barbieritul umed

Bărbieritul umed se referă la metoda tradițională în care folosești lama de ras, pămătuful și spuma de ras. Cei care sunt dedicați acestui stil știu că durează cel puțin câteva minute ca să te poți pregăti, deci viteza ar fi un dezavantaj în fața aparatului electric.

De unde trebuie să începi cu bărbieritul umed

În primul rând, trebuie să îți deschizi porii feței cu ajutorul apei călduțe. În al doilea rând,  folosește un săpun potrivit tipului tău de ten care te va ajuta la curățare. Pămătuful are un loc special în bărbieritul umed deoarece el te va ajuta la realizarea spumei necesare pentru ras, dar și la distribuirea în mod egal pe toată suprafața ce urmează a fi bărbierită. Un pămătuf bun te va ajuta în procesul de bărbierit umed indiferent de ce lamă vei folosi. Se spune că spuma de ras la tub nu este cea mai bună alegere chiar dacă pare foarte simplă. Comparativ cu un săpun sau cu o cremă clasică de ras, tubul conține foarte multe ingredinte care nu sunt tocmai potrivite pentru piele. În unele cazuri acestea te ajută la iritații.

Desigur, la un bărbierit umed contează foarte mult și tipul de lamă pe care-l folosești pentru că opțiunile sunt variate. De exemplu poți alege între un aparat cu cap fix, ajustabil ori brici. Lama clasică double-edge se bazează pe greutatea aparatului de ras și a preciziei tale de a tăia, ceea ce o face să fie net superioară aparatelor moderne cu mai multe lame care se găsesc în fiecare supermarket. În plus, pe termen lung, aparatul de ras clasic este mult mai profitabil. Fă un calcul simplu și vezi câți bani dai pe produsele din supermarket, comparativ cu acesta.

În schimb, dacă dorești să încerci briciul aceasta va necesita o perioadă îndelugată de timp pentru a învăța cum să-l folosești.

Crema de ras este recomandată începătorilor deoarece este foarte simplu să faci spumă și să o aplici. În schimb, săpunul de ras necesită experiență pentru că trebuie să găsești cantitatea potrivită de apă pentru a face o spumă consistentă.

Când ajungi la procesul în sine, trebuie să stabilești sensul în care cresc firele de pe barbă. Deoarece firele se taie în sensul lor de creștere și nu invers. Acest lucru te ajută la un bărbierit rapid și la evitarea iritațiilor care pot proveni. Dacă folosești o lamă de ras cu un cap fix este foarte important să știi ce presiune să aplici atunci când folosești lama de ras. La fel de important este și unghiul pe care îl folosești. În plus, trebuie să fii atent să nu treci peste aceeași zona de mai multe ori. Adică chiar dacă ți-a rămas o zonă în care nu ai tăiat părul în totalitate nu uita să dai cu spumă înainte. În caz contrar te vei trezi cu iritații în zona respectivă.

Nu uita de after shave pentru că acesta îți va face ziua mai frumoasă după bărbierit.

O descriere detaliată a întregului proces o poți găsi în fotografia de mai jos

o
Ce trebuie să știi despre bărbieritul umed

Desigur, pe lângă acestea vin și accesorii conexe precum genți speciale pentru călătorii sau suporturi speciale pentru pămătuf și lama de ras.

Dacă dorești să experimentezi cu bărbieritul umed începe de la un kit de bărbierit.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *