Alegi Pămătuful

Chiar dacă trăim într-o lume în care nu putem ține pasul cu progresul tehnologic din punct de vedere al îngrijirii, anumite persoane preferă lucrurile clasice precum ar fi foarfeca, briciul sau pămătuful. Aceste persoane sunt dedicate bărbieritului umed. Și dacă dorești să înveți cum să alegi pămătuful citește acest material în continuare.

Cum să îți alegi pămătuful

Cât ești dispus să dai pe un pămătuf ?

Dacă ești dispus să încerci bărbieritul umed trebuie să începi de la pămătuf. În funcție de bugetul disponibil ai o gamă variată, de la 19 la 199 lei. Bineînțeles calitatea diferă de la un preț la altul și de la un producător la altul. Dacă vrei doar să testezi cum e să te bărbierești folosind pămătuful îți recomand varianta la 19 lei din păr de bursuc cu mâner de plastic. Trebuie să fii conștient că un pămătuf ieftin nu înseamnă că te va ține o viață.

Forma și dimensiunea părului folosit

Aici intră mai multe caracteristici precum forma, lungimea și diametrul pămătufului. Pămătufurile pot fi în formă de evantai sau bec. Lungimea părului, diametrul pămătufului sau forma acestuia depinde de preferințele personale.

Ce tip de păr vrei să alegi pentru pămătuful tău?

Vei găsi pămătufuri din păr de mistreț, cal, bursuc sau sintetic.

Pămătufurile din păr de cal sunt realizate din păr de la coadă și coamă. Un pămătuf din păr de cal, dacă este de calitate superioară, se poate folosi atât cu cremă, cât și cu săpun de ras. Acest pămătuf nu este la fel de comun ca și cele din mistreț sau bursuc. Părul de cal folosit la pămătufuri este mai fin decât cel de mistreț.

Pămătufurile din păr de mistreț sunt rezistente și te vor ține mult timp până se vor rupe. Cu timpul vârfurile părului de mistreț se vor despica și astfel acestea se vor simți mai plăcut la contactul cu pielea. Din păcate, pămătufurile din păr de mistreț nu sunt la fel de fine ca și cele de bursuc. De asemenea acestea sunt ideale pentru creme și săpunuri de ras. Dacă îți place acest tip de pămătuf investește într-o calitate bună a părului de mistreț deoarece aceasta poate face diferența dintre o spumă bună sau una proastă. De regulă, pămătufurile din păr de mistreț sunt accesibile.

Pămătufurile din păr de bursuc se împart în trei mari categorii: pure badger, best badger, super, finest and silver tip badger.

-pure badger – în această categorie se încadrează cele de calitate proastă. În majoritatea cazurilor vârfurile sunt tăiate pentru a obține forma pămătufului. Din păcate acest artificiu face ca firele de păr din pămătuf să fie foarte înțepătoare.

-best badger au o densitate mai mare a firelor de păr de bursuc care sunt fine comparativ cu cele pure badger. Așteaptă-te să dai un preț mare pe acest tip de pămătuf.

-super, finest and silver tip badger au fire și mai fine față de best badger. În plus, acestea nu rețin apa. Pămătufurile silver tip badger sunt considerate cele mai scumpe și mai calitative.

Pămătufurile sintetice sunt de două feluri: cele proaste și cele bune din punct de vedere calitativ. Unele pămătufuri sunt chiar mai bune față de cele din păr de animal.

Pamatuf-Sintetic-De-Barbierit-Omega-Hi-Brush-0146206
Cum să îți alegi pămătuful

Ce tip de mâner vrei să alegi pentru pămătuful tău?

Mânerele pot fi din metal, lemn, sintetic sau piatră. Cea mai populară alegere o reprezintă lemnul de care, dacă ai grijă, nu se sparge sau crapă. Sinteticul este și el rezistent, dar nu este cel mai plăcut la atingere. Poate te gândești la un mâner greu din piatră pentru a simți greutate în palmă atunci când îl folosești.

Avantaje ale pămătufului

-te ajută să împarți în mod egal spuma pe barbă.

-te ajută la exfolierea pielii înlăturând celulele moarte.

O gamă variată de pămătufuri vei găsi pe The Groom Lab.

Cum îți alegi pămătuful?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *