândurile ce urmează îţi voi arăta câteva asortări clasice, dintre sacou și pantaloni. Cu acestea nu vei da niciodată greş.

Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni de încercat

Sacou clasic şi pantaloni chino bej

Sacou Şi Pantaloni
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Blazerul şi pantalonii chino bej sunt două elemente vestimentare clasice care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Atunci când sunt combinate, formează una dintre cele mai clasice ţinute posibile.

Poţi purta această combinaţie cu cămăşi albe, albastru deschis sau roz pal. Dacă vrei să obţii un număr cât mai mare de ţinute, atunci încearcă mai multe feluri de cravate şi batiste de buzunar.

Poţi asorta această ţinută cu pantofi Oxford, Derby, ghete cu şiret sau Chelsea. Mai poți adăuga loafers, pantofi cu catarame şi încălţăminte din piele întoarsă.

Sacoul din tweed şi blugii

02_Tjj
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Poți fi genul de bărbat căruia să nu-i pese foarte mult de stilul masculin şi care preferă stilul puţin rebel. Aceasta este combinaţia care te va ajuta să arăţi smart şi să-ţi păstrezi stilul în acelaşi timp. E o combinaţie recomandată în special zilelor mai friguroase. Sacoul din tweed te protejează de frigul de afară şi-ți asigură o ţinută suficient de elegantă pentru activităţile zilnice.

Dacă vrei să transmiţi prin această ţinută o atitudine mai formală, atunci asortează sacoul din tweed şi blugii cu o pereche de pantofi şi o cămaşă sau cămaşă+pulover. Pe de altă parte, dacă doreşti să transmiţi ceva casual, atunci asortează sacoul şi blugii cu o helancă sau un tricou polo cu mânecă lungă şi o pereche de ghete sport.

Sacoul necăptuşit şi blugii

03_Ubj
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Dacă îţi doreşti prestanţa pe care ţi-o oferă un sacou şi confortul pe care ţi-l oferă un cardigan, atunci soluţia este simplă: încearcă un sacou necăptuşit (destructurat). Neavând căptuşeală, întărituri şi burete în umeri, este mult mai confortabil decât un sacou tradiţional. Este ideal pentru acele persoane care asociază de obicei sacoul cu o cămaşă de forţă.

Acest tip de sacou este unul casul, de aceea îl vei recunoaşte uşor după buzunarele aplicate şi după faptul că de multe ori este confecţionat din bumbac. Dată fiind natura casual a acestui sacou, este recomandat să-l asortezi la pantaloni 5 pocket, chino sau, în cazul nostru de faţă, la blugi.

Sacou cu imprimeu şi pantaloni formali într-o nuanţă neutră

Sacou Şi Pantaloni
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Dacă te-ai plictisit de blazerul clasic sau doreşti ceva care să te scoată în evidenţă, îţi recomand un sacou cu imprimeu. Nu trebuie să fie ceva extravagant. Nişte dungi sau carouri subţiri sunt destul pentru a te deosebi de restul purtătorilor de sacou.

Pantalonii pe care-i asortezi acestui sacou să fie confecţionaţi tot din lână şi să fie cât mai simpli. Într-o culoare neutră. Cel mai uşor este să asortezi o pereche de pantaloni gri.

La această ţinută, cel mai uşor este să asortezi o cămaşă albă sau albastră (atât deschis cât şi închis) şi o pereche de pantofi Oxford sau o pereche de loafers din piele netedă.

Sacou albastru şi pantaloni verzi

05
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Este combinaţia perfectă pentru bărbaţii care nu sunt obişnuiţi sau nu ştiu să poarte culoare. Nu este nici o combinaţie stridentă, dar nici una foarte discretă. Faptul că albastru şi verde sunt vecini pe paleta culorilor, este o siguranţă în plus să porţi această combinaţie cromatică. Singura precizare pe care vreau să o fac este că trebuie să existe un echilibru între culori. Dacă porţi o pereche de pantaloni/un sacou într-o nuanţă verde mai deschis, atunci asigură-te că sacoul/pantalonii albaştri sunt într-o nuanţă uşor palidă.

Combinaţia de nuanţe pământii

06
Câteva combinaţii clasice de sacou şi pantaloni

Este ideal ca hainele pe care le achiziţionăm să aibă un raport preţ/purtare cât mai mic. Acest lucru presupune ca o garderobă să fie versatilă, adică să purtăm o haină de cât mai multe ori şi să o putem asorta la cât mai multe haine din garderobă. Hainele în nuanţe pământii de alb, bej, kaki, ocru, roşu, gri sunt exact asta, ele se pot asorta la orice.

Sacoul roz şi pantalonii albi (pentru cei excentrici sau curojoşi)

07

În primul rând, dacă îţi este ruşine de această nuanţă, vreau să-ţi spun că până la începutul secolului XX, culoarea roz era considerată o culoare exclusiv masculină, practic un derivat al culorii roşu, culoare ce reprezintă pasiune, putere şi război.

Dacă ai de gând să porţi roz, îţi pot spune că această culoare purtată corect (cu o pereche de pantaloni gri, alb sau albastru pal) te va scoate în evidenţă ca fiind un bărbat sigur pe el şi care are cunoştinţe bune de stil masculin.

Care dintre aceste combinații clasice, dintre sacou și pantaloni, ți-au plăcut?

surse foto: aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *